Upp till bevis!

Det är växlande molnighet, men rätt mycket solsken i dag, men det har varit kallt i natt! Och det var tur att jag tittade på termometern när jag var och släckte i köket innan jag gick och la mig igår kväll. +2.9º var det då, så jag misstänkte vad som väntade och gick ut och hämtade in begonian och fuchsian som står ute i kökshörnan och det var tur att jag gjorde det, för i morse var gräsmattorna och taken vita av frost.

-1.9º har vi haft som kallast.
Nu vid elvatiden har vi nästan 8º, så nu vågar jag nog sätta ut dem igen.

Till något helt annat! Det har känts som om jag sovit dåligt i natt och jag inbillade mig att jag varit vaken väldigt mycket, så jag var riktigt nyfiken på att få se vad FitBit hade för synpunkter om nattens sömn.

Upp till bevis! Hur var natten?

Jag har alltid brukat säga att man sover mer än man tror de nätter man tycker att det varit oroligt och så var det verkligen i det här fallet. Jag har inte varit vaken mer än vanligt och sovit mera djupsömn än jag brukar.

Jag har tagit bort appen från mobilen och lagt över den i datorn. Ska den funka mot mobilen måste man ha bluetooth aktiverat och det drar för mycket batteri. Det går precis lika bra att ha den i datorn i stället.

Jag hoppas att vädret blir skapligt i dag, så att jag kan komma ut på åtminstone en Klinterunda. Igår gav jag mig iväg i god stil efter lunch, men fick för tunn jacka på mig, så jag tog en vända runt kvarteret och gick tillbaka för att klä på mig något tjockare. Då mötte jag en granne och stod och pratade en stund och rätt vad det var började det regna och det blev en riktigt fin regnbåge. Därmed var fredagens promenad avslutad.

Dagens ordspråk:
När nöden kommer in genom dörren, hoppar kärleken ut genom fönstret.

Ha en skön lördag!

16 reaktioner till “Upp till bevis!

 1. Vilken tur att du tog in blommorna. Här har det varit kalla nätter men ännu ingen frost. Vi har ju hav på alla sidor vilket gör att det brukar vara lite mldare.

  Kram och god lördag!

 2. Här har det faktiskt inte varit frost ännu men det beror på att vi bor så nära sjön och den håller värmen lite grann på hösten. Idag blåser det isvindar och jag har ingen lust att gå ut men en tur bort till Kinabror får jag väl tvinga mig till. Imorgon ska det snö har det sagts men jag hoppas dom har fel.

 3. Vilken tur att du kollade på termometern innan du gick och lade dig, så att blommorna fick komma in i värmen! Än har vi inte haft frost här, men inatt var det nära.
  Det där med sömnen är intressant; jag tror att du har alldeles rätt – man sover mer än man tror! Det verkar lite kul med ett sådant armband!
  Idag har vi soligt och fint, ingen vind och ca 10 grader. Så idag blir det promenad!
  Ha en skön helg, kram, Monica

  1. Det är faktiskt riktigt roligt och man kan liksom bygga ut tjänsterna och göra det hur komplicerat som helst, med loggning av det man äter och dricker och en massa annat.
   Kram och en fin helg önskar jag dig också!

 4. Så bra att dina växter fick komma inomhus, när frosten slog till! Vi har haft två frostnätter hittills och det var den här veckan. Kommer bara solen fram är dagarna riktigt sköna.

  Vi har suttit ute på gårdsplanen ett par gånger i veckan dels med Dotter och måg och dels med vår gode vän. På rejält avstånd förstås. Det är extra trevliga att sitta därute för alltid kommer någon eller några grannar förbi på väg ut eller in och de stannar oftast och växlar några ord. PÅ avstånd förstås 😉
  Ja visst är det så, att man sover mer än man tror. Jag litar inte riktigt på dem som påstår sig inte ha sovit på hela natten. Det gör man om än kanske inte riktigt kvalitetssömn. Man dåsar till lite då och då medan tankarna underhåller en… Jag har läst någonstans att en timmer vila motsvarar cirka en halvtimmes sömn. Jag vet inte om det är bevisat, men ger i alla fall mig tröst och lugn, de gånger jag litter sömnlös.
  Ha en riktigt skön fortsättning på den här helgen!
  Kram ❤
  Gigi

  1. Förr när man skulle upp och jobba, vare sig det var i ladugården eller på någon av de andra jobb jag haft, var man ju lite orolig om nattsömnen svek. Nu spelar det ju ingen som helst roll. Sömnen kan man ta igen när som helst.
   Kram ♥

 5. Verkligen är det så att man sover mer än man tror på natten. Ser det mycket i jobbet där gamla ofta säger på morgonen att ” jag har inte sovit nånting inatt” och då vet vi att de sovit för det har vi sett under tillsynsbesöken.

 6. Vill till att tänka sig för nu när frosten kommit till er.
  Jag tror som du, att man ofta sover mer än man tror när man tror att man varit vaken en del under natten, så är det i alla fall med mig.
  Hoppas du får en skön sömn i natt och en skön söndag imorgon!
  Kram!

 7. Oj, va kallt du haft, här har vi inte haft frost än.
  En sån där manick, som mäter sömnen borde mamma ha. Hon tror inte att hon sover, jobbigt.
  Vi hade väldig dimma imorse men sedan har solen lyst på oss hela dagen!
  Kram Inger 🥰

  1. Jag fick ett sånt där aktivitetsarmband av barnbarnen när jag fyllde år och det är rätt roligt faktiskt.
   Kram

Kommentarer är stängda.