Till alla som inte följer rekommendationerna…

….Fan ta er! Så avslutade dagens sommarvärd, intensivvårdssjuksköterskan Eveline Jacobson, sitt sommarprogram. Så bannar hon alla själviska människor som låter den egna bekvämligheten gå före riskgruppers och vårdpersonals mående. Det var verkligen ord och inga visor!
evelinHon var väldigt trevlig att lyssna på och efter att ha hört henne berätta om arbetet på IVA nu i coronatider, så inser man verkligen allvaret i att följa alla påbud från FHM och göra allt som står i ens makt för att slippa råka ut för covid-19.

Musiken var blandad och en del av arten kravallmusik, där jag slet ut öronpluggarna, men hon är förlåten. Avslutningen var ju  magnifik; Stad i ljus, men Tommy Körberg och bättre kan det inte bli. Naturligtvis får hon 👍

Det har varit en solig dag, men inte speciellt varmt. Med svalkande vindar var det precis lagom att ligga i solstolen, för i skuggan blev det för kallt.

Dagens ordspråk:
God uppfostran är inte att inte spilla på duken, utan att inte märka om någon annan gör det.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

22 reaktioner till “Till alla som inte följer rekommendationerna…

 1. Tycker jag har nog med corona på TV och andra medier utan att behöva höra om detta när jag går min promenad. Dessutom hör jag inte till dem som bör dra åt —. Tack i alla fall för dina recensioner.
  Kram från Ingrid

 2. Hon var bara för bra att lyssna till och fler skulle behöva höra hur det går till att vara covid-patient!!! Jag skulle varken vilja vara i hennes kläder eller ligga i respirator!
  Just nu skiner solen men nyss kom det en rejäl hagelskur och tempen sjönk till 12 grader. Den svenska sommaren är underbar!
  Kram Inger

 3. Hittills har jag inte kommit ihåg att lyssna på ett enda sommarprat, men det här ska jag lyssna på! Jag hör ju till dem, som tar det här på största allvar och är försiktig, men det skadar aldrig att höra hur det är från en sjuksköterska!
  Och Tommy Körberg är ju aldrig fel!
  Dagens ordspråk: 👍
  Kram, Monica

  1. Jag läser ju Krakas blogg, så lite koll har jag, men det var mycket intressant att höra henne berätta om sitt jobb.
   Tommy Körberg är toppen!
   Kram

 4. Ditt dagens ordspråk får mig att minnas svärmor, som när något av barnen spillde alltid sa – ‘men det gör inget, det var redan en fläck’, och till slut sa något barn – ‘men farmor, varför lägger du bara på fläckiga dukar?’.

 5. Jag har heller inte lyssnat på något sommarprogram fastän jag borde! Förstår att detta var givande. Däremot har jag läst väldigt mycket om och av de som varit i respirator osv och förstår hur hemskt detta måste vara. Jag har total respekt.
  Kram

  1. Ja man måste verkligen har stor respekt för de sköterskor som orkar arbeta under så svåra förhållanden. Kram

 6. Kan bara säga att det var en så välformulerad och nyanserad bild av hur det är på en intensivvårdsavdelning. Covid-19 är en fruktansvärd sjukdom och alltför många vill inte förstå att de kan drabbas. Det finns inga regler som viruset följer, det drabbar vem som helst. Även om just de i utsatta områden och de som måste åka kollektivt drabbas mer. Jag håller fullständigt med min kollega på Mälarsjukhuset: Fan ta den som inte följer rekommendationerna!

  1. Du vet ju verkligen vad du talar om, men du vet vä också hur det är när man är ung och glad och det är sommar och man är ledig. Då tror man att man är odödlig och det där med att hålla avstånd struntar man nog blankt i.
   Det är nog lättare att få oss 70plussare att hålla oss i skinnet.
   Kram

 7. Tyvärr är det många som inte bryr sig. Försöker göra så gott det går men måste handla själv.
  Kramar från oss

  1. Jag har hjälp med att handla och nu kan man mejla in en beställning till vår Coop och komma och hämta kassen dagen efter. Så det ordnar sig alltid på något sätt. Just nu när det är massor av turister här vill man verkligen inte trängas i affärerna.
   Kramar till er!

 8. Har inte lyssnat på något sommarprogram. brukar inte göra det men nu är det så många som gett tummen upp så nu ska jag lyssna på lite svenskt;) Det är många som glömmer bort, förtränger eller helt enkelt bara struntar i att ta sitt förnuft till fånga och kanske beror det på att man antingen tror sig vara odödlig eller att man inte kommit i kontakt med döden på nära håll? Bakom varje statistiskt tal döljer det sig en människa så det är bra att det finns någon som kan skildra verkligheten från den sidan vi inte ser/hör. Ibland får jag den uppfattningen att det största problemet är avsaknaden av resandet… så många som längtar bort.
  Här vid Atlanten har vi haft hyfsad dag med mestadels sol även om temperaturen inte blev mer än 15 grader. Ljusa nätter här vid polcirkeln lockar till sena kvällsturer för både bofasta och tillresande i det vackra landskapet. Önskar alla en trevlig juli!

  1. Dagens var verkligen bra och mer än väl värd att lyssna på.
   Det låter så ljuvligt vackert när du beskriver hur ni har det. Ha en fin fortsättning på sommaren! Kram

 9. Hann inte lyssna igår, men ska göra det senare idag 🙂
  En undran … den vackra kardvädden du har på headern … är det din? Om det är det kan jag få tigga till mig några frön?
  Kram

  1. Nej den är inte min. Fotot tog jag i mitten av juli förra året när vi var på Fröjel Resort, Den växte vild längs vägkanten. Jag kan ta en vända dit lite senare och se om den finns där i år också och om det finns några frön. Kram

 10. Nu har jag lyssnat på detta. Sååååå bra och bra att hon tog i för att få folk att förstå att det inte bara gäller dem själva.

Kommentarsfältet är stängt.