Ska man våga?

Det blåser som attan i dag, men solen skiner och det är hyfsat varmt. I alla fall för årstiden, för 14º får man väl vara nöjd med. På framsidan hade två krukor blåst omkull och när jag ändå skulle ut gick jag och hämtade gräsklipparen och fick ansa gräsmattorna både på framsidan och baksidan.

Mitt aktivitetsarmband påstår att det kostade mig 2380 steg, så om jag tar mig en promenad ner på samhället senare i dag kommer jag nog upp i 10000. Förr sa man att man skulle gå 8000 steg om dagen, men nu är det 10000 som gäller. Igår var jag inne hela dagen, för det regnade och regnade, så då blev det inte mycket motion.

Jag var lite sugen på att koka kronärtskockan som finns i en av årsdagsbuketterna, men ännu pryder den sin plats, så jag lugnar mig nog lite.

Jag börjar fundera på om jag skulle våga mig på att gå och handla själv nu. Vi har ju inte haft något fall av coronavirusinfektion här på Gotland sedan snart en vecka tillbaka. Går man mitt på dagen eller på morgonen, när det är lite folk i butiken och är försiktig, borde det inte vara någon större risk. Den här frivilliga karantänen är ju så tråkig!

Dagens ordspråk:
Det är gott att ha någon att hålla i handen, när åskan går

Trevlig torsdag!

23 reaktioner till “Ska man våga?

 1. Det blåser här också men solen lyser och det är 17 grader. Hämtade precis gräsklipparen och tänkte på dej.
  Tror du kan handla själv om du är försiktig och spritar händerna.
  Kramar från oss

 2. Ja, havet är verkligen en glädje alla årstider! Norrmännen är ju roliga med sina uttryck och säkert mera vana vid starka vindar från havet än vad vi är. Och så har dom ju nominerat Trump till årets fredspris, bara det framstår ju som riktigt skrattretande… fast sorgligt på samma gång!
  Men tvätten blir faktiskt torr här!
  Visst är hösten fin!
  Kramar!

  1. Va är Trump nominerad som fredsprismottagare. Det var det värsta jag hört!
   Här är soligt och blåsigt, så de som hänger ut tvätt har nog inga problem att få de torr!
   Kram

 3. Ja, om man är väldigt försiktig, bör man väl kunna handla lite själv nu? Men kanske bäst att ha något slags handskar på sig?
  Sol och blåst här idag också.
  Kram, Monica

  1. Handskar är bra och engångs plasthandskar måste vara bäst. Bara att kränga av sig och kasta när man kommer ut ur butiken.
   Kram

 4. Den översta kommentaren var avsedd som ett kommentarsvar i min blogg, hade sparat det och det kom upp här..🤓
  Men visst är det helt barockt, att Trump ev. blir nominerad till fredspriset! Man vet inte om man ska skratta eller gråta…
  Kram, Monica

 5. Om du är försiktig och använder handskar så tror jag säkert att du kan gå och handla mitt på dagen när det inte är så mycket folk.

  Kokta kronärtskockor är så goda men jag vet inte hur det fungerar att koka dem när de har blommat…

  Kram och god torsdag!

 6. Jag har handlat ett bra tag nu. Är på plats ca 8.15 och då har det varit väldigt lugnt. Dessutom har dom självskanning nu så man behöver överhuvudtaget inte prat med någon (om allt fungerar) eller stå i kö.
  Kram

 7. Vacker ny header igen! Knepigt det där med handlandet, men jag tror att du är försiktig, så det borde väl gå bra nu när sommarträngseln är över.

 8. Vi har haft det ganska blåsigt också här idag, men också sol! Tror att du vågar gå att handla, om du som sagt är försiktig och går då det är som minst med folk!
  Vi har handlat hela tiden… garantier finns ju aldrig, men vi är försiktiga och är noga med handhygienen. Fin bild i din header!
  Kram Gunilla

  1. Jag tycker att det känns som om man skulle våga sig iväg. I dag smet jag inte och köpte mig två fläskkotletter. Helt oplanerat bara så där!!
   Visst är påfågelögat vackert! Kram

 9. Nog tror jag att du kan handla själv, det gäller att vara försiktig, men i längden orkar man inte leva alltför isolerat från omvärlden. Om man håller avstånden och tvättar händerna ordentligt så är det säkert ingen fara.
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

Kommentarer är stängda.