Fem en fredag v. 35: Höst

5 mm till var det i regnmätaren i morse när jag gick ut och kollade, så nu har vi ju faktiskt fått 15 mm på bara ett par dagar. Det känns jättebra! Nu får vi se om det torkar upp, så att  jag hinner klippa gräset utanför uteplatsen innan det kommer mera. Inte för att det är speciellt högt, men det är tofsigt och ojämnt. Nu ska jag ta mig en förmiddagspromenad medan det ännu är solsken, men först till fredagens fem frågor från elisamatilda:

1. Vad ser du fram emot i höst?

Hösten är inte min årstid och jag har svårt att se något positivt med den. Det brukar vara blött och kallt, en massa vissna löv att ta vara på och oändligt långt till nästa vår.

2. När kommer höstkläderna fram?
Så fort det blir kyligt städar jag undan sommarkläderna och tar fram varmare alternativ, men ännu är det varmt och skönt. Fast jag tror nästan att shortstiden är förbi.

3. När är det på riktigt höst?

När kärleksörten blommar är det höst

4. Gör du något under hösten du inte gör någon annan säsong?
Hösten är skördetid och innebär bland annat att man kan få göra äppelpaj eller ett gott äppelmos på fina Stenkyrkeäpplen.

5. Vad tar du med dig från sommaren?
Minnen från perioder med väldigt varmt och skönt väder. Jag tycker att det varit en kanonsommar vädermässigt. Att ingenting varit sig likt just i år med tanke på pandemin gör att man nog kommer att minnas den länge.

Dagens ordspråk:
En liten gåva är bättre än ett stort löfte

Trevlig fredag!

30 reaktioner till “Fem en fredag v. 35: Höst

  1. Som jag har sprutat med blodmjöl på min kärleksört för att få ha dem i fred… Men nu har vi hund och vips är rådjuren borta från tomten!

 1. Ja, nog kommer man att minnas denna sommar som väldigt annorlunda på många vis. Själv hoppas jag på att sommaren 21 blir alldeles vanlig och normal!

  Kram och god fredag!

 2. många promenader har det blivit i sommar men väldigt få bad. sommarhuset har varit bebott hela tiden men inte av oss. altanen hemma i stan har varit desto flitigare utnyttjad och trädgården har blivit ansad efter hand

 3. Hösten är en årstid jag kommit att gilla mer och mer ju äldre jag blir! Vår och höst är mina favoritårstider, sommaren kan kännas för varm numera, tycker jag. Tror att du har rätt om shortsen, stod och tvekade i morse om jag skulle lägga dem och baddräkten till tvätt, men än är de framme…
  Min kärleksört är inte riktigt utslagen, så än har vi sensommar här!
  Vi har fått en hel del regn här de senaste dagarna, så trädgården ser fräschare ut och gräset har börjat komma igen.
  Ha en riktigt skön helg, Ingrid!
  Kram, Monica

  1. Här har den inte heller slagit ut. Det är en arkivbild i inlägger, men visst känns det som höst redan.
   Ha en fin helg du också!
   Kram, Ingrid

 4. Fem en fredag är så roligt att läsa. Det är väldigt olika svar så man lär känna sina bloggare. Jag tycket om hösten och våren. Förr gillade jag sommar och värme men tyvärr orkar inte hjärtat numera men det finns svala platser.
  Ha en fin kväll

 5. Håller helt med dig om hösten! Det känns som att sommaren är väldigt långt borta, och jag gissar att den känslan blir ännu starkare i år.

 6. Stackars dig som upplever höst och vinter som en pina. Jag är tvärtom, ser fram emot de årstiderna. Men då ska vintern vara på riktigt o inte som ifjol då jag inte kunde åka spark mer än ett par dagar på hela vintern! Kärleksörten minns jag när jag lärde mig växten, då blev jag besviken, hade förväntat mej något oerhört vackert och exceptionellt men det var ju en ganska medioker blomma tyckte jag. Men ett vackert namn har den allt

  1. Jag kan hålla med dig om kärleksörten. Den är ganska stel och tråkig, men lättodlad och tacksam att ha några exemplar av. Man kan fråga sig vad de fått namnet ifrån?

 7. Haha, där är vi helt olika eftersom hösten för mig är favoriten bland årstiderna. Jag har svårt att fungera när det är för varmt, som det har varit några veckor i sommar. att det är höst när kärleksörten blommar har jag aldrig tänkt på. Jättefin bild liksom headern!
  Kram från Ingrid

  1. Ja, sländor hör också hösten till och jag såg så fina blåa sådana när jag var nere vid dammen senast, men lyckades inte fånga någon på bild.
   Kram

 8. Trevligt att läsa dina svar. Mina kommer nog imorgon tror jag. Nu är det sovdags inför morgondagens vedermödor.
  Sov got!
  Kram

 9. Jag måste säga att här där jag bor har sommaren vädermässigt inte varit kanon. Ett par veckor runt midsommar var varma och soliga, samt ett par veckor nu i augusti. Men juli var kylig och det är inte kanonväder en sommar tycker jag.
  Men vi är ju alla olika och tycker olika om det mesta. Och inget är väl rätt eller fel egentligen, när det kommer till åsikter. En åsikt är ju bara en åsikt.
  Egentligen handlar det ju inte om hur man HAR det, utan om hur man TAR det…och även där är vi ju olika vi människor.

Kommentarer är stängda.