I dag för ett år sedan….

landade ett plan från Visby, fullastat med gotlänningar, på Catanias flygplats. Många skulle sedan, liksom jag, vidare till Giardini/Naxos.

Vi var många som hade valt att bo på Villa Giardini

I dag är det en mulen och grå torsdag här på Odvalds och jag har suttit och läst inläggen från den härliga veckan på Sicilien. Nu skulle det vara bra trevligt att kunna åka dit och förlänga sensommaren lite i år också, men det låter sig ju inte göra, så man får försöka roa sig på andra sätt.

Jag har tänkt att jag ska muntra upp mig med en vända till Konsum efter lunch för veckohandel och om molnen lättar lite, så att det inte ser ut att hota med regn, tar jag mig nog en promenad innan dess.  Igår satt jag inne hela dagen och så kan man ju inte hålla på.  Jag hade tänkt gå ut efter lunch, men så började jag läsa och fastnade i fåtöljen.

Just nu läser jag den här boken. Jag har just läst ut Karin Smirnoffs tredje bok om Janakippo och hennes våldsamma och förfärliga fadren och den här boken handlar också om en våldsam pappa, som misshandlar familjen både psykiskt och fysiskt.

Handlingen utspelar sig i Australien och  jag har inte kommit så långt, så jag vet inte riktigt vilken riktning historien kommer att få, men boken är väldigt fascinerande med fantastiska skildringar av natur och blommor och varje kapitel är illustrerat med en speciell blomma och blommor är verkligen temat i boken. 

När Alice blir föräldralös vid nio års ålder tas hon omhand av sin farmor som hon aldrig träffat förut. Farmor June driver en blomsterodling tillsammans med tretton andra kvinnor som helt enkelt kallas Blommorna… 

Längre än så har jag inte kommit.

Dagens ordspråk:

Det ska krökas i tid som krokigt ska bli.

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “I dag för ett år sedan….

 1. Det känns märkligt att inte kunna resa i år, men det gäller att vara försiktig och hoppas på andra, bättre tider.
  Så där kan det bli för mig också. Sitter fördjupen i en bok och glömmer tid och rum. Ibland måste jag bara ”se hur det går”, ibland tar det längre tid.
  Orkar jag så försöker jag gå en sväng varje dag, lite frisk luft är bra. Men att ta igen sig en dag, kan inte skada.
  Sköt väl om dig.
  Kram!

  1. Visst är det härligt att kunna drömma sig bort och uppleva nya platser och nya händelser. Boken är viktig i dessa tiden.
   Kram

 2. Nu när man inte kan resa som vanligt, så känns det NÄSTAN som att resa när man tittar tillbaks på bilder och eventuella anteckningar från resor som man gjort tidigare. Ett billigt sätt att resa också!

  1. Jag hade en riktigt trevlig stund i morse när jag såg bilderna och tänkte tillbaka på vilken härlig vecka vi hade.

 3. Idag för ett år sedan hade vi precis kommit hem efter en vecka på Kreta. Visst önskar man att det var ”som vanligt” och man kunde resa någonstans och få lite omväxling! Men det är som det är i år; vi får vänta med resandet.
  Här är det grått och blåsigt idag, ska inte gå vid stranden på min promenad.
  Nu ska jag sätta mig och titta igenom alla bilderna från Kreta-resan, tror jag!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Man får leva på minnen, så är det bara och jag nöjer mig med utflykten till Konsum. Man begär inte så mycket numera.
   Ha det så gott på Kreta 😉
   Kram

 4. Läcker header. 🙂
  Den boken tror jag att jag sett i Solveigs hög för ett tag sedan.
  Jag har lyckats läsa tre fullpoängare i rad. Händer inte ofta. ”Där kräftorna sjunger” var helt suverän.
  Jag blir ledsen varje gång jag tänker på inställda flygplan och alla pengar vi antagligen förlorat. Om två veckor skulle vi åkt iväg och firat dubbelt. Födelsedag och 30-årig bröllopsdag. Tur det finns foton från gamla resor att njuta av och vi har faktiskt tak över huvudet och mat hemma.
  Helgkram igen

  1. Så tråkigt att ni inte får komma iväg. Vi firade vår 30-åriga bröllopsdag på Sicilien (förstås!)
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.