Höstruskig lördag

Det är en grå och mulen lördagsförmiddag och jag hade bestämt mig för städning i dag, eftersom den inte blev av igår, men så fastnade jag i köket, för jag fick se att skotten av palettblad, som jag fick från Ingamay i Örebro hade rotat sig. Så först tömde jag köksfönstret på rangliga mårbackapellisar och sedan putsade jag av rutorna, gick ut i förrådet och hämta krukor och jord och så planterade jag skotten. Ingamay var frikostig, så nu har jag sex krukor med palettblad tillsammans med de tre krukorna med plantor av skvättiväg.

Igår skrev jag ju att jag skulle ut på äventyr och det innebar att jag tog mig en tur till Visby och träffade Ann-Marie och Baxter. Det var ganska soligt och fint väder på morgonen och vi planerade en promenad på Hällarna. Ann-Marie hade köpt räkmackor och vi satt på en helt fantastisk inglasad balkong och tittade ut över omgivningarna och åt och pratade. Efterhand mulnade det till, så vi ändrade i planeringen och tog en promenad i närheten i stället.

Utsikten från fjärde våningen på Stora Törnekvior

Vi gick inte så långt, för jag ville inte överanstränga mig och det var nog en lagom tur, för jag kände ingenting av mina besvär i vänster ben när vi kom tillbaka och allt är ok i dag också.

Nu börjar det dra sig mot lunch och jag sitter och funderar på om jag ska ta bilen och åka till Kustgrillen och köpa vårrullar, som de har som dagens alternativ om man vill ha thaimat. Jag tror att jag gör det, för då får jag kanske lite extra energi, så jag orkar fortsätta den avbrutna städningen. Eller orkar, visst orkar jag, men det ska lust till också. 😉

Uppdaterat 13.05

IMAG3221
Det blev thaimat i dag. Vegetariska vårrullar och efter att jag ätit mig mätt är hälften kvar, så det räcker till lunch i morgon också.

Dagens ordspråk:

En kokande gryta stillas med lite kallt vatten.

Trevlig helg!

26 reaktioner till “Höstruskig lördag

 1. Vilken trevlig fredag det blev och så fint det blev i fönstret. Här behöver några blommor också får en översyn, ja fönsterna med!

  Vilken god lunch och så praktiskt att det räcker även till i morgon.

  Kram och god lördag!

  1. Jag orkar ju aldrig med deras stor portioner även om det väl smakade som bäst när vårrullarna var nyfriterade, men de duger nog i morgon också.
   Kram

 2. Vilken fin förmiddag!
  Här har det regnat och blåst hela förmiddagen, nu har det lättat lite.
  En räkmacka, så himla sugen jag blir. Finns inga bra räkor här, så får vänta.
  Städning gillar jag inte, så jag gör det imorgon eller i övermorgon eller någon annan dag. Varför göra idag, vad man kan göra imorron? Det tycker jag är ett bra uttryck,hi,hi.
  Fortsatt trevlig lördag!

  1. Här har det varit riktigt mulet hela dagen och nu (23.00) regnar det.
   Jag fick lite avstädat i alla fall, så i morgon kan jag fira söndag i lugn och rol.
   Kram

 3. Räkmackor som är så gott, lite av en favorit för mig….gott gott. !!
  Skönt att ditt ben där verkar vara ok igen, hoppas det fortgår på det viset.

  Ha det fint.

  1. Det här var en jättestor räkmacka och jag trodde inte att jag skulle kunna sätta i mig hela, men det var inga problem alls.
   Ha det gott själv!

 4. Fantastiskt vacker header! Du fick ju mycket gjort i alla fall. Jag har tvättat och hängt upp en vittvätt idag. Det får räcka :-). Ingen promenad heller idag – det blåser och det är risk för överhängande regn.
  Önskar dig en skön fortsatt helg.
  Kram från Ingrid

  1. Det är ett några år gammalt foto av Lågan, Kärringen och Plågan på Hällarna i Visby.
   Ha en god helg själv Ingrid!
   Kram

 5. Räkmacka! Ja! Vårrullar, ja! Men jag håller med, thaimat är väldigt mycket mat, så det blir till två gånger alla gånger 😀 och det är perfekt.
  Trevlig utflykt och fint i ditt fönster. Jag har inte haft palettblad på år och dag och glömmer att titta efter dem i affären.
  Trevlig lördag, kram!

 6. Håller med ovanstående kommentatorer: Vilken fin header med möllorna!
  Det blev ju en trevlig fredag, även om regnet hände i luften. Räkmackor och trevligt sällskap – vad kan man mer begära?
  Vårrullar – MUMS! Det ser SÅ gott ut!
  Ha en skön fortsatt helg, kram, Monica

  1. De är fina de där kvarnarna på Hällarna i Visby. Lågan, Kärringen och Plågan heter de.
   Vårrullarna var helt otroligt goda!!
   Kram

 7. Gillar din nya header. Räkmacka är så gott och jag har gjort en till kvällen.
  Du fick en trevlig utflykt.
  Kram

 8. Avundsjuk på dina gröna fingrar. Men inte missunnsam förstås. Mannen o jag åkte iväg i höstvädret till yngsta dottern i Örebro och fick träffa barnbarnen på behörigt avstånd. Så det blev en fin dag för oss alla trots ändrade planer. Kram från Skatan

 9. Det är sånt man kan sakna när man bor så här. Här finns det inte några vrårullar på flera mils avstånd kanske till och med 10 mils avstånd och just nu blev jag riktigt sugen på vårrullar. Dom såg så härligt krispiga och goda ut.

 10. Tidigare har jag haft både Skvättiväg och palettblad, men det var många år sen.
  Jag borde sätta skott i jorden också, har en massa Dr Westerlund som står i vatten.
  Kram/Kicki

  1. Dr Westerlund är också trevlig. Det är ett tag sedan jag hade en. ”Sängkammarfis” kallas den väl också för. 😉
   Kram

Kommentarer är stängda.