Kyrkogårdsrunda

Mina mårbackor har blivit enormt höga och rangliga, så i dag beslutade jag att göra som jag brukar, klippa ner dem och få en vacker bukett till Åkes grav. Både blommor och blad brukar hålla sig vackra jättelänge.

IMAG2838
Före
IMAG2842
Efter

Nu får vi hoppas att de behagar skjuta nya skott så att det blir flera blommor. Det brukar funka. När jag var färdig  tog jag buketten och åkte  en sväng till kyrkogårdarna.

IMAG2841
I en vas på Åkes grav
IMAG2840
Familjegraven i Klinte

På Klinte kyrkogård har begonian tagit sig riktigt bra, men där ser det litet skräpigt ut tycker jag. Gravkullen behöver verkligen läggas om. Jag tror jag får ta och prata med någon om det. Vi betalar för skötseln och där måste det väl ingå att det ska se vårdat ut.

Innan jag åkte hem tog jag en sväng till Sanda för att göra ett besök på Stenhuse. Man måste ju passa på att äta jordgubbar några gånger till innan de är slut för säsongen. De är inte billiga, men i gengäld köper jag inget godis, så det tycker jag att jag kan unna mig.

IMAG2843
Godis från Stenhuse

Mulet är det, men ännu har inte något regn synts till. I bakgrunden hör jag en konstig version av My way från radion. Det är slutet på Sofia Wistams sommarprat och hon berättar just nu om när hennes cancersjuke far avslutade sitt liv tillsammans med sina anhöriga. Få se om det blir av att lyssna på henne i efterhand.

Trevlig fortsättning på dagen!

17 reaktioner till “Kyrkogårdsrunda

 1. Hennes program var bra, ganska tungt men berättat på ett bra sätt.
  Jag har tänkt tanken mer än en gång om det vaccin som de nu stressar fram till den här pandemin. Hur säkert blir det att ta det. Kan det bli biverkningar. Hennes dotter fick narkolepsi av vaccinet vid svininfluensan.
  När hon spelade musiken så passade jag på att dammsuga🤗
  Nu vräker regnet ner här. Kram

  1. Jag tog aldrig vaccinet mot svininfluensa. Det kändes så hysteriskt alltihop, så jag avstod.
   Skönt för er som får regn. Jag hoppas att det kan bli några droppar här också.
   Kram ♥

 2. Det blir säkert bra med de nerklippta pelargonerna! De flesta växter mår bara bra av att klippas ner lite då och då, har jag märkt! och så fick du ju snittblommor på köpet!
  Jordgubbar måste man bara unna sig! Just jordgubbar blir ju inte alls desamma som frysta.
  Vi får väl vänta och se hur det kommande vaccinet blir…Vi kan ju inte göra så mycket annat. Men jag ser fram emot vaccinet.
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

  1. Jag har just ätit en portion jordgubbar som kvällsmat. Så gott!
   Jag ser också fram mot vaccinet.
   Kram

  1. Mårbackorna får så långa skaft på blommorna, i alla fall får mina det, så de är perfekta som snittblommor.

 3. Så vackra buketter det blev av pelargoner. Det är gott med jordgubbar så det åt jag igår.
  Ha en skön kväll

 4. Min avlidne man och jag beslöt att det inte skall bli nån grav efter oss. Jag vet platsen i urnelunden, en platta finns på muren. Samma order har min nuvarande man.### Idag har vi besökt en stor jordgubbs- grönsaksodling. Där finns i detta nu 80 plockare, men säsongen tar snart slut. I medierna klagas det på deras löner, men om ackordlönerna höjs så är det konsumenterna som betalar. Jag tycker att jordgubbar är hutlöst billiga… Äter enbart egna, i år dålig skörd: för varmt, för torrt, för varmt och sen för vått. Precis som odlaren sa. (Lön: 1,05 euro per kg. En van plockare plockar under högsäsong 200 kg per dag. Varierar mellan 100 och t.o.m 300…)

  1. Åke är gravsatt i föräldrarnas grav och han ville egentligen inte ha någon gravsten, men se det ville jag. Han brukade alltid säga att han aldrig fick som han ville, men jag tror att han tycker om stenen.
   Här betalade jag 50:- för 400g. Hade jag köpt två kartonger hade jag fått dem för 80:-

 5. Sofia Wistam var faktiskt riktigt bra! Jag hade inte så stora förhoppningar på henne. Intensivsjuksköterskan är det inte många som kan mäta sig med!
  Så fint med pelargonerna på Åkes grav 💖
  Här här det regnat rejält och åskan dundrade ett tag.
  Kram och ha en trevlig helg! Inger

  1. Då kanske jag ska ta och lyssna på henne i alla fall. Här har det börjat regna nu i kväll och vi har nog fått en 4-5 mm i alla fall.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 6. När man betalar för gravskötseln så är det en självklarhet att det ska vara fint och välskött. Lite då och då händer det att vi behöver ringa och påpeka olika brister. Lite tråkigt för skötseln är inte billig…

  Kram och god lördag till dig!

 7. Så längesedan jag kunde besöka nära och käras gravar. Inte alltid lätt att bo långt bort och speciellt inte i dessa tider.

Kommentarer är stängda.