10 mm tömde jag ur regnmätaren i morse och allt ser bra mycket fräschare ut i dag än det gjorde igår. Till och med dahliorna, som såg ut att hålla på att dö, har rest sig och är riktigt katiga.

Bosse kom hit med flundror i förmiddags och det tackade jag minsann inte nej till och inte grannarna heller.  Precis innan Bosse kom, hade jag tänkt ta ut en bit laxfilé från frysen till middag, så jag var inställd på fisk i dag. Flundra är verkligen både gott och behändigt när man får dem rensade och färdiga.

Jag tog så många flundror så att det skulle räcka till oss båda två och de var väldigt tjocka och fina nu.  Så här i slutet av augusti är de som allra bäst!

Nu har vi ätit och Bosse har åkt hem till sitt och jag tror att jag ska sätta mig ute och läsa färdigt boken jag håller på med: Innan natt blir dag av Sheila O´Flanagan. Det är väl inte så mycket att säga om den precis; Mitt Livs Novell i bokform skulle man nog kunna kalla den för. Lite förströelse för stunden.

Dagens ordspråk:
Man tar igen på gungorna vad man förlorar på karusellen

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

17 reaktioner till “Fina Fisken

  1. Har haft lax till middag och jag tycker fisk är gott. Flundra har jag inte smakat men den är säkert god.
    Kramar från oss 🌞

  2. Så härligt att få flundror, rensade och klara! Det är ju så gott med alldeles färsk fisk! Heder åt sonen, som tänker på sin mor och så blev det dubbel glädje av sällskap till maten! Jag läser också en bok, som skulle kunna kallas ”Mitt livs novell” just nu, men det är ju underhållning…
    Kram, Monica

  3. Härlig middag! Vi åt ärtsoppa från frysen, det var också bra. Och så skönt att du äntligen fick lite regn. Du kanske kan skriva en tacksam insändare?

  4. Fisk är väldigt gott och jag/vi äter det minst en gång i veckan! Fast så färsk och levererad direkt till dörren är den inte. Vilken lyx säger jag bara!

    Kram

Kommentarsfältet är stängt.