Black and White on Wednesdays #7 och inte bara det….

Den här onsdagen finns det många anledningar till att leta fram ett gammalt svart/vitt foto av pappa, för det är inte bara Susannas fotoutmaning i dag, utan alla som heter Helge har namnsdag den här sista dagen i september och Helge hette pappa och det heter min äldste son också i tillnamn. Grattis Bo Helge!Sen är det enligt Allnakku också Flainbåddens dag:

Flainbådd eller flainskalle betyder flintskalle, som är ett tydligt tecken på en mogen man, och den är nog mera populär bland kvinnor än bland männen själva. Nyare benämningar är bredband eller framgångsfrisyr.

På bilden av pappa ser man att han var ganska tunnhårig redan i trettioårsåldern. Jag kommer ihåg hans kam, en liten träkam med tätt mellan tänderna, som han noggrant kammade håret med, så att det skulle täcka så mycket som möjligt av flinten. Jag vet inte vart fotot är taget, men det måste vara i Stockholm någonstans. Man ser en fontän skymta på vänstra sidan av bilden. Det finns kanske någon som känner igen platsen??

Det var ganska kallt i morse och här har det varit +4º som kallast, men nu skiner solen och det verkar bli ännu en vacker höstdag.

Dagens ordspråk:
En kedja är inte starkare än sin svagaste länk.

Trevlig onsdag!

24 reaktioner till “Black and White on Wednesdays #7 och inte bara det….

 1. Här har vi inte alls haft så fina höstdagar som det verkar ha varit hos dig.
  Mulet, dimmigt och nån regnskur, men ganska milt ändå med uppåt 15 grader.
  Kram/Kicki

  1. Vi har haft en härligt sista halva av september, så till och med jag som inte gillar hösten annars har tyckt att det varit helt ok.
   Kram

 2. Helge hette min pappas bror. Han och hans fru Stina bodde, liksom vi, i Södertälje och det var alltid lika spännande att hälsa på dem.
  Helge var partihandlare i grönsaksbranschen och ibland stod de på torget och sålde. Lördag och onsdag tor jag. De bodde i utkanten och hade en massa spännande djur. Bland annat tränade han brevduvor som han tävlade med.

  Grattis till din son och ett postumt till din pappa och till min farbror.

  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Helge var ett ganska vanligt namn förr i tiden, men inte så i dag. Bosse har väl inte uppskattat det namnet speciellt mycket, för han blev kallad Helga och det var inte populärt.
   Tack och ha en fin dag du också!
   kram

 3. Helge hette min f.d. svärfar. Näst yngsta barnbarnet har också fått det namnet = Helge Lowe eller om det är Lowe Helge, vet inte ordningen. Gamle Helge var en förebild.
  Vilket härligt foto på er tre!
  Onsdagskram!

 4. När jag först såg fotot, trodde jag att det var du och Åke med lilla Eva! Ni har onekligen släkttycke! Du valde en man, som påminner om din pappa, så gör nog många flickor, jag också, tror jag.
  Riktigt så kallt som ni har haft var det inte här, men 6 grader hade vi i natt.
  Solsken och vindstilla här idag, så skönt!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Ja, kanske ligger det något i det du säger.
   Lite blåsigt och småkyligt är det allt i dag, men solen lyser i alla fall.
   Kram

 5. Ännu en fin blid i svartvitt! Någon Helge har vi inte haft i släkten men det är ett namn som börjar komma så smått här igen.

  Kram och god onsdag!

  1. Jaså finns det små Helge numera. Jag trodde det namnet var helt ute, men alla gamla namn verkar komma till heders igen.
   kram

 6. En sån fin bild som jag tror är tagen i Centralbadets gård !
  Tänk så fin mamma var, välklädd som alltid❤️
  Trevlig sista september!🥰🥰🥰

 7. En fin svartvit bild … och ett fint minne 🙂
  Tack för fröna, som låg i lådan idag! Är jätteglad för dem och nu ska de sås!
  Kram

 8. Vilket fint kort. Här har varit ett par fina dagar ganska varmt så där 10 grader och ingen blåst. Visserligen dimma och lite regnskurar men utedagar i skogen har varit väldigt skönt och uppiggande.

 9. Nja, jag är inte säker på att det är Centralbadet. Bodde nära badet i min ungdom och de hus vi ser i bakgrunden stämmer inte, tycker jag. Däremot undrar jag om det inte är Packhusplan i Visby.

  1. Packhusplan var min första tanke, men så tyckte jag inte att statyn stämde riktigt, men nu tror jag att du kan ha rätt….

 10. Fin bild och så roligt att du fick veta var den var tagen! Det där att du står på kanten är rätt gulligt, jag minns när jag promenerade med min pappa till torget i Nora, så var det viktigt att få gå på kanten runt kyrkan 🙂

Kommentarer är stängda.