Fy vad det blĂ„ser đŸ˜ 

I dag har det blÄst sÄ jag nÀstan inte har orkat vara ute. PÄ förmiddagen försökte jag sitta ute och lÀsa, men dÄ gick solen i moln och det blev kallt och efter en stund kom det dessutom en kortvarig regnskur, sÄ jag gick in och satte mig i vardagsrummet i stÀllet tills det blev dags för lunch.

NÀr jag lagat mat och Àtit gick jag ut igen, för nu hade molnen försvunnit. Jag klippte ner vallmon och ansade lite i rabatterna och nÀr klockan blev ett parkerade jag  i solstolen. Det var varmt och skönt, men blÄsten irriterade mig och dagens sommarvÀrd Betlehem Isaac var inte nÄgon speciellt munter person och hon spelade ingen trevlig musik heller, sÄ dÀr blev jag inte lÄngvarig. Jag stÀngde av radion, röjde undan skrÀpet jag  rensat bort och satte tillbaka solstolen.

Sedan gick jag in och satte mig i lÀsfÄtöljen i stÀllet och dÀr satt jag kvar tills jag lÀst ut  Camilla LÀckbergs En bur av guld. Den var vÀl sisÄdÀr. Den har bra tempo, men Àr ganska förutsÀgbar. Det finns ocksÄ en del sexscener, men jag irriterar mig pÄ att sex bara beskrivs som maktmedel och inte som en kÀrleksakt mellan tvÄ jÀmbördiga personer.

Nu har jag just sett det sista avsnittet av McLeods döttrar som roat mig tre eftermiddagar i veckan ett bra tag nu, men som tur Ă€r kommer det snart nya avsnitt. Man blir ju nĂ€stan lite beroende…..

mcleod
28 augusti börjar sÀsong 4 av McLeods döttrar

Trevlig mÄndagskvÀll!

 

19 reaktioner till “Fy vad det blĂ„ser đŸ˜ 

 1. Ser att det har blÄst hos dig ocksÄ idag! ja, det var rejÀla vindar, nÀr jag gick vid havet idag.
  Precis som du, sĂ„ har jag sett Mc Louds döttrar, sĂ„ det Ă€r skönt att det kommer en sĂ€song 4! Ett visst beroende kan inte förnekas…
  Ha en skön mÄndagskvÀll, kram, Monica

 2. BlÄst regn och 14 grader dÄ stannar man i soffan. Vi har klrat vÄra promenader utan regn idag.
  Nu tycker jag det kan bli lite sol.
  LĂ€ser en Nora Robert bok just nu och den gillar jag.
  Ha en fortsatt glad mÄndag.

  1. Jag har ocksÄ lÀst en del av Nora Roberts och om vi nu ska prata om sexscener sÄ skildrar hon dem mycket, mycket bÀttre.
   Kram

 3. Halv storm kÀndes det som hÀr och enormt mycket regn! Och inte ser det annorlunda ut i morgon heller. Kanske lite sol pÄ onsdag, det vore efterlÀngtat!

 4. Jag visste inte att det skulle komma fler avsnitt av McLeods döttrar. Men det var nog vÀntat. Vem ska nu gifta sig med vem? Och hinner dom fÄ till det, innan nÀsta olycka hÀnder?
  Björn har legat pÄ sjukhuset i en vecka, men kom hem idag. Han ramlade i tvÀttstugan och bröt en arm plus lÄrbenshalsen. Himla otur. Nu gÄr han med en hög rollator med armstöd. Och det Àr trÀning som ska till nu, om han ska fÄ tillbaka sin styrka igen.
  Ha en fortsatt bra juli!
  Kramar Karin

  1. Vad tror du om Stevie och Alex och sen mÄste det ju bli Nick och Tess.
   SÄ trÄkigt att Björn rÄkat sÄ illa ut. Jag hoppas att han lyckas ÄterhÀmta sig och snart Àr i form igen.
   Varm kram

 5. Har du lÀst Kristina Ohlsons böcker om polisen Fredrika Bergman? De Àr bra tycker jag. SpÀnnande.
  Camilla LÀckberg har jag lÀst flera böcker av, men Àr inget stort fan av henne.
  Jag gillar dina ”recensioner” av sommarpratarna. Jag lyssnar pĂ„ dem pĂ„ podd, nĂ€r jag tar morgonpromenaden, men jag vĂ€ljer noga och lyssnar bara pĂ„ dem jag tycker verkar intressanta.

  1. Jag har lÀst Paradisoffer och DavidsstjÀrnor av henne. De Àr riktigt bra!
   Nu nĂ€r jag Ă€r pensionĂ€r och rĂ„r min tid försöker jag lyssna pĂ„ Sommar i P1 varje dag, men visst kan jag missa nĂ„gon dag. Att lyssna i efterhand blir sĂ€llan av. 😆

 6. Återigen har vi samma smak angĂ„ende dagens sommarpratare!
  Det har blÄst alldeles förskrÀckligt hÀr ocksÄ. Kenneth Äkte in till Kumla och hÀmtade sina lagade glasögon och det var trÀd som ramlat vid sidan av vÀgen. Lite regn har det kommit men bara 2 mm och 16 grader. Jag hade det skönt i vÀvstugan!
  Kram Inger

  1. Det Àr skönt att hÄlla sig inomhus nÀr det blÄser hÄrt. IgÄr fick vi bara nÄgra droppar och i dag skiner solen sÄ vackert, men vindbyarna Àr Ànnu hemska.
   Kram

 7. Ja, sĂ„n dramatik det blev dĂ€r pĂ„ Australiens landsbygd … tur det kommer en fortsĂ€ttning – saknar dem redan!
  Jag lyssnade pĂ„ början av Betlehem Isaacs program, men gav mig ocksĂ„ ganska snabbt …
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  1. I dag sÀnder de ett gammalt avsnitt av Fader Brown i stÀllet och det kan man bÄde ha och mista, men det stundar ju bÀttre eftermiddagstider. .lol:
   Kram

 8. Den boken har jag lÀst och tyckte inte den var nÄgot speciellt alls. DÄ tyckte jag bÀttre om hennes tidigare böcker.

  Ja vÀdret det lÀmnar verkligen en del att önska just nu. Rena höstkÀnslan hÀr.

  Kram

Kommentarer Àr stÀngda.