Björn Olsen – Ännu ett steg

Det blev ingen längre promenad på förmiddagen, men jag gick i alla fall ner i skogen och plockade mig en portion blåbär, som jag åt som efterrätt. Det är så gott och känns så nyttigt!

björnolsenEfter lunchen har jag suttit och lyssnat på Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar. Han berättade om sin hjärnoperation, om sitt fågelintresse och så då givetvis om pandemier i allmänheten och den vi går igenom nu i synnerhet. Man är lite trött på alla spekulationer från höger och vänster när det gäller corona, men det framgick klart att den här professorn definitivt inte är nöjd med hur Sverige hanterat den.  Han var inte direkt rolig att höra på och hade han inte spelat så bra musik vete rackar´n om han hade fått 👍 men jag tror att han till och med får två 👍 för varenda låt var njutbar.
blipp ”Nu har jag mitt betalkort i mobilen och betalar med den”, berättade Krister, senast de var här och demonstrerade hur det såg ut.

Det gäller ju att hänga med, så igår tänkte jag att jag skulle se om jag också skulle kunna göra något liknande. Jag kollade först på  SHB:s hemsida, men de har inte kommit igång med någon sådan tjänst ännu, fast det stod att det är på gång efter sommaren. På ICA kan man betala med mobilen, men, det gäller ju bara där och någon ICA-affär har vi ju inte i närheten, så det var ju inte aktuellt. Coop jobbar på det och fram mot hösten ska nog de också ha någon lösning.

Då kom jag på att jag läst något om Klarna och mobilbetalningar och ett Klarna-kort har jag. Ett kort som jag förresten aldrig använt, men jag undersökte saken och det gick att koppla det till Google-Pay. Sagt och gjort och igår när vi var på Hamnkaféet provade jag att betala med mobilen för första gången. Tjejen i kassan var mycket imponerad. ”Det var det värsta, det där använder inte ens jag”, sa hon. Och jag kände mig mycket nöjd med att jag tagit ännu ett steg!

Trevlig fortsättning på dagen!

 

17 reaktioner till “Björn Olsen – Ännu ett steg

 1. Jag hade tänkt lyssna till Björn Olsen, men precis som du skriver, så är jag så trött på allt tyckande och i viss mån kunnande till höger och vänster. Så jag avstod och kanske synd på musiken då…
  Google-pay!? Nu blir jag imponerad…på ditt kunnande. Jag använder mitt Visakort, så länge jag kan! Ska villigt erkänna att jag är motsträvig till att ”lära om eller lära nytt!” Men som sagt det gäller att hänga med! Något av det bästa som hänt inom bankvärlden är väl att kunna ”swischa” pengar! Tänk när vi hade check-häften…
  Kram Gunilla

  1. Det kommer de ena betalningslösningen efter den andra och det mesta går ut på att vi inte ska använda kontanter, vilket ställer till det på många sätt, bland annat inom föreningslivet. Så jag borde väl inte vara så pigg på såna här nymodigheter, men det roar mig att försöka lära mig och behärska tekniken. Ja, tänk när vi hade checkhäften….
   Kram

 2. Skön utflykt ni hade. Du är verkligen företagsam när det gäller ”datanyheter”. Här fick jag låna brorsans nya telefon för att prova på en sådan. Han kan inte med den utan har återgått till sin gamla. Vi får väl se hur det går.
  Ha det gott i blåsten.

 3. Du är då datasmart! För mig har det hittills räckt med kort, men känner mig ”nödd och tvungen” till något betalsystem kopplat till mitt telefonnummer. Är rätt så försiktig med nya grejer på telefonen, vill inte att den skall sköta hela mitt liv utan att jag har tillräckligt kunskap… Här skulle det vara solsken idag (enligt prognosen igår), och så har det regnat precis hela dagen! Trädgårdsarbetet ogjort…

  1. Ja, det finns minsann skäl att vara försiktigt och tänka sig för.
   Här har det inte blivit mer än några droppar regn, men fy så det blåser. Mina höstanemoner far riktigt illa.
   Kram

 4. Som vanligt är jag full av beundran inför din datakunskap! Och än mer för din iver och energi att lära dig nya saker! Jag har bara en mycket gammal mobiltelefon och använder den dessutom aldrig.
  Men jag SKA ta mig samman och köpa en ny telefon, men en enkel, tydlig…
  Idag har jag inte haft tid för varken promenad eller sommarpratare, vi har haft de små barnbarnen med föräldrar här, såå mysigt!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Mobiltelefonerna av i dag är verkligen mer eller mindre en dator och den skulle jag inte vilja vara utan.
   Jag har ju sett ditt inlägg från dagen och det ser verkligen ut att ha varit en härlig dag.
   Kram

  1. Har har ju blippat med kortet förut, så det här är ju inte så märkvärdigt egentligen och jag har ju bara gjort ett försök än så länge.
   Kram

 5. Ibland blir jag trött på allt som rör Covid-19 men samtidigt så behövs det en debatt och ett ifrågasättande. Jag tycker att han har kloka synpunkter.

  Du ligger steget före för där är inte jag än!

  Kram

  1. Man kan ju fundera på hur mycket olika betalningslösningar de ska hitta på. Vad är det egentligen för fel på kontanter?
   Kram

 6. Jag började lyssna, men gillade inte början, så nedstämt, precis vad jag inte behöver i dessa Coronatider. Vi får se om jag fortsätter senare

Kommentarsfältet är stängt.