Upp till bevis

Det är riktigt höstruskigt i dag med hårda vindar och regnskurar och just i dag hade jag bokat in en tid för bilen på verkstad. Jag hade tänkt att den skulle få lite fräsch olja nu när hösten och vintern nalkas. Det var ingenting att be för, utan det var bara att ta på regnjacka och köra dit bilen och sedan promenera hem.

Jag fick ett aktivitetsarmband av barnbarnen i årsdagspresent och det har jag roat mig med att få ordning på och nu vet jag att det är exakt 1.98 km till macken och att jag gör av med 3172 steg för att gå den sträckan.

Men man får lön för mödan, för när promenaden var klar och jag var hemma igen fick jag uppmuntrande tillrop från Fitbit. De tyckte att jag varit sååå duktig.

En ganska praktisk grej är att armbandet vibrerar när telefonen ringer. Jag hör ju lite dåligt, så det händer nog att jag missat ett och annat samtal om inte mobilen och jag varit tillräckligt nära varandra.

I natt sov jag med armbandet på för första gången och det gav verkligen ett kvitto på hur jag tillbringar nätterna.

Själv tycker jag att jag sovit väldigt gott i natt även om jag vaknade till som vanligt vid 2-tiden och om man ser på diagrammet visar det att djupsömnen inte varit speciellt långvarig, men vad jag kan förstå är det vanligt i min ålder att just den typen av sömn bara är ca en halvtimme.

Jag gick faktiskt upp tidigt i dag, för bilen skulle vara avlämnad på macken före halvnio och jag ville äta frukost innan jag gav mig iväg.

Nu har jag varit och hämtat bilen igen. Den här gången regnade det inte i alla fall, men det blåste desto mera och när jag kom hem tvättade jag håret, för kalufsen såg för hemsk ut efter all blåst och regn. Nu ska jag föna till det lite och sen är det dags för lunch.

Dagens ordspråk:
Av hampgarn gör man inga silkesstrumpor

Trevlig tisdag!

18 reaktioner till “Upp till bevis

 1. Tänk så mycket information man kan få från ett aktivitetsarmband. Husse har en klocka som registrerar allt också. Frågan är om det inte hade stressat mig…

  Kram och ha en fin tisdag!

 2. Då har du nästan gått dina 10.000 steg idag redan! Det låter ju fantastiskt med ett sådant armband! Lite stressande kanske, men det är nog mest i början, tror du inte det? Duktig är di i alla fall, som redan hunnit så mycket idag! Min dag har liksom nyss börjat…
  Kram, Monica

  1. Vi får väl se vad jag tycker om det när jag haft det ett tag. Smidigt verkar det vara i alla fall.
   Nu är sammanträdet slut och ett protokoll ska skrivas. Kram

 3. Jag har varit lite sugen på ett sånt armband men mobilen sköter mycket åt mig i hälsoappen också, men inte så ingående. Just detta med sömnen är intressant men man sover nog varken bättre eller sämre för det 😀 eller vad tror du?
  Kram!

  1. Nej inte kan det påverka sömnen, men det kan ju vara intressant att se hur mycket man trots alls sover även om man tycker att natten varit orolig. Kram

 4. Många verkar ha sådana där armband numera. Själv nöjer jag mig, än så länge, med att ha stegräknaren i mobilen.
  Ha en bra kväll!
  Kram

  1. Jag har ingen stegräknare i mobilen, så det var ju bra att jag fick ett sånt här armband.
   Hoppas din kväll varit fin. Nu väntar sängen på mig. Kram

 5. Så bra present … och jag beundrar att du fixade till den så den fungerade … du är fantastisk Ingrid!
  Kram

 6. Oj, så mycket information man tydligen kan få av en sån manick.
  Kan vara kul med en stegräknare och kolla hur många steg man faktiskt tar på en dag.
  Skönt att bilen är fixad och vinterklar.
  Jag ska på service med vår KIA om en vecka.
  Kram/Kicki

 7. Såg att du hade undanbett dig all uppvaktning på din stora dag, men jag säger ett stort GRATTIS, så här i efterhand i alla fall.
  Blev nyfiken på ditt nya armband, detta med att kolla sömnen intresserade mig. Skulle gärna vilja veta hur jag sover, men kan förstås inte göra så mycket åt det.
  Stegräknare har jag på mig nästan jämt och det roar mig mycket att hålla koll på antal steg som jag tar per dag.
  Sköt om dig.
  Kram!

  1. Visst var det lite intressant det där med sömnen. I natt har jag sovit bättre. få då blev det i alla fall 1½ timmes djupsömn.
   Kram

Kommentarer är stängda.