Visby tur och retur

Det hade regnat i morse, men när jag steg upp sken solen ett tag i alla fall. Efter frukosten bestämde jag mig för att ta den där Visbyturen som inte blev av igår. Jag behövde köpa nya byxor och i Klintehamn finns ju ingen klädaffär längre. Jag siktade in mig på ett besök på Malmgrens och det var lyckat. En trevlig tjej passade upp mig och sprang och bytte storlekar medan jag provade. Ett par jeans och ett par svarta byxor hade jag med mig hem. Så nu har jag jobb med att lägga upp dem i lagom längd, för givetvis var de för långa.

Innan jag åkte till Malmgrens körde jag till Krister, för jag misstänkte att han jobbade hemifrån och det gjorde han. Jag blev inte långvarig där, men fick i alla fall kolla av hallrenoveringen och dammbygget.

Om det nu inte hade varit för den här pandemin hade jag givetvis åkt till Östercentrum också och gått på Siesta och ätit en räkmacka och en fruktbakelse till lunch, men det gör man ju inte som läget är, utan jag spritade händerna efter att jag betalat och fått mina byxor i en  kasse och sen åkte jag direkt hem igen. Jag hade så bråttom att jag totalt glömde att ta något foto från Adelsgatan. Jag kom på det när jag satt i bilen och skulle köra iväg, men då iddes jag inte gå tillbaka.

Det är verkligen oroande siffror över spridningen av covid-19 här på ön nu! Det finns fall i skolorna, på lasarettet, på särskilda boenden, i idrottsföreningar, ja överallt. För en stund sedan rapporterade region Gotland att man registrerat 4 nya fall i dag.

I morse hade en morgonpippi hängt en kasse på mitt dörrhandtag. Det var nya filter till min Britakanna som jag beställde häromdagen. Det är första gången jag har fått en leverans på det sättet, men jag såg en sån där kasse på min ena grannes dörrhandtagen en tidig morgon för ett tag sedan och undrade givetvis vad det kunde vara för någonting. Hade han beställt frukost eller?? Givetvis googlade jag, så när jag beställde de där filtren kryssade jag i att jag ville ha leverans med Early Bird och det fungerade ju alldeles utmärkt.

Jag älskar min Britakanna, som ger mig gott dricksvatten utan klorsmak och har använt samma filter sedan jag köpte den, så det kändes som om det var dags att byta det nu.

Dagens ordspråk:
Medgång gör vänner, motgång prövar dem.

21 reaktioner till “Visby tur och retur

 1. Det är verkligen tråkigt med spridningen just nu. Var tvungen att göra några inköp idag men det var väldigt lite folk i affärerna.
  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram

 2. Ja, visst känns det oroande med denna ökning av antalet insjuknade i covid!
  Det känns väl skönt att ha hittat nya långbyxor, som du gillar! Jag har inte vågat mig in i någon affär än och vågar absolut inte nu med den ökade smittspridningen. Jag får nöja mig med mina gamla kläder – men å andra sidan är det ju ingen som ser mig…
  Early Bird brukar jag välja när jag beställer saker på nätet. Fungerar jättebra!
  Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

 3. Då har du byxor så du klarar dej ett tag. Early Bird har jag aldrig hört talas om men verkar som ett bra alternativ.
  Kramar från Minton och mej

 4. Det komplicerar tillvaron just nu, men känns ändå inte som i mars.
  Vi har lärt oss att leva på ett visst sätt. Men vi får inte det vi tänkt oss.
  OK för munskydd och visir, men så vill vi inte ha det, känns inte som Sverige.
  Ha det bra, kram!

 5. Så bra att få nya byxor! Men visst är det väldigt trist att du inte kunde ta den vanliga räkmackan, en försvunnen guldkant, kan man säga. Och om Early Bird finns som alternativ, så väljer jag det, väldigt praktiskt.

  1. Ja Early Bird fungerade jättebra och här behöver man nog inte vara rädd att någon tar den där påsen. Det är väl annars en risk när den hänger på dörrhandtaget.

 6. Fruktansvärt med denna ökning av smittspridningen. Hörde också att det var nya fall på Gotland. Ska det aldrig ta slut? Hoppas att de får fram ett vaccin snabbt. Som väl är handlar Kent allting så jag slipper träffa andra människor. När jag var i Jönköping fick han inte följa med in i väntrummet, så de följde restriktionerna.
  Kram från Ingrid

 7. Vad tråkigt att höra om smittan på er ö. Känns liksom lite onödigt att det ska behöva var så där.
  Härligt med lyckat köp!
  Sköt om dig!

 8. Grattis till nya byxor och till nya jeans. Skönt att få det avklarat om läget skulle bli värre så man inte kan besöka klädaffärer. Här är det verkligen mycket oroande och jag undrar hur det här ska sluta. Jul och nyår är inte så långt borta och innan dess kan jag tänka mig att det blir julbord och annat. Nu måste alla ta ansvar.

  Kram

  1. Julen orkar jag inte tänka på en gång. Det blev inget påskfirande och inget midsommarfirande, ska vi nu ställa in julen också……
   Kram

Kommentarer är stängda.