Jag kanske rentav…

…kommer att sakna de här bytena mellan sommar – och normaltid. I morse sov jag lugnt tills väckarklockan på nattduksbordet var nästan nio. Det var väldigt trevligt att sedan få ställa om den och få tillbaka en timme. Det är för och nackdelar med allting minsann.

Mindre roligt är det att dagens inbjudan till lunch på Stenstugu blev inställd. En av sönerna har en arbetskamrat som fått covid-19, så för säkerhets skull undviker vi därför att träffas och det speciellt med tanke på nästa veckas SPF-träff. Man vill ju inte riskera att dra med sig något elände dit.

Hungrig behöver jag i alla fall inte vara, för Claudio kom ner med en hel kasse mat: En slags pannkaksrullar med olika slags fyllningar, canneloni, en god råkostsallad och så en påse med Stenstugus goda päron. Tack Eva!

Det är mulet och blåsigt i dag också, men om inte vädret tillåter en promenad efter lunchen kan jag alltid roa mig med att titta på den ursprungliga versionen av Rebecca, som jag såg en nyinspelning av på Netflix häromdagen. ”Grannen ovanpå” hade läst min blogg och kom ner med en dvd med originalet, så att jag skulle kunna få jämföra. Jag har redan börjat titta ….

En scen ur Rebecca från 1940 med Laurence Olivier och Joan Fontaine

Dagens ordspråk:
En liten kan göra mycket, medan en stor vänder sig.

19 reaktioner till “Jag kanske rentav…

 1. Ja, det är mycket trevligare att sätta tillbaka klockan och få en timme extra än tvärtom!
  Tråkigt att du inte kunde åka till Stenstugu idag och träffa familjen, men klokt att stanna hemma om coronaviruset finns i närheten!
  Så gulligt av dem att komma med all den goda maten; din familj verkar väldigt omtänksam!
  Ha en fin fortsättning på söndagen!
  Kramar, Monica

 2. Så tråkigt att träffen blev inställd men man måste vara försiktig. Vilken god mat du fick så slipper du laga något.
  Kramar från oss

  1. Vi får hoppas att ingen mer i bekantskapskretsen blir smittad. Det är inte utan att man börjar tänka på julen. Kram

 3. Det är ju onekligen både plus och minus med tidsomställningarna. Ett tag framåt blir det ju ljusare på morgnarna. Bra för dem som måste upp tidigt och iväg till jobb.
  Så mycket elände de där virusarna ställer till med. Vem kunde ana att det skulle bli så långvarigt och så mycket lidande för världens befolkning. Det gäller att hålla ut tills vaccinet kommer…..

  1. Det blev en väldigt lång kväll tycker jag. När jag började fundera på om det inte var dags att gå till sängs var ju klockan bara barnet. Det var bara att härda ut ett tag till. 😆
   Kram

 4. Tråkigt att lunchen inte blev av. Men så är det i dessa tider. Du måste berätta vad du tycker om originalfilmen när du sett den. Jag har inte sett den på åratal, ja säkert flera decennier. Men jag minns att den var otäck på ett lite subtilt sett.
  Jag hade tänkt se någon film på Netflix, men sedan fastnade jag i mina studier. Så intressant.
  Önskar dig en god natt och bra sömn!
  Kram

  1. Jag såg en del av filmen igår och visst ger den en helt annan känsla än den nya. De smyger omkring är på Mandaley i mörkret och mystiken tätnar mer och mer. Det är nästan synd att jag känner till vad som väntar.
   Och natten var rätt lugn och jag tror att jag sovit som jag ska.
   Kram

 5. Tråkigt med den inställda lunchen, men du fick en massa gott att äta ändå! 🙂
  Jag lider aldrig av tidsomställningen, inte åt något håll, men tycker det känns onödigt detta att flytta mellan de olika tiderna.
  Ny vecka! Ha en bra start på den!
  Kram

  1. Jag tyckt ju att det var en lång kväll igår, men i dag tänkte jag inte ens på det.
   Tack detsamma till dig!
   Kram

 6. Trist med inställd lunch, men det gäller att fortsätt att vara försiktig!
  Jag beställde ju ett egentest till Rolle i fredags eftersom han var så dålig, men jag har inte hört nåt ännu. Han är fortfarande jättedålig, så det har varit en kämpig vecka eftersom jag alltid är som sämst dagarna efter min behandling, men nu ska jag bara till Visby i morgon och snacka med onkologen och sen till bröstavdelningen så dom får ta sig en titt – sen är jag ”ledig” till torsdagen veckan efter. Då kanske man har hunnit hämta sig….. Jag är dock väldigt förvånad över att ingen hört av sig om Covidtestet!?
  Kul att du fick se originalet på filmen. Antar att den var helt annorlunda. Har för mig att jag sett den….. 🙂
  KRAM/Susie

  1. Hoppas att ni får det där testet snart. Det är ju hemskt att Rolle ska vara så dålig och att ni inte får veta vad det beror på.
   Den gamla filmen är faktiskt riktigt bra och om jag inte känt till handlingen hade jag nog upplevt den som väldigt spännande. Han kunde minsann, Hitchcock!
   Kram

 7. Tråkigt att lunchen blev inställd men det var helt rätt beslut. En trevlig matleverans blev det i alla fall och det förstår jag var uppskattat.

  Kram

Kommentarer är stängda.