Sorry, vi hade lite otur

Det har varit lite småmulet hela dagen i dag och ganska behagligt efter ett par brännade varma solskensdagar. Jag gick och pysslade här på förmiddagen och var ute på baksidan och vattnade när jag tyckte mig höra dörrklockans plingande. Jag sprang in och öppnade och där utanför stod äldste sonen.

IMAG3007
Han hade varit och fiskat flundror

Det var inga problem för honom att bli av med dem för där strömmade till källinggar från alla håll och när vi fått det vi ville ha var hans bunke tom. Han är gräsänkling, så jag tog så många att det skulle räcka till honom också och så kom han hit när klockan var tolv och åt nystekta flundror tillsammans med mig. Det var årets första och de smakade väldigt bra.

olofstenhammarOlof Stenhammar, lantbrukare, entreprenör och finansman var dagens sommarvärd.  Hans upplägg var väl inte så mycket annorlunda än andras, han har levt ett långt liv och hade mycket han ville hinna med på de där 90 minuterna. Dessutom presenterade han sin musik, som för övrigt var precis i min smak. Vi är ju av samma årgång jag och han. Bland annat spelade han Bill Haley, Elvis Presley, Povel Ramel, Ella Fitzgerald och Lois Armstrong, det kan ju knappast bli bättre.

Coronapandemin och Sveriges sätt att hantera den hade han inte mycket för, snarare tvärt om. Han uppmanade Anders Tegnell och Johan Carlsson på FHM att se alla anhöriga till de tusentals döda i ögonen en och en och förklara: ”Sorry vi hade lite otur”. Visst får han 👍 ,även om jag nog småslumrade lite då och då.

Dagens ordspråk:
Det träd som ofta flyttas slår sällan rot.

Trevlig fortsättning på måndagen!

20 reaktioner till “Sorry, vi hade lite otur

 1. Så härligt med nyfångade flundror.
  Bra byte för Krister, att få dom tillagade.
  Här är lika äckelvarmt än, ska visst fortsätta hela veckan ut med 25-26 grader.
  Kram/Kicki

  1. Nu på sena eftermiddagen har det klarnat upp. Jag försökte sitta ute på framsidan och dricka kaffe, men det var för varmt.
   Kram

 2. Så lyxigt att få färsk fisk levererad till dörren så jag kan tänka mig att lunchen smakade alldeles utmärkt! Det är nog många som är kritiska till strategin.

  Kram och god kväll!

 3. Färska flundror lät gott. Fisk är en favorit som jag äter ofta.
  Regn och åska så det är behagliga 21 grader
  Kramar från oss

 4. Mycket färskare än så kan man inte få fisken! Så roligt att källigarna (underbart ord!) strömmade till, de har lärt sig att det vankas nyfiskat när Bosse dyker upp!
  Det lät ju som en trevlig sommarpratare idag och musiksmaken är ju olika i olika åldrar, så den hade alldeles säkert passat mig också!
  Olidligt varmt här idag och ingen svalka i sikte…
  Må så gott, kram, Monica

  1. Det är härligt med färsk fisk. Vi bor på en ö, men färsk fisk är det dåligt med om man inte har några känningar.
   Ja, han var lite lättsam och trevlig att lyssna på.
   Kram

 5. Minns ju att du brukar tillaga den nyfiskade skörden, så det är klart att han har tur, sonen! Och för all del, du också, att inte tala om de andra, som kunde hänga på!

 6. Det är alldeles för många amatörer som har åsikter om hur man ska hantera en pandemi. Att stänga ner har visat sig vara en lika dålig, eller sämre, strategi. Däremot är det inte bra att så många slutat bry sig och lever som innan nu och slutar att hålla distans.

  Kram

 7. Wow! Vilken lyx att få nyfångade flundror.
  Inte konstigt att källingarna strömmade till för att få del av fångsten. När vi bodde i Nynäshamn hade vi förmånen att ha en fiskare nästan granne till svärmor och då blev det många luncher med pinfärska flundrruaor -.en otrolig lyx i dagens samhälle.
  Kram
  Lambergsfrua

 8. Vad gott att få färsk fisk! 😀 😀
  Jag har nog inte trott på att stänga ner allt, för det kommer ifatt. Men det är himla dåligt av invånarna här i vårt land att inte respektera föreskrifterna! Just nu är det de unga vuxna som tror att corona försvunnit. Många resor, fester, släktkalas, även om utomhus, har bildat nya smittohärdar. Tragiskt.

  Kvällskram, Gerd

  1. Det blir nog svårare och svårare att få folk att respektera rekommendationerna. Det kanske kommer att behövas regler och sanktioner av annan kaliber även här.
   Kram

 9. Underbar header att njuta av.
  Vissa oväntade besök är extra trevliga.
  Hade varje människa tagit sitt ansvar… innanför muren flyter det på som vilken vanlig sommardag som helst. Likadant på stränderna. Jag är inte där, men rapporterna är tillförlitliga för mig. Det går heller inte att skylla allt på ungdomar.
  Nya Zeelands taktik tilltalar mig på många sätt. En bit över hundra dagar utan ett enda nytt fall.
  Kram, Bosse

  1. Vi ska absolut inte skylla allt på ungdomarna. Det finns en del vuxna som tycks tro att de är odödliga….
   Kram och trevlig tisdag!

Kommentarsfältet är stängt.