Glad måndag!

Jag var betydligt gladare när jag vaknade i morse än jag är nu, för då såg det ut som om det skulle bli en ljus dag och när jag bläddrat igenom GA gick jag och släckte lampan som jag tänt för att kunna läsa, men säg mig den fröjd som varar någon längre stund, nu är det mörkt igen och så här ska vi ha det i dag.

Det enda man kan glädja sig åt en sån här dyster måndagsförmiddag är att det inte är kallt. Vi har runt 10º i dag också. Igår gick jag ut på en förmiddagspromenad och det var riktigt behagligt även om det kom några droppar regn då och då.

Det är Carita som tycker att vi ska muntra upp oss lite så här på måndagarna med en bild och den där rosenknoppen utanför Cedergrens verkstad, som jag tog ett kort av igår,  kan man väl bli glad över.

Vad gör jag i dag då? Jag tror att jag ska ge mig på vardagsrumsfönstret. Putsa det på insidan, snygga till blommorna och byta gardiner kan man ju göra även om det är inte är solsken och om det inte börjar regna går jag väl ut en vända fram på dagen.

Sedan väntar jag med spänning på region Gotlands måndagsrapport över coronaläget. Hur många nya smittade har man hittat sedan i fredags? För säkerhet skull, ifall jag skulle behöva gå in i någon affär, så lämnade en morgonfågel av en kasse innehållande munskydd häromdagen.

Munskyddet är utprovat och det ska väl kunna funka, men attans vad glasögonen immar igen kvickt. Ska jag kunna använda skyddet får jag får nog treva mig fram i butiken utan brillor. Alternativet skulle ju kunna vara att ta hjälp av ett förstoringsglas.

Ha en glad måndag!

25 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Här ser molnen ut att lätta nu mitt på dagen efter 3 mm regn i natt. jag tänkte ge mig ut och räfsa ut löv ur rabatter men har en släng av ryggskott, så det får nog vara.
  Rosenknoppen piggade verkligen upp, måste kolla om jag har någon kvar!
  Ska du verkligen handla själv? Svårt om glasögonen immar igen. Nu är det ju inte så långt kvar tills vi kan få vaccin och då vore det ju dumt att utsätta sig för risken att bli smittad!
  Må så gott och var rädd om dig, kram, Monica

  1. Eva och Bosse handlar för mig, men det finns en del som jag känner att jag vill köpa själv.
   Men jag lovar att vara väldigt försiktig. ♥
   Kram

 2. Det är bara att dra upp munskyddet en centimeter till, klämma ordentligt åt över näsan och sätta glasögonens nedre kant ovanpå. Jag klarade mig med ett munskydd i tre timmar – först på kurs, sen bilkörning en bit, uppför trappor och in på möte – glasögonen immade inte alls… Det var mitt test, jag använde sällan munskydd så länge. I ”min” matbutik går alla kunder långt ifrån varandra, har fungerat bra sen i våras. Mörkt här också, +3,7 grader.

 3. Rosen lyser upp och det behövs. Har testat munskydd och råkat ut för samma som du . Glasögonen immar igen och jag får svårt att andas så jag skippar dom och ör försiktig.
  Glad Måndag

 4. Det går bra att använda munskydd och glasögon om.munskyddet sotter tillräckligt tätt. Den som har ett litet huvud, t.ex. jag, kan slå en knut på banden så att knuten kommer bakom öronen. Man kan också lägga banden i kors så att det blir en åtta på vardera konden/sidan. Jag använder båda knepen samtidigt och slipper imman på glasögonen.
  Tack för dina trevliga blogginlägg.

 5. Har än så länge inte börjat med nåt munskydd, men nu ska jag det när jag är till VC och till sjukan. Annars träffar jag aldrig nån och är aldrig i några affärer. 😦
  Och du har helt rätt, utebelysningen ska inte tändas förrän till advent. Men…nu har gubben min satt upp dom, jag ska ut och kolla hur det blev – och så släcker jag dom. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Jag ska passa på att sätta upp min om det blir någon fin dag. I eftermiddag fick vi regn och jag antar att det vara likadant hos er vid Stjärnarve.
   Kram

 6. Liknande väder här och ett tag hoppades jag på sol men den fick ge sig. Dock har även vi milt.
  Munskydd finns här hemma och nu ska jag börja använda dem.

  Kram och glad måndag till dig!

 7. Glad måndag och med en ros!
  Munskydden, ja jag tycker det är besvärligt med imman på glasögonen. Men jag får nog gå en kurs här hemma och träna lite mer. Jo, jag har allt på mig om ifall.
  Kram!

 8. Solen visade sig vid soluppgången och vid solnedgången … däremellan mulet och tidvis regn.
  Får nog lov att skaffa munskydd att ha när jag åker till affären … läskigt just nu hur smittan sprider sig snabbt.
  Ha en fin kväll!
  Kram

 9. Du är väldigt snygg i munskydd också! Men bekvämt är det inte, men det får man väl ta. Dagens utökade restriktioner gör inte precis tillvaron ljusare.

 10. Jag testade munskydd på senaste exeteriörbedömningen som jag var på med Onyx, där var det obligatoriskt med munskydd, men jag säger som du glasögonen immade ju igen.
  Kram/Kicki

 11. Ja, mörkret tar över mer och mer nu, jösses va trött man blir av det.
  Mina glasögon immar också igen med munskydd, ser nästan inget när jag försöker läsa nyheterna på bussen.
  Men bara att bita ihop. 😉

  Ha det fint nu.

 12. Man vänjer sig vid munskydd och glasögonen immar igen för en kort stund, sedan vänjer de sig var de är. Det kommer att gå bra, jag vet, har haft det flera månader nu.

Kommentarer är stängda.