Jag ligger efter….

…när det gäller läsning av nyutkomna böcker av våra deckardrottningar. Marie Jungstedt, Anna Jansson och Camilla Läckberg är några som jag missat, men i dag har jag i alla fall börjat läsa En bur av guld av Camilla Läckberg och den är riktigt lovande.

burPå ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.

Visst låter det spännande! Jag har redan fått mina misstankar om att Jack ligger risigt till!

heddaDet blev en stund i solstolen i dag i alla fall medan jag lyssnade på sista delen av Hedda Stiernstedts sommarprogram. Städningen drog ut på tiden och när klockan var ett höll jag på att laga lunch och sedan skulle den ätas, så första timmen lyssnade jag på radion i köket, men sen tog jag med mobilen ut och la mig i solstolen och hade det riktigt skönt.  Hedda var ganska bra tycker jag och alla som har några minnen av sin tonårstid kan nog känna igen sig i en del av det hon berättade och det kanske en och annan tonårsmamma också gjorde. Musiken passade mig också ganska bra, så jag tycker att hon får 👍.

Ha en fin lördagskväll!

20 reaktioner till “Jag ligger efter….

 1. Du läser samma författare som jag. Hoppas du tycker om En bur av guld . Jag blev väldigt besviken för det var inte som hon brukar skriva. Hoppar fortsättningen.
  Ha en fin kväll

 2. Deckare läser jag inte så ofta och ser inte deckarserier heller, utom ”Morden i Helsingör” och det mest för miljöns skull! Jag bodde i Helsingborg ett tag i min ungdom och då var jag ofta i Helsingör!
  Inget solstolsväder här alls idag, det har småduggat hela dagen och är bara 15 grader varmt! Vart tog sommaren vägen?
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Jag ser också Morden i Helsingör. Jag tycker danskarna är duktigt på just polisserier.
   Vi får väl se om det blir mera sommar eller om vi får nöja oss med förra veckan.
   Kram

 3. Jag har nyss lyssnat på Camilla Läckbergs två senaste. En bur av guld, helt OK, medan jag inte alls gillade den andra lika mycket. Jag tyckte det var väldigt mycket utfyllnad för att få ihop en bok, mest utfyllt med sex, för att inte säga porr, där inte mycket fanns för den egna fantasin.
  Kram

 4. Det var en lockande reklamtext, en sådan där som gör att man verkligen vill veta hur det går. Såg Camilla L på TV4:s Nyhetsmorgon för nån vecka sedan.
  Hon var tidigare min favorit, för många år sedan – men vet inte varför jag tappade intresset för hennes böcker mot slutet. Kanske den här nya Faye bjuder på nåt bättre!

 5. Absolut inget solstolsväder här, regn och blåst, men det var ju enligt prognosen. Lite sol vore skönt snart, men grannen hade sett nån långtidsprognos och här utlovades skiftande väder, dvs regnskurar och ca 18-19 grader. Sonen, på kort besök i trakten, hade glömt ta med sig jacka eftersom det varit varmt så länge i Stockholm.

  1. Det blev bara ett par mm på förmiddagen, sen har det blåst, men varit soligt stora delar av dagen, men i kväll har i fått lite regn i alla fall.

 6. Du är duktig på att läsa och att utnyttja solstolen! Där ligger jag i lä.
  Här har det regnat periodvis hela dagen, jag tycker det är för kallt också för att trivas.
  Kram!

  1. Du har ju din balkong och tillbringar lite tid där. Jag har ju förmånen att ha bibliotek i huset, så det är bara att läsa på…
   Någon timme på eftermiddagen var det riktigt skönt här. Kram

 7. Läckberg och Jungstedt har jag också läst mycket av. Anna Jansson bara sett filmerna. Andra fantastiska svenska deckarförfattare jag vill tipsa om är Kristina Ohlsson, Maria Adolfsson och Viveca Sten. Perfekt sommarläsning eller närhelst.
  Jag sa länge att jag inte är för deckare. Läser nu många dock alltid kvinnor och svenska eller från Norden.

  1. Jag har läst en hel del av de andra du nämner. Prova att läsa Anna Jansson, jag tycker att hon är en duktig författaren med en väldigt fin språkbehandling. Där slår hon i alla fall Jungsted och Läckberg på fingrarna.

 8. Jag läser just nu om en del böcker i bokhyllan för att skicka dem vidare sedan, till tippen eller till någon som vill ha dem. Nu är det min samling av deckardrottningen Elisabeth George, som är aktuell. Riktigt tjocka, härliga böcker med Sir Thomas Lynley och Barbara Havers, de verkligen omaka men effektiva poliserna. De finns säkert på biblioteket.
  Ha det bra /Kerstin

 9. Jag tyckte också om Heddas program…men äta toalettpapper!
  Kram Inger

Kommentarsfältet är stängt.