En tur till Hemse

I dag fick jag pallra mig upp lite tidigare än vanligt, för jag hade fått en tid på morgonen hos vårdcentralen i Hemse. Osteoporosmottagningen på Visby lasarett har flyttats till Endokrinologmottagningen och nu vill läkare där träffa mig, men innan dess skulle en massa prover tas.

Det är så välordnat och fint på Hemse vårdcentral och provtagningen gick hur bra som helst. Dessutom upptäckte sköterskan att jag avbokat en årskontroll p g a att det kolliderat med något annat, så hon tog de proverna också.  Hon frågade hur mycket jag vägde och hur lång jag var och kollade blodtrycket också (vilket var perfekt). Glad och nöjd åkte jag hem igen.

Det är en solig och fin tisdag, med ett lätt soldis och i morse var det drypande blött av dagg. Varmt ska det bli också, så man får passa på att vara ute och njuta. Jag har nästan funderingar på att ta en promenad ut på hamnen och titta in på Hamnkaféet; Egen panerad fisk med vitvinssås låter lockande tycker jag. Fast å andra sidan har jag kvar köttbullar från igår. Nog är det härligt att man inte har större bekymmer än så: Aftonbladet eller Expressen – fisk eller köttbullar??

Dagens ordspråk:
Man ska inte äta soppan lika het som den kokas.

Ha en skön tisdag!

18 reaktioner till “En tur till Hemse

  1. Här blev aldrig så varmt igår, för solen kom inte fram förrän ganska sent. Hoppas att det stämmer bättre i dag.
   kram

 1. Det ”hörs” på hela ditt inlägg att du är glad och lättad! Och visst är det så, att man har ett visst obehag inför provtagning, man vet ju inte om det ska upptäckas något…och så visar det sig att värdena är jättebra, då är man nöjd. Och lättad.
  Hoppas att du väljer hamncaféet och fisk med vitvinssås, det är du värd!
  Soldis och 22 grader här idag.
  Kram, Monica

 2. Så skönt att besöket och provtagningen gick bra. Här är det väldigt varmt så jag hoppas på ett bad. Dagens lät god så den hade jag satsat på och sparat köttbullarna till i morgon 😀

  Kram och god tisdag!

 3. Skönt att det gick bra med kontrollerna. Tycker du ska unna dig fisk och promenad i solen. Vem vet, imorgon kanske det regnar och då blir köttbullarna bra.
  Kram

 4. Såg att du valde fisken idag, det gjorde du rätt i. Köttbullarna springer inte bort.
  Skönt att ha klarat av provtagningarna, glad och nöjd!
  Solskenskram!

 5. Så sköbt att det gick bra med proverna.
  Fisk är alltid gott och skönt att slippa laga själv. Vi har haft 24 grader och vindstilla så det har varit solstolen idag.
  Kramar från oss

 6. Så skönt att besöket på vårdcentralen är gjort och härligt att prover och blodtryck va OK!
  Varmt och soligt här hela dagen – som en högsommardag 🙂
  Kram

Kommentarer är stängda.