En vacker tisdagsmorgon

Jag sov gott i natt, även om en varg bet mig i handen fram på morgonsidan. Jag kände alla tänderna, men som tur var nafsade den bara lite lätt. Någon sa att hon var snäll, hon var bara rädd om sina valpar.

Klockan var strax efter sju när jag vaknade på allvar och jag tror inte att jag har varit uppe någon gång i natt. I alla fall kommer jag inte ihåg det.

Det var SOL ett par timmar i förmiddags!

I dag hade jag tänkt fortsätta med min julstädning direkt efter frukost, men först gick jag ut på en förmiddagspromenad, så det fick anstå till efter lunch. Visserligen hade solen hunnit gå i moln innan jag kom iväg, men det var härligt väder i alla fall. Jag gick inte ner till samhället utan nöjde mig med att gå i skogen på Barkan.

Jag läste en artikel i GA där man skrev om att gotlänningarna är ovanligt kära i sina gamla skrotbilar. Man har haft som mål att samla in 1 000 av de 5 000 skrotbilar som står avställda på ön, men resultatet blev 100. Var fjärde bil på ön är en avställd bil. Det här tycks gälla bilägare av alla åldrar.

Nu har jag ätit lunch, fläskpannkaka med lingonsylt och ett stort gott Ingrid Marieäpple, så nu är jag redo för dammsanering av bokhyllan. Det är den som står på dagens program. Jag stod och tittade på den igår och såg att fotoramarna börjar bli väldigt fula…..

Dagens ordspråk:
Skatan flyger aldrig så långt att inte stjärten följer med.

21 reaktioner till “En vacker tisdagsmorgon

 1. Åh, vad du är flitig, som julstädar! Det gör inte jag; det blir vanlig fredagsstädning. Bokhylla, ja, jag har tänkt länge nu, att jag ska sortera ut och slänga massor av böcker! Vi har ca 1500 böcker och alla kommer jag ju inte att läsa om. Men det är så SVÅRT att slänga böcker! Ingen vill ju ha böcker längre…
  Slätmulet här idag, man får ha lamporna tända inomhus. Ska ge mig ut på en promenad i alla fall!
  Må så gott, kram, Monica

  1. Jag har också svårt att slänga böcker, men man blir ju tvungen till slut.
   Här är det mulet, men i alla fall ordentligt dagsljus.
   Kram

 2. Vargar skall man akta sig för, även om dom är snälla!
  Trevlig” julstädning” och fortsatt fin tisdag önskar jag dig!😍

 3. Oj … tur det bara var en dröm – även om hon var snäll 🙂
  Julstädning … det har jag lagt ner för många år sen – här blir en vanlig veckostädning dagen före julafton …
  Vilka fynd du gjorde under promenaden. Jag vågar mig inte på att artbestämma svamparna på stubben, det finns många att välja på …
  Det soliga vädret höll i sig under några timmar, men nu är det molnigt igen.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Julstädning numera är en väldigt lättvindig historia. Det viktigaste är fönsterna och att få upp rena gardiner, sen spelar det inte så stor roll.
   Kram

 4. Jasså, du är en som ”dansar med vargar”. Själv nöjer jag mig med katter och en och annan hund.
  Någon promenad har det inte blivit för min del, men tvättstugan står på programmet. Kan inte påstå att jag ser fram mot det för med tanke på grannarnas känsla för hygien så är det sanering som gäller före tvättning, Klorering eftersom det är problematiskt att få tag på den sprit vi använder i vården för ytdesinfektion. Men klor är lika effektivt lärde vi oss ju av A Tegnell i hans sommarprogram.
  De där avställda bilarna, det är inte sommargäster som har dem? Många somm bara kör sommartid ställer ju av sitt fordon under resten av året.

  Önskar dig en fortsatt bra tisdag!
  Kram

  1. Jag är så glad och nöjd med att ha egen tvättmaskin och slippa gå till tvättstugan.
   Säkert har du rätt i ditt antagande att den del av de avställda bilarna är sommarbilar.
   Ha det så gott! Kram

 5. Julstäda gör jag inte möjligen lite fönster putsning.
  Vi har grått och regn som vanligt så det blir man inte piggar av.
  Kram Anki o Minton

 6. Solen hann försvinna innan vi kom ut på vår promenad också men det var skönt i alla fall. Jag hade en tanke på att städa men jag sov middag i stället. Städbehovet finns ju kvar i alla fall. Nattsömnen blev lite störd av en kattunge som blev kastrerad igår och ville ha sällskap från 1.30 men det blev en rätt lugn natt trots allt. Hon vill ju ut men får inte gå ut på några dagar.
  Kram

 7. Jag sov äntligen som en stock i natt, den förbaskade fullmånen har spökat för mig i två nätter innan.
  Här skulle man också kunna drömma om varg, för det pratas ofta om den varg som länge befunnit sig i ett bostadsområde i Borlänge och många katter har samtidigt försvunnit därifrån.
  Igår hade det getts klartecken för skyddsjakt på vargen, men idag var det överlagat.
  Jag fick ett samtal idag från Visby, en Gullbritt Melin ringde och beställde trattkantareller. Hon kände Bosses fru.
  Kram/Kicki

  1. Jag fattar inte vad den där vargdrömmen kom ifrån. Efter att den anfallit mig, slogs en av mina grannar med den. Mysko!!
   Då måste jag kolla med Carina om vem hon är.
   Kram

 8. Jag såg någon som putsade fönster i ett hus på andra sidan gatan i går, men det blir nog inte av här, förmodligen regnar det dessutom i morgon. Mörker, mörker.

  1. Det var tur att jag inte putsade min fönster på utsidan igår, för ikväll regnar det igen, så det hade varit ogjort arbete.

 9. Jag drömmer väldigt också men jag har inte hittills dansat med vargar.
  Tvättstugan har jag på torsdag men det är lugnt här.
  Julstäda? Nej, det blir vanlig när-jag-kommer-på-det städning!
  Ha en fin kväll och sov så gott när dag är. Kram!

  1. Det är inte så märkvärdigt med den där julstädningen längre och i år blir väl julen inställd, så då kan det göra detsamma.
   Kram

 10. Hm, jag har inte börjat med städningen än…men planeringen är långt framskriden 😂
  Det var soligt här också imorse men ikväll regnar det.
  Vi har varit på inhandlingsrunda hela dagen, så tröttsamt 😔 först mat sedan bokhandel och sist till Karintorps tomater, de har så goda tomater! …och har fortfarande färska!
  Vi åt äggakaka, bacon och lingon, så gott 😋
  Ha det bäst!
  Kramar Inger 🥰

  1. Här får vi i princip bara besöka livsmedelsaffärer o apotek och inköpen där sköter barnen för mig, så det blir mycket tid över som ska fördrivas.
   Kram

Kommentarer är stängda.