I dag kan man läsa om Livet efter 80 i GA

Jag skrev ju i onsdags att jag haft en spännande besök och besökaren var en journalist från Gotlands Allehanda, som ville intervjua mig om mitt bloggande och om hur jag som 80-åring hanterar den nya tekniken och alla digitala möjligheter som finns i dag.

Här tog vi en selfie så att jag skulle få en bild till dagens inlägg. Henrik Radhe heter han.

Artikeln skulle var med i lördagstidningen, så tidigt i morse tassade ut för att se om den kommit, men det hade den inte, så jag gick till sängs igen, men nästa gång jag vaknade låg den där på dörrmattan.

Och minsann, det fanns en liten bild av mig redan på första sidan och sedan fick jag tre helsidor i söndagsbilagan. Det var väl inte dåligt för en liten 80-årig tantbloggare!

Vi är ju många äldre som bloggar, så det är väl egentligen inte så mycket att orda om, men många tror att det bara är något som ungdomar håller på med och det trodde nog Henrik också, men jag tror jag fick honom på andra tankar.

Skulle man göra en undersökning bland de bloggare som finna med på min lista över bloggvänner, skulle man nog finna att medelåldern är ganska hög. Hur som helst går det givetvis inte att sticka under stol med, att det är roligt att bli uppmärksammad. Vi behöver nog alla bli bekräftade för att må riktigt bra.

Igår tog jag en promenad bort till Carina och Bosse och jag gick genom skogen dit och via samhället hem. Det var en riktigt skön promenad trots blåsten.

På hemvägen fick jag några trevliga pratstunder med bekanta som jag mötte. Jag börjar faktiskt bli bättre och bättre på att ”slå mig i slang” med folk. Förr var det Åke  som var den som pratade med människor, både kända och okända, som vi mötte och jag stod bara bredvid och kom med något litet inpass då och då, men nu kan jag också.

Någon är rädd om sin katt

Dagens ordspråk:
Ingen vet var haren har sin gång.

Trevlig lördag!

33 reaktioner till “I dag kan man läsa om Livet efter 80 i GA

 1. Visst är det roligt med ”kan själv”. Tänker på att prata med kända och okända.
  Vad kul att bli intervjuad och komma med i tidningen, grattis! Man behöver bli sedd ibland och uppmärksammad. Därför är ju bloggen så rolig i sig, med alla kommentarer.
  Trevlig lördag, kram!

  1. Ja, visst är det till en del därför man håller på, för att få bekräftelse. Någon läser det jag skriver, alltså finns jag….
   Kram

 2. Så roligt att ditt bloggande uppmärksammades och att du fick vara med i tidningen. Man ska verkligen inte tro att bloggande är något som den yngre generationen har ensamrätt på utan tvärtom. Själv tycker jag att du verkar behärska den nya tekniken alldeles utmärkt! Synd att tidningen inte finns här för då hade jag självklart läst den. Förmodar att det är en låst artikel så att man inte kan läsa den via nätet heller…

  Som hundägare byter man ett ord med många och det är alltid trevligt 😀

  Kram och god lördag!

  1. Att bloggande inte är enbart för ungdomar har jag verkligen lärt mig under de här åren. Ja det är en låst artikel, tråkigt nog.
   Kram

 3. Grattis! Ja, det var verkligen spännande , det förstår jag! Jag håller med dig, det verkar snarare var äldre som bloggar, de unga kör bara med Instagram numera, tycker jag. Det skulle vara kul att lösa vad de skev, men då måste man väl prenumerera på Gotlands Allehanda…
  Kul att du hat blivit bättre på att börja prata med främmande människor, det har nog jag också, lite grann i alla fall.
  Solsken och lite blåsigt här idag.
  Ha en skön lördag, kram, Monica

 4. Så kul att du åter blev uppmärksammad för ditt bloggande.
  Jag minns när du vann en dator för att du bloggade så bra.
  Tråkigt bara att man inte kan läsa artikeln. Undrar om tidningen finns på biblioteket?
  Kram/Kicki

 5. Men så roligt Ingrid! Grattis Ingrid, den uppmärksamheten är du mer än väl värd. Visst är det så att vi alla mår bra av att uppmärksammas på olika sätt och ”blir sedda”. Extra roligt att du kunde överraska journalisten med ditt kunnande om internettekniken.
  Ibland undrar man hur de yngre generationerna ser på oss äldre. De verkar tro att hjärnan är lika skrynklig som utanskriften och att vi inte fattar någonting – men hej vad de bedrar sig! 😉 Vi är många som tuffar på även upp i åldrarna. Får man bara vara något så när frisk, är det inga problem.
  Ha en riktigt trevlig helg!
  Kram,
  Gigi

  1. Jag har också en känsla av att ungdomarna inte riktigt vet var vi ”gamlingar” håller på med. Fast å andra sidan kanske vi har dåligt koll på dem också. 😉
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 6. Grattis till stort reportage i tidningen! Det är såklart väldigt trevligt och något att glädjas åt. Njut av det! Hoppas att ännu fler hittar din blogg också via tidningen.

 7. Det är väl tvärtom så att många ungdomar inte har tid med att blogga utan lägger ut bilder på Instagram och twittrar istället. Med undantag av ”influencers” förstås men de är ju inte så många. De flesta av mina bloggvänner är pensionärer. Det är roligt att blogga, dels med att man får (om än digital) kontakt med människor och dels för att man har en dokumentation.
  Grattis till artikeln i tidningen. Den kan kanske inspirera fler äldre att blogga.
  Önskar dig en skön och trevlig helg!
  Kram från Ingrid

  1. Jag upplever det också så, att det är vi äldre som bloggar. Hur det än är så tar det lite tid och tid är ju ofta det vi har gott om.
   Tack Ingrid och detsamma till dig!

 8. Hej! Så roligt att du fick vara med i lokaltidningen. Jag tycker att vi som bloggar är många äldre bloggare. Jag är 70 år men skriver inte så ofta på min blogg som beror på min värk .
  Idag har vi en regnig dag här i Mariestad
  Trevlig helg! /Bittan

 9. Kan tänka att han blev lite förvånad. Nu råkar ju du vara väldigt datakunnig, men det är väldigt bra att du fick visa att det inte är är svart hål för alla äldre!

 10. Jag har ju inte Allehanda men brorsan lovade spara den så jag får läsa den efter helgen. Roligt att du blir uppskattad för ditt bloggande fast vi är ju många ändå som gillar det.
  Kram till dig

 11. Ska ringa på måndag och be dem skicka tidningen. Vill naturligtvis läsa om dig. 🙂
  Hoppas du haft en fin lördag.
  Kram

 12. Så roligt att du blev uppmärksammad i tidningen, men jag har bestämt för mig att du har blivit uppmärksammad för ditt bloggande tidigare. Nog är det så att du vunnit pris för bästa blogg för en del år sen? Ett mycket bra val, enligt mig. Kram

  1. 2009 fick jag pris för bloggen. Det var Dax.se, en bloggportal för 55-plussare som nominerade mig och jag vann i kategorin Övrigt.
   Kram

 13. Trevligt att su uppmärksammats, skulle gärna läsa! Och du är datatekniskt mycket skickligare än jag!!!###När jag började blogga för nästan sex år sen mötte jag negativa reaktioner av flera i min bekantskapskrets. ”Jag läser inte bloggar” fnös en, andra tittade medlidsamt, flera undrade vad jag nu hittat på och en del sa rakt ut att det är att ”vika ut sig”, att berätta om sitt privatliv på nätet. Den roligaste kommentaren jag fick var: ”Aj, du bloggar? Hur är det med chilina då?” – och så var det ämnet slutbehandlat. Och jag bloggar allt fortfarande. Ingen av de ovan nämnda har knappast blivit omvänd och börjat läsa bloggar/min blogg, men det är deras sak.

  1. Jag har också hör det där med att ”vika ut sig”, men jag viker inte ut mer än jag själv vill och jag hoppas att de som läser bloggen inser att inte allt som händer i mitt liv finns med där.

 14. Av nån anledning såg jag bara KATT-bilden första gången jag tittade på inlägget… Sedan ser jag att tidningen intervjuat dig! Va kul!
  Och visst, medelåldern är rätt hög bland mina bloggvänner också, dig har jag känt i många år och beundrat länge – så nu kan jag säga att jag känner en Gotlands-kändis 😀

Kommentarer är stängda.