Nu har jag provat…

….  Coops service för oss i Klintehamn som inte vill frottera oss med andra i affären. Barnen hjälper mig i vanliga fall, men jag vill ju inte ligga dem till last i onödan och så ville jag  kolla hur det fungerar. Måndag och torsdag kan man mejla in sin beställning och så få hämta ut varorna dagen efter. Så i måndags mejlade jag en beställning till dem och fick sedan ett besked att jag kunde få hämta varorna som igår 12-14.

I god tid, innan det var dags för Sommar i P1, åkte jag till Konsum och när jag kom dit ringde jag och sa att jag var på plats och ställde mig utanför entrén och väntade. Efter en stund kom en glad och trevlig tjej med mina kassar, körde ut dem till bilen och lastade in dem i skuffen, jag betalade med swish och sedan var det bara att åka hem och se vad man hade fått. Något var utbytt och något fattades för att det var slut, men i det stora hela stämde det. Tjänsten är kostnadsfri, men man missar sin bonus.

Bottenskyla hade jag i regnmätaren i morse, så SMHI:s varning för stora regnmängder över ön i natt kom på skam. Enligt officiella mätningar har det kommit som mest 7 mm.

I dag har jag varit ute på ett litet uppdrag. Jag har en granne som oroar sig över en nedfallen gren som hänger över stigen där vi brukar gå. Den sitter ännu kvar till en del i trädet, men den andra änden har hängt sig i en elledning.  Risken är ju att grenen ramlar ner över någon som passerar där och är det dessutom ström i ledningen, kan det gå riktigt illa.

IMAG2905
Anmälan är inlämnad till Region Gotland via den fiffiga felanmälningsappen.

Nu är det snart dags för lunch och sedan ska jag väl ge David Sundin en chans. I och för sig har jag inga stora förhoppningar, men vem vet. Jag har ju blivit överraskad förr.

Gårdagens sommarprat med Emma AdBåge blev inte långvarigt. Jag åkte ut på en kyrkogårdsrunda i stället och så for jag till Stenhuse och köpte potatis, jordgubbar och bigarråer.

Dagens ordspråk:
Den bästa simmaren kan också drunkna.

Trevlig onsdag!

15 reaktioner till “Nu har jag provat…

 1. En bra service från Coops sida om man vill slippa röra sig i affärer. Vi får en beställning från ICA-Maxi i morgon. Smidigt och bra.

  Den där grenen måste absolut tas bort för det kan gå illa om den ramlar.

  Kram och god onsdag!

  1. Jag har fått en bekräftelse på att man tagit emot min anmälan. Sen får vi väl se hur lång tid det tar innan det åtgärdas.
   Kram

 2. Lustigt att både du och vi har börjat utnyttja COOP:s service. Vi beställde på nätet med hemskickning och idag kom varorna. Lätt och bekvämt. Lite andra märken än vi är vana vid, vi har handlat på ICA förut. Men, som sagt, men vill ju inte utnyttja barnen mer än nödvändigt!
  Aha, det var den grenen, som var ditt uppdrag! Bra att du tog tag i det och anmälde och kommunen måste ju vara tacksam över sina spejare – de kan ju inte var överallt! Jag har också anmält saker till vår kommun och det funkar bra.
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Nu vet jag ju inte om det var min anmälan som hade så omedelbar effekt, men i kväll kom min granne med två tummar i luften – grenen var borttagen. Det var säkert någon annan som anmält det tidigare.
   Kram

 3. Så bra att du kan beställa och hämta utanför butiken. Så otäckt med grenen hoppas dom tar bort den snabbt.
  Tror vi kan beställa på ICA i byn men brukar handla själv.
  Kramar från oss

  1. Ja, det var behändigt. Man kan ju beställa hem också, men det kostar och jag vet inte hur mycket. Och min granne var och kollade grenen i kväll och den är borttagen.
   Kramar till er

 4. Så tokigt att du missar bonusen. Det gör man ju inte när man handlar på nätet på vanligt sätt. Tyvärr är det väl bara i storstäderna som Coop kör ut varor.
  Hoppas grenen tas bort snart.
  Kram

  1. Man kan begära hemkörning från Coop, men då kommer det från Visby och det kostar. Hur mycket vet jag inte. Kan man ta sig till butiken själv är det här ju smidigt.
   Och grenen är borta!
   Kram

   1. Vi betalade 49 kr för att få det hemkört, men då har de ju packat ihop alla varor först, så det var inte dyrt, tyckte jag!
    Kram igen!

    1. Genom att jag inte få bonuspoängen får jag väl räkna det som en ersättning för att de plockar ihop varorna och det är helt ok.
     Kram

   2. Är det inte samma pris som i resten av landet? I Stockholm kostar det 49 kronor om man handlar för under 2000:-. Annars är det gratis. Jag brukar ju passa på att handla ordentligt när jag ändå håller på och fyller man sina förråd så är 2000 inte så mycket. Men jag gissar att dina inköp går på betydligt mindre. Jag köper ju vanligtvis inte färskvaror/dagligvaror.

    Kram

Kommentarer är stängda.