Norges Wallenberg

Jag tog en sväng med bilen på förmiddagen, för igår tog potatisen slut, så jag åkte till Stenshuse och köpte en påse och när jag fick se deras fina hallon, fick en sån ask också följa med hem. Till lunch kokade jag sedan potatis och åt tillsammans med matjesill och gräddfil och så hallon och grädde till efterrätt. Sen var det dags för Sommar i P1.

johanhandresenDagens sommarvärd Johan H. Andresen är en av Norges mest kända affärsmän. Han leder familjeföretaget och investmentbolaget Ferd, värderat till drygt 30 miljarder kronor och familjen drev i nästan 150 år Tiedemanns Tobaksfabrik och han kallas för Norges Wallenberg.  Han stack inte under stol med att han var född med silversked och inte bara med en sked utan med ett helt silverbestick. Han var inte speciellt personlig, nej hans tema var ansvar. Han säger i sin presentation av programmet:

Jag blev född med ansvar, eller åtminstone kändes det så. Men vi har alla ansvar i olika grad, och det behöver inte vara ett bekymmer, man kan förändra åsikter, agerande, och politik, sprida glädje och bidra till en hållbar framtid. Jag ska prata om att ha och ta ansvar. Och spela musik av rebeller.

Det fanns säkert mycket klokt i det han sa, men han var inte speciellt rolig att höra på och jag stängde faktiskt av radion vid två-tiden, så han får 👎.

Dagens ordspråk:
Av frukten känner man trädet</em>

12 reaktioner till “Norges Wallenberg

  1. Spontant måste jag säga att det lät ganska så tråkigt. Nu har jag inte hört programmet men det lät inte så väldigt lockande.

    Kram och fortsatt fin onsdag!

  2. Potatis är nästan det enda vi handlar själva, allt annat handlar Fia åt oss. Men potatis köper vi på en gård och där får man alltid potatis, som är upptagen samma dag! Det är ju så gott! Och matjessill med tillbehör, bästa sommarmaten!
    Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

  3. Jag sitter och lyssnar på honom just nu – inte så rolig kanske, men jag tycker han är ganska intressant att lyssna på – gillar hans inställning om människor, främst ungdomar med Aspergers symptom – och att ta tillvara på människors resurser. Musiken är också OK.
    Kram

  4. Jag lyssnade på Johan och gillade programmet. Uppskattade att han var ärlig med att han var född rik och med pengars hjälp försökte göra något bra. Han var inte rolig, men han sa en del tänkvärda saker.

Kommentarsfältet är stängt.