Varm lördag – Micael Bydén

Det är en varm lördag, men jag kände att jag inte kunde sitta här på Odvalds och häcka i dag igen, så jag gav mig iväg ut på en promenad ganska tidigt på förmiddagen. Då var det redan 28º, men jag tänkte, att om jag varit på Sicilien, där det nästan alltid är så varmt eller varmare, så hade jag minsann inte suttit inne på hotellet och tryckt.

Jag satte kurs ner mot hamnen, för jag tänkte att det kanske blåste lite svalt från havet där, men det visade sig var helt fel tänkt. Det var nästan stilla och precis lika varmt där.

IMAG2775
Det här lilla huset på Donnersgatan är så fint med sin blåa dörr och de vackra rosorna.
IMAG2777
Det är inte så många båtar i småbåtshamnen ännu och den här ger sig av.

När jag kom ner till hamnen träffade jag ett par bekanta som jag pratade med en stund och sedan satte jag mig i skuggan vid Hamncaféet och tittade ut över havet ett tag innan jag vände hemåt igen.

IMAG2781
Här tog jag en paus på en bänk
IMAG2783
De här rosorna skämmer inte heller för sig

Jag tog vägen via skogen hem och när jag kom in dröp jag av svett och termometern stod på 29.5º. Det blev en dusch innan jag gjorde i ordning lite lunch.avdelare42Nu har jag legat ute i solstolen i skuggan under parasollet och tagit igen mig medan jag lyssnat på Micael Bydén, vår överbefälhavare. Han var en trevlig bekantskap och verkade väldigt sympatisk. Han berättade lite om sin barndom och uppväxt och om hur det kunde vara att han blivit yrkesmilitär och ÖB.

Han berättade också om hur stolt han var när han blivit färdig stridspilot, med skinnjacka och solglasögon. Då kände han sig odödlig! Han kommenterade också den svåra olyckan 2007, då två helikoptrar krockade och störtade ner på ett kalhygge och fyra män dog och om hur han fick hantera kontakten med de anhöriga. Han nämnde också sin tjänstgöring i Afghanistan. När han kom in på det aktuella försvarsläget, tappade jag koncentrationen lite, men det är han ursäktad. Bra musik spelade han också, så det var i stort sett 90 trevliga minuter. 👍

Dagens ordspråk:
Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo där.

Trevlig lördag!

17 reaktioner till “Varm lördag – Micael Bydén

 1. Det låter som en riktigt skön dag, utom att du dröp av svett när du kom hem. Jag dryper också av svett och det utan att ha gått någon promenad…
  Fast lite svalare än igår är det, faktiskt, inte riktigt 30 grader.
  Nu hoppas jag på regn i morgon!
  Kram, Monica

 2. Bra tänkt där! Hade du varit på Sicilien så hade det blivit en promenad så klart att det skulle bli en på Gotland också 😀
  Kloka ord fick avsluta som vanligt!

  Kram

 3. Micael Bydén missade jag där men det finns väl på ”play” eller vad det heter, intressant person.
  Jo men visst, värmen är lite för mycket för min smak, men inget att göra åt, man får minimera skadeverkan med fläktar 😉

  Ha det bäst nu.

 4. Ja, nog var det en varm dag alltid … och det är det idag också, men några moln har i alla fall dragit förbi – undrar om och när regnet kommer.
  Kram

 5. Det första fotot kunde ju lika gärna vara någonstans i Grekland eller ”vårt” Italien! 🙂
  De andra bilderna är också så somriga och härliga! Vilken trevlig lördag det blev med bra blandning.
  Igår kom här efterlängtat regn, lite åska. Idag en rejäl skur, men nu uppehåll och lagom temperatur. Ska ta mig en skogsrunda nu, innan middagen!
  Ha en fin fortsättning på söndagen!
  Kram Gunilla

  1. Ja, det var en skön lördag och söndagen blev inte sämre. Lite svalare har det varit i dag, men inte en droppe regn. Vi hoppas på morgondagen.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s