Lördagens Thaimeny på Kustgrillen

Det kom några stänk regn på morgonen och förmiddagen, men solen tittar fram då och då mellan molnen och det är varmt och skönt. Jag sov gott i natt och länge, så jag kom upp lite sent och hade precis duschat när Eva tittade in en stund. Vi satt och pratade tills jag var tvungen att göra mig i ordning, för halvtolv skulle jag vara vid frissan.

Det är så trevligt med Kustgrillens initiativ att göra thaimat på lördagarna. Visserligen hade Eva med sig hemgjord pizza till mig, men den kan jag äta i kväll, så när jag var färdig hos Ida svängde jag bort och köpte mig lite lunch.

Kycklinspett med ris och jordnötssås stod på lördagens meny på Kustgrillen
Det var väldigt gott och rikligt. Riset var perfekt, jordnötssåsen kryddig och god och spetten möra och fina. Jag orkade äta upp ungefär hälften, så nu har jag till lunch eller kvällsmat i morgon också. Det ska bli riktigt spännande att se vad de hittar på till nästa lördag.

Dagens ordspråk:
Den som har för många järn i elden bränner några

Trevlig lördag!

19 reaktioner till “Lördagens Thaimeny på Kustgrillen

 1. Älskar också thaimat och på vår Kinakrog uppe i Höllviken har de också kycklingspett med jordnötssås, som jag ofta väljer! SÅ gott! Trevligt att du kan välja olika thairätter på lördagarna, något att glädjas åt i dessa tider.
  Så du vågar gå till frissan? Det har inte jag gjort på mer ön ett halvår nu…
  Efter skyfallen igår (45 mm regn!) har vi idag ett försiktigt solsken.
  Ha en fortsatt skön helg, kram, Monica

  1. Jag var hos Ida någon gång på försommaren, men nu var jag tvungen att göra ett besök. Hon hade just testat sig för covid-19 så förhoppningsvis var hon frisk.
   Så mycket regn ni fått, här blev det inte mätbart ens.
   Kram och en önskan om en skön helg!

 2. Det blev thaimat här också. Så gick vi RK:s tipspromenad på Klinte också i det härliga vädret vi har idag.
  Kram

 3. Ja, det är lite att tänka på i dessa tider. Skönt att bli fin i håret. Och maten uppå faten, denna lördag, blev kanon ju.
  Lördagskram!

 4. Hej Ingrid! Ett år har gått sen jag skriv något i min blogg. Nu funkar inte min gamla blogg. Varför???
  Har börjat på en ny men har behållit mitt Blognamn – Polargrevinnan. Du kommer väl ihåg mig?
  Jag älskar taimat. Det ser gott ut på din tallrik,
  Trevligt om vi kan återuppta vår kontakt.
  Ha det bra.
  Viola

 5. Hade inte en aaaning om att dom serverar Thaifood på lördagar. Bra att veta! 🙂
  Idag har jag som inte kan göra så mycket lagat en gammal italiensk rätt – kalvbensragu – enligt konstens alla regler, alltså tog det 3,5 timme!! Men det blev väldans gott…..
  Anledningen till rätten är att Rolle som brukar köpa på sig en massa böcker när han kommer förbi nåt bra ställe. Så han hade köpt en stor mycket fin avancerad italiensk kokbok (vilket iofs är konstigt för han gillar inte pasta och är inte heller så förtjust i pizza) i förrgår.
  Den har vi nu botaniserat i och hittat massor av god mat – och som han säger; ”Det finns så vansinnigt annat mycket gott italienskt!”
  KRAM/Susie

  1. Ja, italiensk mat är minsann inte bara pizza och pasta.
   Kustgrillen serverar thaikäk på lördagarna 11.30-16.00. Man vet inte vad det blir förrän dagen innan, så håll koll på facebook.
   Kram

 6. Det låter som en bra lördag – skönt att inte behöva laga mat alltid. Jag tog fram ur frysen, det gick också bra. Hoppas du får en fin helg nu! Kram

Kommentarsfältet är stängt.