Och så blev det tyst i radion…

….det är tur att jag har batterier i den. Det är bara att dra ur strömkabeln så fungerar den som vanligt. Jag hade precis stängt av spisen och satt med min tallrik med stekt bacon, ägg och potatis framför mig på bordet, när strömmen gick och hela Gotland blev utan el än en gång. Nu blev det inte så långvarigt avbrott, för någon timme senare var det i gång igen.

Det har varit ett väldigt växlande väder i dag och i förmiddags kom det en regnskur som gav 2,5 mm i regnmätaren, men det klarnade upp igen, så efter lunch la jag mig i solstolen för att lyssna på dagens sommarpratare.

Igår var det diplomaten Staffan de Mistura som berättade om sina insatser för FN och sina resor runt om i världen för att försöka mäkla fred och göra gott för mänskligheten. En dryg halvtimme orkade jag med honom, sedan gick jag och gjorde något annat, trots att han spelade ganska bra musik.

I dag var det  Youtubestjärnan Therése Lindgren som pratade om den psykiska ohälsa som har styrt och styr stora delar av hennes tillvaro och också om midsommarnatten då hon blev våldtagen. Hon var en duktig berättare med en väldigt lugn och behaglig röst, så henne tröttnade jag minsann inte på. Hon spelade bara musik av och med svenska kvinnliga artister. Enda undantaget var låten hennes pappa vill ha på sin begravning – Starway to heaven med Led Zeppelin. Hon får absolut 👍

Dagens ordspråk:
De som inte är närvarande har alltid fel.

Trevlig fortsättning på dagen!

12 reaktioner till “Och så blev det tyst i radion…

 1. Gotland drabbas alltför ofta av strömavbrott, verkar det som! I vår moderna tid borde det gå att ordna utan några problem, tycker man!
  Nåja, tur att det blev såpass kortvarigt i alla fall!
  Bacon, ägg och potatis låter SÅ gott! Men svårt med stekt potatis nu när de är så nya, tycker jag. Jag älskar kokt nypotatis, men jag kan sakna att råsteka gammal…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag tycker att stekt färsk potatis är väldigt gott, fast den går inte att råsteka, den måste vara kokt och kallna först.
   Kram

 2. Ni är hårt drabbade av strömavbrott där på ön. Vi hade strömlöst på natten mellan tisdag och onsdag. Skåne och Kronoberg. Men det vara de bara ett antal timmar.

  Vädret växlar här, men just nu är det sol. Men inte så varmt direkt efter allt regnande. Men det behöver ju komma vatten när det är så torrt.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Vi är ju beroende av kabeln till fastlandet och när den krånglar tar det några timmar för Geab att koppla upp alla abonnenter på reservkraft.
   Jag längtar efter ett ordentligt regn!
   Kram

 3. Sån tur att du hunnit laga mat! Det är verkligen ofta det händer och jag tycker väldigt illa om elavbrott, så jag känner för dig.

 4. Jag tycker jag läser om elavbrott ganska ofta hos dig, så synd! För det styr ens tillvaro.
  Gott att du fick din goda tallrik, det var minsann mustigt och läckert!
  Ha en skön kväll, kram!

 5. Jag tycker att ni drabbas lite för ofta av strömavbrott men skönt att det inte blev så långvarigt denna gång. Tur att du hann få din mat klar i alla fall.

  Kram och god kväll!

  1. Ja, visst har vi strömavbrott ofta. Man blir så trött på det! Jag hade tur som fick min lunch i tid. Kram

 6. Hej Ingrid. Jag vet inte hur det kom sig att jag hittade hit, men nu är jag här och har läst lite. Jag tycker att din blogg verkar trevlig, så jag kommer nog att titta in igen!

Kommentarsfältet är stängt.