Köpa glödlampor är inte det lättaste

I dag satte jag på mig munskydd och handskar och körde till Konsum tidigt på morgonen. Eva och Bosse handlar ju för mig, men det var så mycket svårbeskrivbart som skulle hem i dag, så jag kände att jag ville åka själv. Bland annat ville jag ha hem ljus av olika slag,  för att inte tala om glödlampor. Det är en hel vetenskap när man behöver förnya dem. Jag läste och läste på förpackningarna, men kom ändå hem med fel sort. Sen hade jag tänkt köpa mig ett par kotletter,  det är också sånt som jag vill köpa själv, men det fanns inga som såg bra ut, så det fick vara. Jag har tagit ut grytbitar av lamm från frysen, så det får bli en lammgryta i stället för fläskkotletter till middag.

På Konsums parkering stod det bara fem bilar när jag kom dit och inne i butiken var det lika ödsligt som här hemma, så jag kände mig nästan lite löjlig med mitt munskydd, men nu är det invigt i alla fall och det funkade bra tycker jag.

Det är grått och blåsigt i dag, men fram på dagen igår blev det riktigt fint och när jag ätit lunch gick jag ut på en promenad. Den blev inte så lång, för jag gav mig av utan mössa och blåsten gjorde att det blev lite kallt om öronen, så jag kortade av Klinterundan lite. Vi får väl se hur den här torsdagen utvecklar sig, det kanske klarnar upp lite på eftermiddagen i dag också.

När jag kom hem efter gårdagens promenad kom Bosse hit och vi klarade av årets fakturering för Mulde Strandkviors Vägsamfällighet. En gång om året ska det sändas ut krav på årets avgift för vägunderhållet till delägarna i samfälligheten och då hjälper jag till med det och det gör jag så gärna. Nu ligger ju allt annat föreningsarbete nere, så det var nog bara bra för skrivaren att få jobba på lite och bra för mig också, som fick fördriva några timmar tillsammans med Bosse.

Dagens ordspråk:
Den middag man inte är bjuden till är svårast att smälta.

Ha en trevlig torsdag!

21 reaktioner till “Köpa glödlampor är inte det lättaste

 1. Håller med dig om att det är en hel vetenskap att köpa glödlampor. Tack och lov varar de ganska länge så det behöver inte bli så ofta. Kram

  1. Nu var det två stycken som slutat att fungera. Den ena lyckades jag få en ny lampa till, men den andra blev det fel sockel på. Kram

 2. Nej, glödlampor är inte lätt numera! Dessutom håller de så länge, att man har glömt vilken sort man köpte förra gången! Eller så finns den sorten inte längre. SVÅRT!
  Efter två solskensdagar har vi en grå dag här igen. men nu har jag lite julstjärnor och hyacinter som lyser upp tillvaron!
  Ha en fin dag med din lammgryta!
  Kram, Monica

  1. Här lev det ingen förbättring av dagens väder, för nu regnar det från och till och mest till.
   Grytan blev väldigt god och kommer att räcka i flera dagar. Kram

 3. Jag avskyr att köpa glödlampor för inget är sig likt och hur svårtytt som helst. Det har hänt att jag kommit hem utan och fått ta nya tag. Och dyra är de nya dessutom.
  Här var det toppenväder idag så det blev en fotosafari.
  Kram!

  1. De är jättedyra och stearinljusen också. Jag trodde inte mina ögon när jag fick se vad dagens handel gick på. Tur att jag hade en rabattcheck.
   Kram

 4. Vi har en underbar butik här i Borgå: bara att ta lampan med sig och du får rätt lampa med dig hem. Personalen är verkligen ”up to date” i den djungeln, ger råd och anvisningar och förklaringar – om man vill ha. Jag skriver dessutom datum på sockeln innan jag skruvar in den nya lampan.

 5. De nya ledlamporna är dyra men håller i flera år. Socklarna är dom samma men styrkan lite annorlunda. Har en fusklapp i plånboken så det blir rätt.
  Lammgryta är så gott men här finns det att köpa.
  Kram Anki o Minton

  1. Ja, de håller länge, det har du rätt i. Förr hade man alltid ett lager av olika glödlampor hemma, för då hände det ofta att de gick sönder. Men väldigt dyra är de, fast det kanske jämnar ut sig i det långa loppet.
   Kram

 6. Jag kan bara hålla med! Att köpa nya glödlampor är numera rena raketvetenskapen så det överlåter jag på Husse. Dessutom så har vi något system med lampor som är kopplade till två olika system.

  Alltid trevligt med lite besök.

  Kram och god kväll!

 7. Kan bara hålla med om lamporna och att köpa på nätet, som jag gör, underlättar inte heller! Men jag har lyckats få till lampor till fönsterljusstakarna iaf, efter lite trassel. Det värsta är den där typen som tänds så långsamt att man undrar om det ska bli ljust alls.

 8. Nog är det krångligt med lampor men jag har tur som har min Kinabror som är elektriker och kan hjälpa mig. Idag skulle jag städa sovrum men solen skiner, sjön har frusit till och det är vindstilla och 6 grader kallt. Inte kan man vara inne då. Nej ut och hämta ved och gå ut med hunden. Ha en fin helg.

  1. Det är rätt Anita, ta vara på de fina dagarna. Jag har just kommit hem från min Klinterunda och det var jättskönt! Ha en fin helg du också!

 9. Men det där med glödlampor är verkligen ett mysterium nu för tiden.
  Jag kommer alltid hem med fel, så taklampan i stora rummet som har 5 lampor lyser alltid med ojämnt sken.
  Ha en fin första advent!
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.