Nu ska vi fira

Det är mulet i dag också, men det har i alla fall varit ordentligt ljust på morgonen, men nu lägrar sig molnen över Odvalds igen och mörkret sänker sig. Nu längtar man verkligen efter en solskensdag. I morse hade jag en fundering på att åka till Visby, men nu gick lusten av mig igen. Jag nöjer mig nog med att ta en promenad innan det börjar regna.

Många temadagar finns det och i dag ska vi fira Svärmödrars dag och Internationella Nalledagen.

Svärmor Rut med Krister i famnen. Jag tror att fotot är från Kristers dopdag

Min svärmor Rut var 66 år när jag kom till Stenstugu och jag har skrivit om henne förut och vill du läsa lite om henne och svärfar Adolf kan du klick HÄR.

Nalledagen firas den 27 oktober varje år vilket är president Theodore Roosevelt´s födelsedag. I samband med en jakt vägrade han att skjuta en infångad björn, vilket väckte uppmärksamhet i media. Någon kom sedan på idén att tillverka en nallebjörn och kalla den Teddy´s Bear. Teddybjörnen  blev sedan hans maskot.

Alla barn har väl haft en nalle och min älsklingsnalle hette Margareta och här ligger hon i sin säng med näsan i vädret. Det var nog pappa som snickrat ihop sängen  och mamma som sytt lakan och täcke till Margareta.

Dagens ordspråk:
Man ska inte kasta bort det smutsiga vattnet förrän man får det rena.

12 reaktioner till “Nu ska vi fira

 1. Ja, en favoritnalle är vi nog många som har haft. Min hette Brumbo och finns kvar i en låda här hemma.

  Kram och god tisdag!

 2. Nu har jag läst (igen) om dina svärföräldrars liv. Säkert ett väldigt tidstypiskt livsöde! Så roligt att få läsa! Allt var inte bättre förr…
  Jag minns, att du berättat om Margareta, din nalle, förut, för då kom jag på att min nalle hette Doris Margareta och kallades Dolly…, det var de finaste namnen jag visste!
  Lite tramsigt är det med alla dessa temadagar, men man väljer ju själv om man vill fira dem!
  Grått och mulet här idag.
  Kramar, Monica

 3. Jag har faktiskt aldrig ägt nån nalle. Men jag hade en kär pojkdocka som hette Peter, som mamma sydde jättefina kläder till.
  KramKicki

 4. Mycket som ska firas numer …
  Min Nalle är tyvärr borta, men han var brun och hette Tusse 🙂 ♥ Jag hade också en väldigt kär elefant, som hette Lunkentuss – och dess två följde mig genom hela barndomen.
  Kram

  1. Av mina barn är det bara Krister som har haft ett sånt där älsklingsdjur. Det ar en mjukishund med långa öron och han hette Pelle. Pelle var minsann med på Sicilien när vi var där första gången.
   Kram

 5. Har en brun sliten nalle som jag fick när jag föddes. Den sitter på en byrå i sovrummet men något namn har den inte.
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.