Visst kan man undra

Lördag förmiddag med 16º, blåst och regn, men vid halvelvatiden har det inte kommit mer än 2 mm i regnmätaren och det är långt ifrån godkänt. Fast dagen har ju just börjat, så det kommer kanske senare och det får jag hoppas, för jag struntade i att vattna igår kväll och nöjde mig med att sprätta ut de sista gödningskornen. Det vore ju tacksamt om åtminstone de kunde smälta.

Det gäller verkligen att hänga med i svängarna. Förra lördagen hade vi nästan 30º och svetten lackade. I dag är det jeans och långärmad tröja som gäller igen.

IMAG2830_1_1_1
Man kan ju undra varför den bilen gled omkring här i området igår kväll?

Det verkar vara lite oroligt på samhället nu och igår kväll när jag satt och såg på tv fick jag syn på den här polisbilen, som så sakteliga körde genom området. Man blir onekligen lite fundersam…..

Nej! Nu måste jag sätta fart på dammtrasa och snabeldraken. Jag sparade fredagsstädningen tills i dag, för att kunna njuta av gårdagens  fina väder.

Dagens ordspråk:
Man kan sola sig en hel dag i en varm tanke. 

Ha en skön lördag!

18 reaktioner till “Visst kan man undra

 1. Hoppas att regnet kommer upp till dig idag! Vi fick faktiskt 16 mm igårkväll och natt, jag är så glad! Långbyxväder här också idag, så jag ska passa på att baka lite bröd.
  Visst blir man fundersam när man ser en polisbil där man bor. Vår väg slutar ju i havet, så de som kört neråt måste komma förbi igen, men härom dagen körde en polisbil ner och det tog över 1 timme tills den kom tillbaka. Man vill ju inte visa sig nyfiken, men visst undrar man…
  Ha en skön lördag trots vädret, kram, Monica

  1. Grattis till regnet! Jag önskar att vi också får lite mera i dag, men just nu ser det inte speciellt hoppfullt ut.
   ”Dina” poliser kanske tog sig ett dopp? Visst undrar man….
   Kram

 2. +11 här just nu och lite regn kom i natt eller tidigt i morse. Knappt 4 mm, men vi fick 12 mm för några dagar sen …
  Ja, man blir onekligen både nyfiken och oroad varför polisbilen åker runt där man bor.
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Då har vi i alla fall lite varmare. Visst är det märkligt att det kan variera så.
   Ha en fin dag du också! Kram

 3. Igår vcar en skaplig dag vädermässigt bortsett från blåst. Men kvällen mojnade men det gjorde inte raggaråken. Jag tycker vi hade för få poliser har omkring. I övrigt kan jag se någon polisbil åka på gågatan. Tror de är mer närvarande numera.
  Idag regn och tyvärr fortsätter nog cruisingen, ja jag säger tyvärr till musikoljuden och de stora samlingarna i dessa tider.
  Önskar dig en skön lördag, kram!

  1. Inte ser man polisbilar så ofta här ute på landet, så det gör väl kanske sitt till för att man reagerar undrar var sjutton som är på gång.
   Kram

 4. Här aviseras regn inom kort, lite har det börjat redan. +17,9 grader, lite varmare för en stund sen när jag var ute i min tunnaste sommarklänning utan att uppleva att det var kallt… Öppen trädgård i morgon, vill inte ha mycket regn nu…

  1. Här blev det inget mera regn och nu är det sol och hård vind. Hoppas att ni får en fin söndag. Här är öppen trädgård inställt i år. Kram

 5. Det känn lite oroligt när polisen kör runt. Vi har problem med ett gänh ungdomar som ställer till det.
  Regn har vi fått i flera dagar och det skall fortsätta säger dom. Blir det varmt sedan kanske det finns lite kantareller.
  Kramar från oss

  1. Ja, när man ser bilarna blir man onekligen lite orolig. Här på landet visar de sig ju inte så ofta.
   Hoppas att du hittar några kantareller efter regnandet. Kram

 6. Snabeldraken är ett kul ord – jag använde den i dag 🙂
  Föredrar faktiskt +16 framom +32… men ihållande regn och blåst är inte så kul förstås. Bäst är det med +20 och sol 🙂

 7. En aning svårt att hinna med i svängarna. Nu har jag fått höstkänsla.
  Jag läste någonstans att det hänt något i Klintehamn. Minns inte vad? Här ser jag polisbilar glida förbi då och då och förra veckan var det mer än så. Trist utveckling. Hände även i Ystad under våra år där.
  Kram, Bosse
  Ps. Vilken ljuvlig header. ❤

  1. Några busar skar sönder bildäck och kastade sönder en fönsterruta i ett hus natten till tisdagen.
   Gurkörten i headern är en av min favoriter. Kram

 8. Här har det regnat i massor så nu vill jag ha sol och värme igen! I dag är det rena höstkänslan tyvärr. Hoppas det inte var något allvarligt som hade hänt.

  Kram och god kväll!

  1. Ännu har jag inte fått reda på det, men de har varit här och smugit förut, så man kan ju verkligen undra….
   Kram

 9. Regn och rusk hos oss idag. Välbehövligt – men vilken kontrast till hur det var förra veckan. Växtligheten behöver vätan så vi får väl stå ut. Första middagen inne i huset på flera veckor. Vi äter alla måltider ute på vår inglasade veranda annars, men idag var det för ruggigt. Bara 10 ynka plusgrader.
  En fördel med detta är ju att blomstringen inte går för fort. Våra bin tackar för längre säsong – och vi för fantastiskt god honung 🙂

  1. Oj 10 grader är verkligen litet med tanke på förra veckans värme. Det kanske inte är helt fel med en liten inbromsning. 😉

Kommentarsfältet är stängt.