Det  har varit lika ljuvligt väder i dag också och jag tycker att jag har tagit vara på den och njutit i fulla drag. På förmiddagen hände det inte så mycket. Jag tog det lugnt, satt ute och löste korsord och pratade med en granne ett bra tag. Sen gick jag in och gjorde rårakor med bacon och lingonsylt till lunch.

Igår kväll kom Rut in med en ask plättbakelser som hon ville att jag skulle ge Bosse som tack för flundrorna de fått i sommar, så när jag ätit färdigt tog jag bilen och åkte iväg till Sicklings med kakorna.

Där blev jag kvar en stund för Carina satte på kaffet och Bosse tog en paus i målandet och så blev det kaffe och plättbakelser.

Nu är bygget snart klart!

Sen hade jag egentligen tänkt åka till Flisen och ställa bilen där medan jag tog en promenad i Masshagen, men jag ändrade mig och körde upp på Klinteberget i stället. Parkerade bilen och gick ut på en av motionsslingorna.

Som jag gick där fick jag se en av Hitta.ut`s checkpoints. I våras när kartan släpptes, tyckte jag att det var så konstigt att man inte utnyttjat Klinteberget, men tydligen har man uppdaterat Klintehamnsområdet vid något senare tillfälle och det har jag tydligen missat.

Jag hade kvar kartan över Klintehamn i mobilen och minsann, den var uppdaterad. Så när jag markerat den jag hittat, gick jag färdigt den blå slingan och sen började jag leta checkpoints.

Jag hittade tre stycken (de som är avbockade på kartan), men sen fick jag ge mig, för jag började känna av mitt vänstra ben igen. Det är nog bäst att inte överanstränga sig. Nu har jag sju stycken kvar att leta reda på.

När jag kom hem kollade jag på hittaut`s hemsida och där finns också kartan över Klinteberget i pdf-format om man skulle vilja skriva ut den.

Dagens ordspråk:
Den illa gör, han illa far, och så har det varit i alla dar

Eller pappas version: Den illa gör, han blir far. 😆

Trevlig fortsättning på dagen!

17 reaktioner till “Hitta.ut

 1. Vilken bra dag det blev på alla vis! Trevligt sällskap, god fika och en promenad på det. Här har vi haft hela 20 grader så då kan man inte klaga.

  Kram och god kväll!

 2. Plättbakelser har jag aldrig ens hört talas om tidigare, men de såg förföriskt goda ut! Och dem var ju Bosse verkligen värd efter alla flundre-leveranser! Och du fick också glädje av det! Perfekt!
  Kul att du har hittat nya mål att leta efter på dina promenader; jag minns hur besviken du var när du hittat alla i förra omgången!
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. Plättbakelse, det var sånt jag gjorde förr! Men jag har faktiskt bakat ett grovt bröd idag, kors i taket.
  Du fick en fin dag, skönt.
  Kram!

 4. Rolig version din pappa hade på ordspråket.
  Trevlig utflykt du kom på, ifrån början till slut.
  Bra att du tänkte till där, gällande benet, känner igen detta och det är bara att ta det försiktigt.
  Plättbakelser, nyhet för mig.
  Kram och trevlig fredag.

Kommentarsfältet är stängt.