Fem en fredag v33 – Antal

Det är en ganska solig och varm fredag, men SMHI pratar om åska och regn. Fast jag litar inte så mycket på det, för de har utlovat regn hur många gånger som helst utan att det kommit en droppe. I kväll måste jag i alla fall dra upp slangen och vattna om prognosen inte stämmer. Jag tänkte göra det igår kväll, men så slog latmasken till och det blev bara en tanke.

Här kommer svaren på dagens frågor från elisamatilda:

1. Vilka fem platser har du besökt i sommar?
I år kan man verkligen tala om hemester, för jag har inte rört på mig speciellt mycket den här sommaren.  Jag har varit på Stenstugu hos Eva och hennes familj, på Sicklings hos Carina och Bosse,  på Levander/Nyström residence, på Korumpen och i Botaniska trädgården tillsammans med Ann-Marie.

IMAG2954

2. Vilka fyra saker har du alltid med dig?
Mobilen, nycklar, plånbok, kasse.

3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig?
Spaghetti med olika såser, lax och ugnspannkaka.

4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö?
Mobilen och en solcellsladdare till den.

5. Vad är en favoritsak i ditt hem?
Tvättmaskinen.

Dagens ordspråk:
Man fångar fler flugor med en sked honung än med en tunna full med ättika

Trevlig fredag!

 

29 reaktioner till “Fem en fredag v33 – Antal

 1. Bra att du påminde om Fem en fredag, ska skriva mina svar lite senare i dag 🙂
  Värmen ska komma hit också, till lördag – söndag. +25 blir nog lagom 🙂

 2. Strålande sol här idag igen och det spås fortsätta minst en vecka till. Inte en regndroppe! Och här är så TORRT! Men baden är sköna, det är säkert 23-24 grader i vattnet.
  Nej i år har det inte blivit många besök på andra platser, det är ungefär som hos dig, barnen man besöker…
  Nu väntar en lätt fredagsstädning, man orkar inte så mycket i den här värmen!
  Ha en fin fredag, kram, Monica

  1. Jag hoppar över fredagsstädningen. Jag är ändå bara inne en stund på kvällen, så städa kan jag göra när det blir lite svalare.
   Kram

 3. Utan tvättmaskin skulle jag aldrig vilja vara. Diska för hand kan jag göra i nödfall men tvätta för hand finns inte på kartan längre.

  Kram och god fredag!

 4. Utan tvättmaskin klarar jag inte
  Diskmaskinen slutade fungera och det tog en vecka innan den nya kom. Det var hemskt. Blev sugen på fläskpannkaka.
  Idag är det 28 grader så vi stannar inne.
  Kramar från oss

 5. visst har det blivit hemester. jag kunde inte ens komma på att vi varit på fem olika ställen utanför hemorten. ugnspannkaka har jag aldrig förstått tjusningen med. men pappas plättar var fantastiska

 6. Torrt och varmt – och nog skulle lite regn vara välkommet.
  Tvättmaskin skulle vara svårt att vara utan … brukar tänka på det ibland – minns min barndom hos farmor … ett nybyggt hyreshus, men ingen tvättmaskin, utan en gaseldad bykgryta i källaren – och så modernt det blev när farfar köpte en liten tvättmaskin som fick stå i badrummet – ingen automatik, utan vatten skulle fyllas och tömmas … nu blev jag visst nostalgisk 🙂
  Bra ordspråk!
  Kram

  1. Jag glömmer aldrig när jag var hembiträde hos vår provinsialläkare. På spisen stod alltid en gryta med vittvätt och puttrade och kulörta kläder fick jag skrubba på tvättbräda i badkaret. Det hade man inte pallat för i dag minsann.
   Kram

 7. Hemester har de ju varit så jag fick tänka till och vidga platser lite för att få till några besökta. Tvättmaskin hade inte varit dumt att ha men bor i lgh och ont om plats för den och hängning och tvättstugan är relativt nära.

 8. Smart att alltid ha med sig en kasse, det behöver man verkligen ha. Speciellt nu med den nya plastpåseskatten som är galen. Tycker det är bra med återanvändbara påsar, men ibland glömmer man… Ha en trevlig helg!

  1. Jag brukar spara de gånger jag får en plastkasse, vika ihop den och ha den i fickan eller i handväskan.
   Ha en fin helg själv!

 9. Tvättmaskinen verkar uppskattad i många hem, så även i mitt. Ugnspannkaka har jag inte ätit på år och dar…ska försöka komma ihåg när höststormen viner runt knuten.Trevlig helg

Kommentarer är stängda.