Glad måndag 21 september – Vill du ha frön….

Så blev det måndag, efter en ganska sorglig och tråkig söndag, där det låg ett tjockt lock över Odvalds hela dagen och det är inte så mycket bättre i dag. I och för sig var det väl ganska drägligt ute, men efter att ha fått reda på att en av de boende här avlidit, sjönk mitt humör och min energi till bottennivå och jag ägnade mig åt läsning och tv-tittande tills det blev dags att gå till sängs. Jag såg förresten samtliga avsnitt av Sommaren 85, kanske mest för att jag gillar Lotta Tejle. Hennes roll i 30 grader i februari glömmer man inte i första taget.

Bloggvännen Carita tycker att vi ska muntra upp oss så här på måndagarna med en bild och det kan verkligen behövas. Jag tänkte, att förutom bilden på min Skvättiväg (Euphorbia leuconeura), så skulle jag kunna erbjuda några frön från den. Just nu skvätter min planta, som har stått ute hela sommaren, iväg en massa små svarat frön. Jag har redan ny plantor på gång, så resten av fröna kastar jag annars. Hör av dig om du är intresserad så skickar jag några stycken.

Jag vet inte riktigt var jag ska ställa den stora plantan när den inte går att ha ute längre, för den har blivit så stor. Jag börjar fundera på att skaffa mig någon typ av piedestal. Jag är inte mycket för loppisar, men det skulle man kanske kunna hitta där.

Nu hör jag att centrifugen är i gång, så jag ska snart gå och ta vara på tvätten och sen tänkte jag göra mig en god lunch. Gratinerad blomkål med ostsås och falukorv står på menyn i dag och i eftermiddag ska jag ta mig en promenad. Man kan ju inte bara sitta inne och deppa!

Dagens ordspråk:
Hämnden är den enda skuld, som inte bör betalas.

Glad måndag!

21 reaktioner till “Glad måndag 21 september – Vill du ha frön….

 1. Sorgligt med den avlidne. Var det en granne till dig?
  Vi hade ett helt annat väder än du i går. Solen sken och det blåste bara lite.
  Hoppas du piggnar till i humöret, inte så bra att gå och vara lessen.
  Kram/Kicki

  1. Hon var inte granne direkt, men jag har känt henne sedan lång tid tillbaka och sett henne gå förbi mitt köksfönster i stort sett varje dag tillsammans med sin bordercollie. Jag pratade med henne i tisdag och så berättade hon att hon skulle läggas in på lasarettet på torsdagen för att ta bort en cancertumör på tjocktarmen. Hon klarade operationen med på lördagen gav hjärtat upp.
   Kram

 2. Självklart så blir man berörd när någon i området avlider. Hoppas att humöret blir bättre i dag och att måndagen blir gladare. Just piedestaler tror jag att man kan hitta på loppisar. Hoppas du hittar en sådan till din stora blomma. Jag skulle gärna ta emot några frön!

  Kram och glad måndag till dig!

 3. Såklart ledsamt när någon i samma område avlidit … man blir alltid lite berörd när det är någon man känner igen.
  Hoppas måndagen känns lite bättre än gårdagen – och JA tack – jag vill gärna ha några frön! 🙂
  Du får ett adresserat och frankerat kuvert med paketet som jag kommer att skicka i morgon!
  Kram

 4. Det är jobbigt och tär, då någon man känner väl, avlider. Det kommer många tankar.
  Jag kommer ihåg Lotta Telje, hon spelade så bra. Få se om det blir tillfälle att följa denna nya serie.
  Jag tror nog att du kan hitta en piedestal på loppis, det gjorde jag.
  Sköt väl om dig.
  Kram!

 5. Så tråkigt att en granne till dig har dött. Det sätter ju självklart ner humöret.
  Döden är ju så obegriplig – i ena sekunden finns personen, i nästa inte…
  Men din lunch idag måste ha piggat upp lite, det låter underbart gott!
  Soligt, men lite svalare här idag.
  Stor tröstekram, Monica

  1. Det blev en riktigt god lunch och jag gjorde så mycket att det räcker till i morgon också.
   Här bröt solen sig fram en aning i alla fall.
   Kram och tack!

 6. Så tråkigt med din granne. Man får tankar på hur snabbt livet kan försvinna.
  Piedestal har jag hittat på loppis så det gör nog du också. Den blomman trivs inte hos mej tyvärr har försökt flera gånger men den vill inte.
  Kramar från oss

 7. Här kom solen på eftermiddagen, hoppas det blev så hos dig också. Visst är det konstigt och tomt när någon i ens omgivning försvinner, det känns så här också när någon i huset dör, även om vi inte umgåtts.
  Din lunch lät väldigt god! Jag ska göra kålpudding i veckan, tänker jag.

  1. Jag tycker att blomkål är så gott och vanlig vitkål också. Jag satt just ikväll och funderade på om jag inte skulle göra lite kåldolmar. Det är ju inte bökigare än kålpudding, men faktiskt mycket godare.

 8. Jag hade sol hela fm riktigt skönt på balkongen under lite filt.
  Vad tråkigt när någon man känner har dött. Det liksom fastnar i en. Många gånger är det inte cancern i sig som är dödsorsaken, ofta tar hjärtat stryk.
  Hoppas du fick lite måndagsglädje ändå.
  Kram!

  1. Ja, måndagen blev helt ok. Det blev lite blekt solsken, jag tog en skön promenad och träffade två bekanta, så två pratpauser blev det också och sedan klippte jag gräset när jag kom hem.
   Nu är det dags för sängen!

 9. Alltid tråkigt när någon man känner går bort. Har du väldigt gott om frön ställer jag mig gärna i kön för att få några. Verkar bra att man kan ha den utomhus en stor del av året. Kram

Kommentarer är stängda.