En ganska blek sol förgyller den här morgonen och det är redan 16º i skuggan. Det ser ut att bli en riktigt fin onsdag. Jag tog med mig min kaffekopp ut och satt och njöt av den stilla morgonfriden en stund innan jag började fundera på vad jag skulle hitta på för någonting till dagens tema, som Susanna är inspiratör till.

Jag valde ett par bilder från mitt gamla album med svart/vita bilder. Först ett foto av mamma Runa, när vi är ute på någon typ av utflykt. Jag vet inte riktigt när det kan ha varit, men det är åtminstone 45 år sedan. Mammas tax, som hette Ruff, blev överkörd på vägen utanför Stenstugu en dag när hon var och hälsade på oss. Min syster Kerstin och hennes pojkar var också med och vi fick alla en chock när en av hennes söner kom in och helt lakoniskt berättade: ”Nu är Ruff död.” Oj vilken sorg!!

Mamma med sin lilla tax

Vi har själva blivit av med två hundar på samma sätt och hur många katter som fått sätta livet till på den vägen vet jag inte. Mamma skaffade inte någon hund igen och inte vi heller efter att hund nr två blev ihjälkörd. Tala om dålig fantasi, men han hette Ruff han också.

Eva och pointern Ruff – Världens underbaraste hund

Jag fick klara av städningen av förrådet igår och det känns jättebra. I dag är det ingenting speciellt på gång, men jag tror att jag ska ta mig en promenad nu på förmiddagen och sen åka och handla efter lunch, då brukar det inte vara så mycket folk i affären.

Dagens ordspråk:
Det som är gjort idag är ogjort i morgon.

Trevlig onsdag!

10 reaktioner till “Black and White on Wednesdays #6

 1. Så fina gamla bilder men så sorgligt med alla överkörda djur! På bilden av Eva med Ruff, ser man att hon är väldigt lik dig!
  En vacker dag här också idag.
  Kram, Monica

 2. Vilka fina svartvita bilder! Sorgligt med djur som blir överkörda men det är väl tyvärr vanligt just när det gäller katter.

  Kram och god onsdag!

 3. Skulle gärna velat ha en katt också, förutom hund, men aldrig vid den här vägen – och ”innekatt” vill jag inte ha. Och nu blir det inga mer djur för oss, vi är för gamla….. 😦
  Nej du, nått Ekstaljus liknande Marteboljuset blev det inte. Hade varit kul, men vi förstod ju att det var nåt som var gjort av människor. Men å andra sidan, det kanske Marteboljuset också är…..!? 🙂
  KRAM/Susie

  1. Ett alternativ när man blivit lite äldre är ju att ta sig an någon äldre hund eller katt. Vi har fått nya grannar som är upp i åren och de har tagit emot en 8 år gammal hund och det har fungerat väldigt bra.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.