Ett överraskande slut på onsdagen

Det blev en jättetrevlig onsdagskvall på Stenstugu med god smörgåstårta och en skål med marängsviss som efterrätt och Claudio och Edoardo spelade och sjöng både svenska och italienska låtar. Edoardo bjöd på champagne, men jag skulle ju köra så jag tog bara en liten, liten smakskvätt, så att jag kunde vara med och skåla för födelsedagsbarnet.

IMAG3016
Mamma Eva hade gjort en härlig smörgåstårta (ser du vad det står?)

Vid tio-tiden körde jag hem och när jag hade kört in bilen i garaget blev jag verkligen överraskad, för när jag klivit ur den och kom ut ur garaget fick jag se att det stod någon utanför garageporten: ”Det är poliser här”, sa en uniformsklädd kvinna 👮‍♀️och ur mörkret bakom den andra garagebyggnaden kom det fram två manliga poliser också. 👮👮

-Jag ser det, sa jag, men vad i hela friden gör ni här. Har det hänt någonting?

-Nej, vi tyckte bara att det var en så fin kväll, så vi tog oss en promenad, svarade hon.  Sen undrade hon om jag tyckte att det var lugnt i området och vad jag tyckte om Klintehamn och avslutade med att önska mig en trevlig fortsättning på kvällen.

Tala om att jag blev förvånad! 😲

I dag är det en solig och fin morgon och det ska bli riktigt varmt påstår SMHI. Jag har varit ute och vattnat krukor och lådor och fällt ner markisen och upp parasollet. Man får göra så gott man kan för att skydda sig och växtligheten.

IMAG3020
De här har sett eländiga ut, men nu börjar de äntligen ta sig.
IMAG3019
Femtunga var en trevlig bekantskap

Dagens ordspråk:
Den frånvarande får nöja sig med de närvarandes beslut

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “Ett överraskande slut på onsdagen

 1. Oj! Vilken smörgåstårta! Hon är en riktig matmamma din Eva.
  Förstår att du blev förvånad att träffa poliser i ditt lugna bostadsområde.
  Här fick vi ju en enorm åskskur på kvällen, efter en het och kvalmig dag.
  Kram/Kicki

 2. Vilken fin smörgåstårta och visst ser jag att det står ”26” på den. Marängsviss är så gott så jag kan tänka mig att det smakade bra.

  Lite märkligt agerande från poliserna känner jag. Har de tid att bara stanna till och promenera… Nåja, en promenad var dem väl förunnat i så fall!

  Kram och god torsdag!

  1. Jag misstänker att det nog inte bara var en promenad för nöjes skull. Det har ju varit bus med förstörelse i skolan och sönderslagen väntkur vid busstationen och folk klagar över mopedgäng som stökar om nätterna.
   Kram

 3. Vilken fin tårta! 😀 och en trevlig kväll.
  Jag tror nog poliserna behöver visa sig lite mer för det har aldrig varit så stökigt som nu under corona. Dock har det lugnat sig här ute hos mig, men jag har fått ringa polisen ett par gånger.
  Ha en skön dag, kram!

 4. Så trevligt med kalas med smörgåstårta (det brukat ju jag också göra…) och champagne för den nyblivne 26-åringen!
  Förstår att du blev lite rädd när du upptäckte poliserna! Nuförtiden är man ju misstänksam mot allt, det är ju många, som klär ut sig och lurar speciellt äldre människor. Tur att du inte drack mer champagne…😂
  Kramar, Monica

  1. Jag blev inte direkt rädd, men väldigt förvånad. Fast jag har sett poliser här i området förut nu några gånger, så man blir ju lite fundersam.
   Det kändes väldigt bra att ha rent samvete! 😉
   Kram

 5. Wow, vilken smörgåstårta! Så sugen jag blir!
  Bra med trevliga poliser som rör sig bland folk.Så ska det vara, tycker jag.
  Ha det skönt!

 6. Tur att du inte fick blåsa, Ingrid! Vilka duktiga musikanter det finns i släkten!
  Nu har Björn blivit av med sitt gips, och har fått en normal rollator att använda. Och han kan köra bil igen. Det återgår så småningom till det normala!
  Ha ett fint veckoslut!
  Kram Karin

  1. Det hade säkert inte varit några problem om de fått för sig att kolla nykterheten. Så skönt att Björn kan börja köra igen. Ha det så gott!

Kommentarer är stängda.