Mycket tv-tittande blir det…..

Jag sov länge i morse och vaknade inte till förrän klockan var nästan halvnio och trots att samvetet började skava låg jag kvar ett tag till och njöt av hur skönt det var i sängen. Jag kom till ro först vid halvtolv-tiden igår kväll, så jag behövde lite extra sömn.

För ett tag sen började jag se på en spansk serie på Netflix och igår kväll blev det många avsntt av Grand Hotel en serie som handlar om ett lyxhotell i den fiktiva orten Cantaloa i början av 1900-talet. Där styr änkan Teresa med järnhand och under sig har hon sina tre barn,  en hotelldirektör och en stor mängd tjänstefolk.

Julio och Alicia
Till hotellet kommer Julio, en ung man som letar efter sin syster, som ska ha arbetat på hotellet som hotellstäderska, men när han frågar efter henne visar det sig att hon har  försvunnit. För att ta reda på vad som hänt systern tar Julio anställning som kypare. Han charmar Teresas ena dotter, Alicia, och får hjälp av henne i sitt sökande efter vad som hänt och kärlek uppstår. Det är en härlig såpa med massor av intriger och förvecklingar. Gillar man Downton Abbey, Falcon Crest och liknande serier är den perfekt. Och det finns hela 66 avsnitt. Igår kväll såg jag färdigt säsong 1, så 14 avsnitt är avklarade.

Det har varit en ganska solig och varm söndagsförmiddag. Det är faktiskt hela 17º och det är ju inte så illa så här i början av oktober. SMHI påstår att det ska bli regn i eftermiddag, men vi får väl se hur det blir med det.

Jag ska i alla fall åka upp till Stenstugu och gratulera äldste barnbarnet Gaetano som fyller år i morgon. Mamma Eva skulle ordna kaffekalas i salen till hans ära.

Ännu blommar begonian i kökshörnet vackert

Dagens ordspråk:
Knyter du näven så hårt att det inte kommer något ur den, så kommer det inte heller något i den.

Trevlig söndag!

19 reaktioner till “Mycket tv-tittande blir det…..

 1. Det är verkligen härligt när man hittar en bra serie som man fastnar för. Finns det sedan flera säsonger så gör det inte det hela sämre!
  Trevligt med kaffekalas och jag kan tänka mig att det kommer att vankas många
  godsaker.

  Kram och god söndag!

  1. Visst är det härligt när problemet med vad man ska se är löst för ett tag framåt.
   Det var mycket trevligt och gott.
   Kram

 2. Det är ju det sköna med att var pensionär, man kan gå och lägga sig sent och stiga upp sent utan dåligt samvete! Jag är en typisk nattmänniska;, går sällan och lägger mig före kl 1 på natten och ligger till 9-9.30-tiden.
  TV-serien lät som något jag skulle gilla, hoppas att den kommer på ”vanlig” TV sedan!
  Så trevligt med födelsedagskalas; ett stort grattis till din fine dotterson!
  Hoppas att du får en fin dag, kram, Monica

  1. Jag har alltid varit morgonmänniska och jobbet med djur och lantbruk och sedan jobb i Visby har gjort att man måst gå upp väldigt tidigt, så nu är det verkligen skönt att kunna ”synda” och sitta uppe sent och ligga länge på morgonen dagen efter.
   Det blev en trevlig dag minsann!
   Kram

 3. Den serien kan kanske vara något för mig. Men nu är det färdigtittat för en stund (Muren) och dags för pluggande.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Muren har jag inte fastnat för. De gånger jag har tittat har den som kämpat mot dem varit väldigt svag och Muren så överlägsen så det inte varit något spännade alls.
   Kram

 4. Visst är det konstigt att man får dåligt samvete av att sova länge? För vem?
  Jag lade mig i tid igår kväll men låg vaken ett par timmar i natt och funderade på en diskussion som pågick igår kväll. På natten vet man precis.
  Hoppas du får en trevlig födelsedagsfest med mycket gott.
  Kram!

  1. Jag känner igen det där – man ligger och tänker på varför man inte sa si eller så och varför man sagt som man gjort. Då är det inte lätt att somna.
   Kram

 5. Så fin Begonian är. Trevligt med kalas och du får säkert goda kakor.
  Här har det regnat hela dagen.
  Kramar från Minton och mej

 6. Jag är dålig på att följa serier. Har inte tålamodet att vänta till nästa avsnitt. Jag vill gärna veta hur det slutar medan jag sitter framför TV:n och inte vänta till en annan dag. Hos oss ska det tydligen regna hela nästa vecka, men det gör inget eftersom jag ändå inte kan jobba i trädgården. kram

  1. Det är därför jag gillar Netflix och svtplay där man kan se precis när man vill.
   Ännu har vi inte fått något regn, så SMHI hade fel som vanligt.
   Kram och trevlig kväll!

 7. Så vacker begonia! Både färg och form. Jag har inte tålamod eller ork att titta på serier nu, jag skulle önska, men den här situationen vi är i gör att jag inte liksom har tålamod, så dumt.

 8. Jag klarar inte att sova så länge, men ibland har jag funderat på att man skulle tvinga sig kvar i sängen, för jag är ju fortfarande så trött när jag vaknar vid 7. Och hundarna har börjat sova länge nu när mornarna är mörka, så jag kan inte skylla på att jag måste upp för deras skull.
  Jag har inte tittat på några serier på länge, har ju totalt snöat in på ljudböcker, men kanske skulle jag se den du nämner, den verkar ju lagom ”ansträngande”.
  Kram/Kicki

  1. Är inte sängen skön är det ju bättre att gå upp än att ligga kvar.
   Den här serien är inte alls ”ansträngande”.
   Kram och trevlig söndagskväll.

 9. Det låter som en serie i min smak, men tyvärr har vi inte den kanalen! Ja, när jag ser på tv så är det mest serier och naturprogram och det finns ju mycket att välja på bland de extrakanaler som vi har. Men helst läser jag böcker, när jag inte är ute i naturen…
  Så fin din begonia är!
  Önskar dig en fin vecka… här skiner solen idag! Härligt!
  Kram Gunilla

  1. Jag hinner läsa lite också, men kvällstid blir det ju tv:n som gäller.
   Även vi har solsken i dag och det är riktigt behagligt ute. Hoppas att din vecka också blir fin!
   Kram

Kommentarer är stängda.