Bilder i ett fotoalbum

Ordodlaren Märtha har ett trevligt inlägg med en utmaning: Uppgiften är att välja ut ett gammalt fotoalbum och plockar ur ca 10 bilder och berättar deras historia. Jag gör ett försök och i albumet jag valde finns det foton från 1983 till 1990. Det börjar med ett 70-årsfirande och slutar med ett 50-årsfirande.

1983 fyllde mamma 70 år och då träffades vi alla hos Kerstin i Stockholm. Här sitter vi uppradade: Kerstin, jag, mamma och Barbro.
Ett par år senare, i oktober 1985, var det en annan samling – Farbror Knut hade gått bort och här är vi på minnesstunden på Klinte Hotel.
Krister tog studenten
Och Bosse gick högvakten och pappa Åke gav sig iväg till Stockholm för att se på begivenheten. Mamma Ingrid fick vara hemma hos korna.
1989 föddes Gaetono och jag åkte till Sicilien när han var några veckor gammal och då passade Eva på att ordnade med dop. (Då fick morfar Åke vara hemma hos korna)
Madeira 1989 – Efter en stormig natt hade ett träd fallit över vägen och Åke var givetvis med och hjälpte till så att bussen skulle kunna ta sig fram.
Januari 1990 var syster Barbro och hälsade på
I maj samma år kom Eva  hem och visade upp det första barnbarnet för morfar
Vi var på Strandpensionatet och firade Mors dag
Och i september åkte vi till Mallorca och firade min 50-årsdag

Det var riktigt roligt det här, om än lite pyssligt. Jag har ingen riktig ordning på mina foton, så jag måste dubbelkolla i 10-årskalendrarna för att kunna klura ut någorlunda rätt datum.

 

24 reaktioner till “Bilder i ett fotoalbum

  1. Så roligt att du gillar headern som är från ett av mina smultronställen – Mulde Fritidsgård med sina kräftdammar.
   Kram

 1. Trevligt! Du var snabb i vändningarna! Jag tänker göra om det här, men det kommer att komma ett och annat emellan nu. Få se om jag inspirerar andra, indirekt eller direkt! H det gott!

 2. Åh, så roligt att få se dessa gamla bilder! Det man ser direkt, är hur lik du är din vackra mamma! Och på ett annat foto ser man hur lik sin far Krister är!
  Vilka härliga minnen som måste finnas i dess bilder…
  Vi har 60 (!) fotoalbum, där jag har klistrat in bilder fram t.o.m. 2014. Men nu gör jag en årsbok på nätet varje år. Stackars våra barn, som ska ta hand om allt det…
  Ha en skön helg, kram, Monica

  1. Så många fotoalbum har inte jag, men det är nog ändå tillräckligt för barnen att ta vara på. Jag har två album bara från resor jag gjort med jobbet, foton som ju ingen annan än jag själv kan vara intresserad av. De får väl kasta dem!
   Kram

 3. Så roligt att se och minnas. Svärmor hade ordnat upp sina foton ordentligt i album och de mesta texterna var rätt också, maken tittar ibland.

 4. Gamla foton från ”Förr” är alltid fyllda av nostalgi och minnen, nån dag ska jag lägga in alla i min laptop så jag kan redigera dem till det bättre.
  Fast samtidigt är det ju lite av känslan man får när man ser oredigerade bilder i original….fint tycker jag.
  Headern där var riktigt fin också tycker jag….fantastiskt.

  Ha det bra nu.

 5. Så roligt att få se dessa fina foton ifrån en tid som varit. Man känner igen sig, på något sätt, i klädsel och omgivningar. 80-talet känns igen på många sätt.
  Ni är så fina på bilderna och jag förstår att det kommer fram många minnesbilder då du ser på dem.
  Trevlig 1:a Advents helg önskar jag dig.
  Kram!

 6. Åh, så roligt att få se några bilder från ditt familjealbum. Ni är så fina på alla bilderna!

  Kram och god lördag!

 7. Vilken trevlig utmaning! Såå roligt att få se bilderna ur familjealbumet! Härliga bilder!
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

Kommentarer är stängda.