Grattis Gaetano och En glad måndag!

Det är en solig och fin måndagsmorgon och i natt har det kommit några mm regn. Jag har bara kollat regnmätaren på avstånd, för det är väldigt vått i gräset, men det är nog en 4-5 mm i den i alla fall. Och det är varmt! Just nu vid 10-tiden har vi 15º. Det var annat den 5 oktober förra året. Då var det minusgrader på morgonen och jag ägnade dagen åt att ta vara på frostskadade dahlior.

I dag fyller äldsta barnbarnet Gaetano 31 år och vi firade honom på Stenstugu igår. Det var så trevligt att få träffas och sitta runt salsbordet tillsammans med barn och barnbarn och alla hundarna.

Grattis Gaetano!

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp oss på måndagarna med någon trevlig bild och jag letade i arkivet och hittade ett foto från maj 2008, då vi var på Sicilien en vecka. På hemresan passerade planet precis över de Lipariska öarna norr om Sicilien, dit bland annat Stromboli hör och jag kan inte låta bli att fundera på om jag kommer att få se dem igen.

Jag vet inte om jag blev så glad över tanken precis, men hoppet är det sista som överger en!

Dagens ordspråk:
När det inte kommer som man vill, får man ta det som det kommer.

Ha en glad måndag!

 

18 reaktioner till “Grattis Gaetano och En glad måndag!

 1. Så trevligt med födelsedags kalas och att sitta ner med sina nära och kära och äta och dricka! Vi har inte vågat umgås inomhus än…
  Vilken fin bild du tagit från flygplanet! Det är klart att du kan åka till Sicilien igen, bara vi få vaccinet!
  Ha en fin måndag, kram, Monica

  1. De mina är ju i princip i karantän de också och jobbar hemifrån, så jag tror inte att de är så farlig.
   Ja, nu väntar vi verkligen på det där vaccinet, men jag tror inte att tillvaron kommer att bli som den har varit.
   Kram

 2. Vilket härligt firande och så gott att kunna träffas igen. Får vi bara ett vaccin så kan du säkert resa igen. Frågan är dock om man måste hålla sig hemma även nästa sommar…

  Kram och glad måndag!

 3. Det är klart vi ska hålla hoppet uppe och tro att du får se öarna igen. Resa är så härligt och förr eller senare blir det åter dags.
  Till dess får du ha en fin måndag på din egen ö.
  Kram

 4. Vi får hoppas att det går bra att ut och resa igen. För min del behöver jag inte utomlands, känns det som nu. Först vill jag träffa alla mina nära och kära och det är långt steg tills dess. Här skulle jag haft en bil.
  Vi får leva på hoppet!
  Så fint firande ni hade! 😀
  Kram

  1. Jag har ju mina närmaste på gångavstånd nästan, men jag saknar att inte ha fått träffa min syster Kerstin och hennes Hassine i sommar. De brukar alltid komma hit varje år annars.
   Det var väldigt trevligt igår.
   Kram

  1. Vi var i Rom i januari 1978 när Åke fyllde 50 år. Hans första utlandsresa. Vi reste med Tjäreborg och hade en helt fantastisk vecka.

 5. Ett trevligt firande!
  Förhoppningsvis ska det bli bättre och säkrare att resa nästa sommar – och dit är ju inte så långt! Tiden går fort!
  Kram

Kommentarer är stängda.