Ännu en vacker sommardag

Jag tog mig en promenad på förmiddagen, för jag ville passa på innan det blev för varmt och jag gick genom skogen till Carina och Bosse och sedan gick jag hem via samhället, precis som jag gjorde i tisdags.

IMAG2886
Cikorian blommar som bäst nu
IMAG2887
Det är tur för oss klintebor att inte vägkanterna blivit klippta ännu
IMAG2888_BURST002_COVER
Källingmyr

klaraKlockan var halvett innan jag kom hem, så det blev lite sen lunch i dag, men sen parkerade jag i solstolen och lyssnade på Klara Zimmergren en stund. Sedan kom Eva hit med handel och vi satt och pratade ett tag, så Klara fick tala för döva öron.

borgenIgår kväll började jag se reprisen av Borgen, den danska serien som gick i SVT 2010-2013. Nu finns de tre gamla säsongerna på Netflix och en ny fjärde är beräknad att släppas 2022. Jag såg två avsnitt, så nu har jag ”bara” tjugoåtta kvar.

Jag tycker så mycket om de här danska skådespelarna och i den nya omgången kommer  Sidse Babett Knudsen  fortsätta att spela Birgitte Nyborg och Birgitte Hjort Sørensen gör rollen som Katrine Fønsmark.

Dagens ordspråk:
Bättre ett vittne som har sett än tio som har hört.

Trevlig fortsättning på lördagen!

15 reaktioner till “Ännu en vacker sommardag

 1. Ni har väldigt mycket samma blommor, som vi har här. I dikeskanterna blommar det ungefär som på din bild! Vackrast av alla är nog cikorian med sin himmelsblå färg! Vilken fin bild du fått på den, jag tycker att det är svårt att göra den rättvisa på bild.
  Trevligt att få en pratstund med dottern; jag har precis haft en pratstund med en barndomsväninna! Skönt att man kan umgås utomhus i alla fall!
  Kram, Monica

  1. Cikorian är verkligen speciell, men ganska svår att få på bild. Min förra mobil förvanskade alla blå färger, men den här är bättre.
   Ja, det är tur att man vågar träffas utomhus.
   Kram

 2. Jag gick också tidigt, för att slippa värmen. Men det blåser så otroligt att det inte är så varmt.
  Jag har inte sett Borgen, kanske borde jag se den, men det är så många serier som jag redan ligger efter med. Tittar så lite just nu, lyssnar mest på böcker.
  Kram/Kicki

  1. Jag läser ju, men det blir mest på dagarna. Kvällarna ägnar jag åt tv och en massa olika serier. Jag kan snart inte skilja den ena från den andra.
   Kram

 3. Jag undrar varför mina kommentarer allt som oftast aldrig syns, trots att de verkar ha gått fram normalt.
  Nu ser jag att det jag skrev som första att kommentera det här inlägget inte heller kommit med.
  Jag skrev bl.a, att jag inte sett på Borgen. Det är många serier som jag ligger efter med, men just nu lyssnar jag mest på böcker.

  1. Konstigt Kicki, men av någon anledning har några av dina kommentarer hamnat i skräpposten. Jag fattar inte varför?
   Kram

 4. Cikorian är så vacker, så intensiv! Och pratstund med dottern trumfar sommarpratare, i sht som man ju kan lyssna i efterhand!

 5. Cikorian är verkligen vacker … tyvärr är den försvunnen från vägrenen där jag beundrat den i många år.
  Borgen har jag inte sett … och eftersom jag inte har Netflix, så lär jag inte se den heller …
  Bra ordspråk!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Trots min ofrivilliga lathet har jag lyckats missa allt på radion – det har varit så många försenade bilrace som kommit igång sista veckorna att det fått räcka med dom. Likadant idag, det börjar redan 09.40 och fortsätter sen hela dagen fram till småtimmarna inatt. Så det är t.o.m. så att vi börjat ”välja” lite vad vi ska se – och det är inte vanligt för oss!
  Nu ska jag ut på nätet och leta efter en ”safarihatt” med flugskydd. Jag hoppas verkligen jag hittar en….. *fniss*
  KRAM/Susie

  1. Vi har alla olika intressen. Bilracen tar inte upp något av min tid minsann.
   Lycka till med att få tag i den där safarihatten. Det ska väl inte var så omöjligt.
   Kram

 7. Det var längesedan jag såg någon cikoria tyvärr. Blev så glad när jag så din fina bild. Skönt med en promenad innan det blir för varmt.
  Ha en fin kväll.

Kommentarer är stängda.