I dag blir det fisk

Det är slätmulet  i dag, men stilla och fint. Och stilla och fint var det på havet igår kväll också, så Bosse satte nät och på förmiddagen fick jag och mina grannar ta del av hans fångst.

En liten fin lax och två flundror tog jag. Laxen fryser jag in i form av laxkotletter och filé att grava. flundrorna ska jag ha till dagens lunch.
Rensade och klara för stekpannan respektive frysen

På tal om mat: Nu har det varit final i både Decenniets Mästerkock och Kockarnas Kamp, några av tv4:as produktioner som jag följer trots reklamavbrotten. Det var ju lite besvikligt att Gabriel Jönsson ”bara” kom trea, men det är väl i och för sig ingen dålig prestation.  Vad ska man nu se måndag och tisdag klockan 20.00?

Dagens ordspråk:
Rätten är en vaxnäsa, som man kan vrida hur man vill.

Ha en fin onsdag!

21 reaktioner till “I dag blir det fisk

 1. Jag såg programmet igår och blev mycket glad över att Klara inte vann. Jag vet inte, men hon har hela tiden höjts till skyarna så jag har varit beredd på att hon skulle vinna, men jag har inte tyckt att hennes mat varit den bästa. OK, nu har jag ju inte smakat den – men hennes mat är nog mera anpassad till dom avancerade gourmeterna. Jag höll naturligtvis på Gabriel….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Jag hoppades ju att Gabriel skulle vinna, men var från början ändå övertygad om att Katarina skulle ta hem det. Hon var bra mycket stabilare än Klara som flippade ur fullständigt emellanåt.
   Kram

 2. Blev lax här igår till middag, fantastisk fisk det där och trevligt att ni fick ta del av fångsten.
  Sådana vänner ska man ha 😉

  Tycker väl att han Per Morberg var kul att titta på när det begav sig, nu för tiden blir det inga matprogram direkt för undertecknad om man bortser från några korta inlägg i morgonprogrammen på tv-4.
  Men nån gång kanske jag fastnar för något av det igen, vem vet?

  Ha en underbar dag nu.

  1. Jag brukar titta på ”Halv-åtta hos mig” också. Det är en rätt bra inledning på kvällen.
   Ha en fin dag du också Micke!

 3. Vilken lyx att få färsk fisk hemlevererad lite då och då. Jag kan tänka mig att det är mycket uppskattat.

  Kram och god onsdag!

 4. Slätmulet och vindstilla här idag också. Men ingen fisk…Vilken lycka att ha en son som fiskar och delar med sig! Det är ju inga dåliga fiskar, varken lax eller flundror! och du är ju duktig på att rensa och filéa; det kan inte jag!
  I decenniets mästerkock trodde jag också att Katarina skull vinna, men de var ju enormt duktiga allihop! I Kockarnas kamp höll jag på Alexander, men han fick ge sig till slut!
  Lite spännande och roliga program, vi får se vad det blir nu…
  Kram, Monica

  1. Flundrorna som jag åt till lunch var väldigt goda.
   Jag höll också på Alexander, men misstänkte att Jonas skulle vinna, i alla fall sedan han tagit finalens samtliga tre medaljer. Då kändes det klart.
   Kram

  1. Det är väldigt gott med färsk fisk. Det finns nästan aldrig i affären, så det vill till att man har känningar.
   Kram

 5. Fisk är så gott. Skall koka en bit lax idag med hollandaise sås och potatis. Får också färsk fisk ibland av en bekant. Det kommer en fiskbil varje torsdag då kan man få dag i lite olika sorter.
  Kram Anki o Minton

  1. Trots att jag bor på en ö kan det vara knepigt att få tag i färsk fisk. Förr körde det omkring flera fiskförsäljare, men inte nu.
   Kram

 6. Det ser gott ut, både flundrorna och laxen och så bra att ha lite på lut s a s. Förr tittade jag rätt mycket på Masterchef UK, och satt och stressade inför allt de lagade i flygande fläng.

 7. Härligt med nyfångad fisk. Fint att ha på lut i frysen också och veta var den kommer ifrån – inte kul med fyrkantig fisk som varit till bortre Asien och vänt….
  Har följt båda kockprogrammen. Så spännande! Helt otroligt vad duktiga deltagarna är. Att kunna trolla fram rätter bara sådär utan att vara förberedd på ingredienser. Beundransvärt…. Nu när vinnarna är korade får vi ju en hel del tid över på kvällarna. Undrar vad jag ska göra av den?

 8. Härlig vardagslyx! Här är inte helt lätt att få tag på riktigt färsk fisk, om man inte fiskar själv förstås 🙂
  Ha en fin torsdag!
  Kram

  1. Det är likadant här. Det gäller att man har några bekanta som fiskar om man ska få färsk fisk.
   Ha en fin torsdag du också!

Kommentarer är stängda.