Så skönt att ha det gjort

Vi kom överens, jag och ryggen och nu är pellisarna på plats i förrådet. De stora krukorna, som brukar vara besvärliga att hantera, var så torra att det bara var att skära loss runtom och lyfta ur plantorna. Jorden bara rasade av dem. Sedan tömde jag ur hälften av jorden ur krukorna och planterade lökar som fått ligga till sig sedan i somras och så på med lite ny jord. Blir det något av dem så blir det, annars åker alltihop i komposten i vår.

Och så måste jag ju visa den här snygga anläggningen, som vår vaktmästare Linus och hans medhjälpare byggde häromdagen. Under skalet döljer sig en sån där stor, vit plastcontainer som står lite varstans. Det här blev verkligen bra! Dessutom står den vid vår hushörna, så jag kan hämta regnvatten till krukväxterna här också. Jag har ju för mig att de inte gillar det avsaltade havsvattnet som vi har i kranarna.

I dag invigde jag den, för jag ville vattna på lökkrukorna lite. Den fungerade alldeles utmärkt!

Jag såg förresten på helagotland.se att Odvaldsvägen i Klintehamn var den bostadsrättsförening på Gotland där priserna ökat mest de senaste två åren. Nu är det visserligen från en väldigt låg nivå om man jämför med Visby, men ändå. Vi har det bra här!

23 reaktioner till “Så skönt att ha det gjort

 1. Så bra att det är gjort med pellisarna och så bra de fixat så ni kan hämta regnvatten att vattna med!
  Ha en fin måndagseftermiddag!
  Kram

 2. Det blev ju jättesnyggt, en vit plastcontainer är ju ingen prydnad precis! Vilken händig vaktmästare ni har! Har ni avsaltat vatten i kranarna? Det visste jag inte. När vi var på Malta, för många år sedan, hade de avsaltat vatten i kranarna. Det var inte så gott, minns jag, men de är nog bättre på det nu för tiden! Så bra att kunna hämta vatten till känsliga krukväxter där!
  Kram, Monica

  1. Visst blev det bra! Ja, vi har avsaltat havsvatten och jag tycker att det är ganska äckligt, för det luktar klor, så jag har skaffat en Britakanna som filtrerar dricksvattnet, som jag sedan har i kylskåpet. Fungerar perfekt!
   Kram

 3. Smart att samla regnvatten så där, och vad snyggt. Det här med blommor lökar och dylikt vet jag inget om… men får grejsa på med det tunga bakomvarande.

 4. Fint och prydligt, det var orden.
  Roligt med ordning och reda.
  Så fint du ”skriver under” dina inlägg, väldigt stiligt 😀

 5. Så bra ordnat med regnvattnet. Bra att du fick in pellisarna också. För nu kan det bli kallt vilken natt som helst.
  Sov gott!
  Kram

 6. Det brukar kännas skönt då man har ordnat något som ligger över en, skönt efteråt.
  Toppen detta med vattnet som ni kan hämta till blommor och sådant, för att slippa havsvattnet. Regnvattnet är att föredra.
  Hoppas att pelargonerna håller sig till nästa år.
  Kram!

  1. Visst är det smart och ekonomiskt också att ta vara på regnvattnet och inte slösa med det värdefulla dricksvattnet.
   Kram

Kommentarer är stängda.