Det gäller att göra rätt

I dag begravs Åkes syster Barbro och Eva och jag ska köra till Endre kyrka på förmiddagen för att ta ett sista farväl av henne innan begravningen.

Sen följer vi akten digitalt när vi kommer hem igen. Man får bara vara 20 personer på en begravning och de  närmaste är många. Som svägerska var jag inbjuden att delta, men avböjde med anledning av pandemin.

På dagens utflykt får jag åka med Eva, så jag slipper köra. Eva har dessutom fått på vinterdäcken på sin bil och det har inte jag, men medan vi är på vift ska Bosse skifta däcken på min Golf också, för nu är det lag på att vinterdäcken ska vara på om det är vinterväglag och vad det innebär bestämmer polisen.

– Vinterväglag behöver inte förutsätta snö på vägarna. Vi brukar dra gränsen vid fem plusgrader. Är det lägre temperatur finns risk för exempelvis underkylt regn som kan ge hala vägbanor, säger Marcus Nyman, yttre befäl vid Gotlandspolisen.

Och så vill jag givetvis ha på dem så att jag kan våga ta ut bilen även om det skulle bli halt. Visserligen ser det ut att bli milt ett tag framöver, men jag kör så lite så jag sliter ändå inte så mycket på dubbarna.

Fler säkerhetsaspekter: För att minska risken att smitta varandra och andra tar vi munskydd på både i bilen och sedan i kyrkan och för att ta reda på hur de verkligen ska sitta så har jag läst på:Bloggvännen Carita tycker att vi ska förgylla måndagarna med någon trevlig bild och den här är ännu ett guldkorn från mailboxen. Den är lite rolig tycker jag och nog så aktuell.

Det blir faktiskt allt vanligare med munskydd även i Klintehamn. Det kanske inte är så många som går omkring med dem ute, men i affärerna förekommer det rätt ofta. Jag såg en kvinna som kom ut från Apoteket med munskydd på sig, men hon tog av det så fort hon kom ut genom dörren.

Dagens ordspråk:
Det kan inte komma mer ur säcken än det som är i den.

Ha en glad måndag!ingrid

18 reaktioner till “Det gäller att göra rätt

 1. En bra lösning för er att ta farväl på det här sättet. Klokt av dig att avstå fysiskt. Här blir det också vanligare och vanligare med munskydd.

  Kram och Glad måndag ändå!

 2. Det är bäst att vara lite extra försiktig. Jag har läst att det blir mer och mer vanligt med digitala begravningar och det är ju även en fördel för de som bor långt bort att få delta. Vilken tur att du har instruktioner att titta på när du ska ta på munskyddet. Kram

 3. Hej, jag var på en begravning av en väninna, förra veckan. Vi var nog närmare 20 st, den sändes även digitalt. Jag kände mig lite av ett Ufo, eftersom jag var den enda som bar munskydd. Så lite olika tänk är det.
  Styrkekram!

 4. Ett bra val att inte vara med, men ändå åka dit och ta farväl för att sen följa begravningen via nätet.
  Alltfler använder munskydd här också har jag sett … jag bör kanske inhandla några också …
  Rolig bild med hundarna och munskydden!
  Ha en bra måndag Ingrid – även om den kanske inte blir så rolig.
  Kram

 5. Så skönt att du har Eva med dig – det kan ju bli nog så känslosamt på en begravning. Klokt också att ni använder munskydd och bara är med en stund i kyrkan. man kan inte vara för försiktig nu med denna snabba smittspridning!
  Det vore ju dumt att bli smittad nu, när vi har vaccinet så nära!
  Än har jag inte använt något munskydd, men jag träffar ju inte någon.
  Hoppas att du får en fin dag i alla fall!
  Och så skönt att få vinterdäck på bilen!
  Kram, Monica

  1. I dag har jag till och med varit en vända in på Konsum (med munskydd och handskar). Jag tänker på alla sjukvårdspersonal som måste jobba i full skyddsutrustning. Det måste vara enormt jobbigt.
   Kram

 6. Låter som en fin och värdig avslutning. Det blir annorlunda i dessa tider.
  Kunde inte annat än att le åt hunden med munskyddet… ”alla sätt är bra utan de dåliga!”
  Kram Gunilla

 7. Klokt tänkt av dig och Eva, även om det digitala livet är lite besynnerligt. Och bra att ha vinterdäck, mina har suttit på ett tag, man vet aldrig.
  Jag skickade efter nån sorts munskydd för ett tag sen och det tog rätt lång tid innan de kom, men jag tänkte att det är bäst att vara förberedd. Man vet aldrig när reglerna ändras heller.

  1. Jag såg ju begravningsakten på datorn sen när jag kom hem, men jag måste säga att det kändes lite futtigt, lite andefattigt. Jag kunde nog ha nöjt mig med den fina stunden framför kistan i kyrkan.

 8. Det är tryggt att det finns alternativ i sådana personliga stunder. Förstår att det oftast inte går att skapa samma känsla/innehåll, som om man är på plats.
  Kul passande foton.
  Jag tror inte tomten kommer med en säck hit. Men jag har önskat mig ett svart munskydd. En julklapp jag inte ens i min vildaste fantasi trodde jag skulle fundera på under mitt jordeliv.
  Bra att din bil fått vinterskor. Det känns som det är snö i ankommande. Var rädd om dig.
  Kram Bosse

  1. Jag skulle också kunna tänka mig ett snyggt munskydd i stället för apotekets fula.
   Det är nog snö på gång, det tror jag också.
   Kram

Kommentarer är stängda.