Glad måndag 3 augusti

Det ser ut att bli en solig och fin dag och så fort daggen torkat bort ska jag ut och klippa gräset. Det skulle väl egentligen gjorts till helgen, men det går nog lika bra i dag. Vardagsrumsfönstret behöver putsas också, det såg jag när jag fällde ner markisen.

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska förgylla måndagarna med en bild och i dag slår jag till med många bilder, men med liknande motiv. Igår, när jag var ute på samhället och motionerade,  tog jag foton av några av de fina amplarna som sitter i lyktstolparna här i samhället.

Under 10 års tid har region Gotland varje sommar prytt vårt samhälle med de här amplarna och Suderviljan har skött om dem, men i år hade regionen inte råd med de ca 7000:- det kostar. Då beslutade föreningen Klintetraktens Framtid och Suderviljan att på eget initiativ sätta upp dem, till stor glädje för oss alla. Suderviljan sköter dem som vanligt och ser till att de är vattnade och fina.

Det här är inte alla amplarna, det finns några till som jag missade och några av fotona blev inte alls bra,

Dagens ordspråk:
Erfarenhet utan lärdom är bättre än lärdom utan erfarenhet

Glad måndag!

14 reaktioner till “Glad måndag 3 augusti

 1. Tack! Ja, jag gläder mig åt alla blommor och går gärna omkring och klipper visset, för att det ska se fräschare ut.
  Det visste jag inte om squash! Jag har odlat det förut och vi har ätit och mått bra, men nu ska jag googla och se vad jag hittar. Tack för tipset!
  ha en glad måndag, du också!
  Kramar!

  1. Jag hade inte heller hört talas om att squash kunde vara giftig och odlade det alltid förr när jag hade trädgårdsland. Jag har också googlat och det finns en hel del att läsa.
   Kram

 2. Så bra att ni fick era amplar i alla fall. Ärligt talat så tycker jag att kommunen borde haft pengarna… Vissa saker hör liksom till helt enkelt.

  Kram och glad måndag till dig!

  1. Ja nog tycker man att de kunde ha kostat på oss det. 7000:- är ju inga jättesummor. Ibland undrar vad de håller på med….
   Kram

 3. Men så löjligt och småaktigt! 7000 kronor är en struntsumma i en kommunbudget.
  Trevligt att det ändå fick bli en tradition som bevarades.

  Kram

 4. Squash är ju en både god och bra grönsak som det vore synd att avstå från. Men det finns vildsorter där halten av giftet cucurbitacin är hög. Det kan också förekomma i gurka. Man ska vara noga med att inte chansa och köpa grönsaksfröer på nätet. Ibland får man giftiga sorter i fröblandningen. Men våra svenska fröleverantörer har hög kontroll på sina fröer. Det an vara värt att betala lite mer i sammanhanget.

  1. Visst var det snålt av dem. Det är som om det bara är Visby som gäller. Oss ute på landsbygden bryr de sig inte om.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.