Svenska nyllen

Det blev inget regn och i dag skiner solen, det är behagligt varmt och det enda jag har att klaga på är blåsten. I dag har jag planterat det jag var och inhandlade igår och så har jag klippt gräset på baksidan. Det växer trots torkan.

IMAG2809
Före
IMAG2811
Efter

Allsången igår var jättebra tycker jag. Jag satt med duo-appen aktiverad, men blev inte utvald den här gången och det hade jag knappast väntat mig heller. Jag tycker att det här är ett trevligt grepp av svt, men det är inte alla som tycker detsamma.

Anders Björkman, Expressen skriver bland annat:

En riktigt bra kväll på Skansen – om det inte varit för den där appen, som visar svenska nyllen i bild. Det är irriterande med barn, hundar, katter och förvirrade ansikten. Nästan ingen sjunger…

Jag tycker att bilderna på tittarna  är ett trevligt inslag i allsångerna, även när jag inte själv är med.  😉  Svenska nyllen är vi ju vana vid att se i de här sammanhangen. Hur många bland publiken har inte spökat ut sig på alla sätt och vis och viftat med plakat och meddelanden, allt i avsikt att försöka väcka kameramännens intresse. Jag tycker att Anders Björkman är grinig som missunnar tittarna att få vara med i bild även i coronatider.  Visst är det många som inte sjunger, men en del ser ut att klämma i för kung och fosterland. Att säga att allsångsnumren blir förstörda är bara snack, man måste ju inte titta på de han så respektlöst kallar svenska nyllen.

Dagens ordspråk:
Den som strör ut nålar ska akta sig för att gå barfota 

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

20 reaktioner till “Svenska nyllen

 1. Jag tyckte det var ett bra program och jag sjöng med för mig själv, det brukar jag. Jag har precis raderat DUO-appen, för jag fick så många aviseringar från den, men annars hade jag nog knappat in mig, jag är inte blyg 😀 Nämen, det var väl kul att se svenska nyllen också 😀 Man får glädja sig åt det lilla, inte bara klaga. Annars så tittade jag efter dig!
  Ha det gott, kram!

  1. Jag har tagit bort aviserinngarna från Duo-appen, så jag den stör mig inte.
   Förra gången kom jag med några sekunder precis i slutet, men igår blev jag inte uppkopplad. Jag sitter annars också och sjunger med.
   kram

 2. Vem bryr sig om den griniga gubben och hans nylle. Det är väl just för att visa upp sitt nylle som folk köar för att få en bra plats.
  Fint du planterat!
  Kram

 3. Alltid roligt med lite nytt i trädgården. Det blev väldigt fint.
  Tog en tur till Växjö i går och köpte belysning till trädgården och det blev så fint på kvällen.
  Kramar från oss

  1. Jag hade utomhusbelysning med solceller förut, men här har vi så skarp ytterbelysning att det är totalt överflödigt.
   Kram

 4. Så fint du har det i din täppa! Här har det regnat från och till även i dag och vinden har friskt i igen.
  Jag såg inte allsången i går och appen har jag inte. Sång är inte min starkaste sida om jag får uttrycka mig snällt 😉

  Kram och god kväll!

  1. Jag kunde sjunga rätt bra förr i tiden, men utan träning blir det inte mycket av sångrösten. Tur att man bor ensam, då kan man våga ta ton i alla fall. Kram

 5. Jag tycker att de som producerar allsångsprogrammen, både TV4 och Svt, gör ett superbra jobb! Programmen är innehållsrika och varierande, och entusiasmen kan man inte klaga på. Satt också och väntade på att få se dig… Jag gillar Lasse Åberg, och det var roligt att se hyllningen till honom! Och att få se Klasse Möllberg på scenen… Men nu börjar jag verkligen få opera-abstinens!

  1. Det var en riktigt trevlig kväll! Jag gillar opera och lyssnar en hel del, men har aldrig sett en föreställning annat än på film o tv.

 6. Så fint du har gjort vid din uteplats! Jag har också penséer, som borde bytas ut, men jag vill inte ge mig ut och handla som läget är nu med coronaviruset.
  Jag satt också och sjöng med igår kväll och spanade efter dig, men förgäves.
  Det bästa var hyllningen till Lasse Åberg, honom gillar jag!
  Ha det gott, kram, Monica

 7. Jag kikade efter dig … men det blir fler tillfällen! Griniga gubbar ska man inte bry sig om. Han är nog bara avundsjuk för att han inte kom med i bild själv!
  Ha nu en fin torsdag!
  Kram

 8. Väl skrivet, Ingrid. Jag följer inte själv den där allsången, så egentligen vet jag inte riktigt vad du beskriver … men jag kan gott förstå din åsikt, och håller med.

  Bilderna var trevliga. Om jag ser rätt har du även planterat nytt i lådorna på väggen till höger. Fint 🙂

  En av våra blomlådor hade rasat ner på backen idag. Jag satt i köket och åt frukost när jag plötsligt såg att den ena blomlådan på altanräcket var borta. Den låg nere bland pionerna i rabatten under. Det ena fästet hade lossnat från räcket.
  Tog en stund att få rätsida på vad som gick att rädda, och svårt att komma åt bakom pionerna. Jorden som föll ur i rabatten under får ligga kvar, så jag måste fylla på med gjord i lådan. Förhoppningsvis klarade de flesta blommorna sig, trots sin kullerbytta.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Även om jag inte längre orkar med en stor trädgård är jag glad över min lilla täppa som är precis lagom stor.
   Vilken tur att du kunde rädda blommorna i lådan i alla fall och att inte pionerna blev förstörda.
   Ha en fin dag. Kram

   1. Förstår att du tycker om din täppa. Man ska ha det lagom arbetsamt, även med det man tycker är roligt.

    Några pionstjälkar blev nog knäckta, men de har ju blommat över nu, så skadan blev inte särskilt stor … tack och lov ❤ 🙂
    Kram

Kommentarsfältet är stängt.