30 minuter orkade jag…..

….med dagens sommarvärd, den norska dirigenten Catrine Winnes. Hon är den första kvinna att ta dirigentexamen från Norges musikhögskola och i dag arbetar hon som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna i Stockholm.

Det var kanske inte så mycket hennes fel att jag inte orkade lyssna på programmet, för hon var glad och lättsam, men varje gång hon dundrade igång ett orkesterstycke hoppade jag högt där i solstolen och blev jag tvungen att fumla fram mobilen och dra ner ljudet och sen måste jag ju sätta på det igen för att höra vad hon sa när musiken var slut. Det blev alldeles för jobbigt!

På förmiddagen var Eva här med en kasse matvaror från Konsum, så nu klarar jag mig ett bra tag och när hon åkt hem tog jag en sväng med bilen. Jag åkte och hälsade på Carina och Bosse och blev kvar där ett bra tag.

Deras rosor blommar så vackert nu och väldigt rikligt också.

IMAG2829
Och jag fick med mig både dill och gräslök hem

På hemvägen körde jag ut på hamnen, för klockan var tolv och det var lunchdags och jag ville se om Hamnkaféet hade något man kunde köpa och ta med hem. Dagens rätt var schnitzel med rödvinssås och stekt potatis och det har jag köpt en gång, så det visste jag att jag inte skulle ha.  😉 Nej jag satsade på köttbullar i stället och det var helt rätt. De var otroligt goda! Jag tror aldrig att jag ätit så många köttbullar på en gång.

Dagens ordspråk:
Alla är okunniga, det är bara ämnet som skiljer.

Trevlig fredag!

27 reaktioner till “30 minuter orkade jag…..

 1. Så bra att ha lite mat och annat nödvändigt hemma … och nix jag lyssnade inte på sommarpratet idag – kände inte för det …
  Vackra rosor!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

 2. Här har det inte varit läge för någon solstol idag, grått, disigt och knappt 20 grader här. nu ikväll kom dessutom ett lätt regn. Men det får gärna komma mer!
  Vad det lät gott med köttbullar!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

 3. Så skönt med en matleverans och ett trevligt besök hos Bosse och Carina. Måste säga att det är en ljuvlig färg på den rosen!

  Kram och god kväll!

 4. Alldeles underbara rosor! Jag vågade mig aldrig på rosor, när vi hade trädgård, det hade funnits när vi flyttade in, men de hade dött vintern innan, så jag gav upp redan från början.

 5. Jag läste hennes låtlista, hon spelade verkligen ganska så häftig musik – men hon verkar vara sån. Gillar verkligen se henne dirigera. (I Finland har vi massor med kvinnliga dirigenter, verkligt goda sådana!). Såg också att hon hade Juha Kangas med i låtlistan, men bara som dirigent. Hans musik är en skön blandning av folkmusik från Kaustbytrakten och klassiskt. Jag drömmer ibland om att få sommarprata och spela opera- och körmusik som är bomull för öronen… Men vet inte vad jag skulle prata om. Bäst att berätta min historier i bloggen… Ha det gott!

  1. Sommar i P1bjuder på något för alla smakriktningar, men ännu har det inte varit någon riktig fullträff enligt min smak i alla fall.
   Ha det så bra du också Märtha!

 6. Lyssnade på Hasse Andersson i dag På play.

  Gjorde mig så glad
  Glömde Corona för en stund och bara njöt fullt ut så lättsamt och fint att höra gamla välkända melodier 🙏
  Nattikramar

 7. Vilken otroligt vacker ros! Vad heter den?

  Köttbullar är alltid ett säkert kort. Jag åt pasta med köttfärssås idag. Imorgon blir det pannkaka med hallonsylt. Packar alltid matlådor för hela helgen. Då slipper jag släpa på mat varje dag.

  Kram

  1. Klokt! Jag har lite köttfärs i frysen, jag tror jag ska ta fram den och följa ditt exempel. Spaghetti och köttfärssås är jättegott.
   Kram

 8. Orkade heller inte med dirigenten, inte min musik. Jag gick ut och rensa i rabatter och snygga till lite ute istället.
  Mums med köttbullar, här åt vi fläskkotlett, mumsigt det också.
  Kram Inger

  1. Fläskkotlett gillar jag också, men nu när jag inte kan få köpa den själv får det vara. Jag vet exakt hur min kotlett ska se ut. 😉
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.