♥ Björn Natthiko Lindeblad ♥

Åh vilken bra sommarvärd!
Så vackert och känslosamt han pratade om döden, för det var den programmet handlade om. Han berättade om när han och familjen följde med den kol-sjuke pappan till en klinik i Schweiz för att avsluta hans liv och om Björns egen förestående död efter att han fått diagnosen ALS bara sju veckor efter att pappan dött.

IMAG2772
Ska du bara lyssna på ett Sommar i P1 – Välj det här!

Nej, jag grät inte, där jag låg i solstolen under parasollet, medan vita moln seglade förbi på den blå himlen, men det var inte långt ifrån, speciellt när hans egen röst bröts av rörelse när han berättade om föräldrarnas kärlek och deras tysta farväl till varandra där på ”dödskliniken” och när han förklarade kärleken till hustrun Elisabeth.

Sin sjukdom ALS beskrev han som en tjuv som stjäl den ena funktionen efter den andra från kroppen och gör den mer och mer obrukbar och med gråten i halsen lovade han kroppen att den ska få leva så länge det bara går. Han har inga  funderingar på ett avslut liknande hans pappas.

Musiken var också bra och han avslutade med Laleh och hennes Tack Förlåt.

Ha en fin fortsättning på dagen!

23 reaktioner till “♥ Björn Natthiko Lindeblad ♥

 1. Åh, jag blir ju rörd bara av att läsa det du skriver om dagens sommarvärd! Jag har, precis som alla våra döttrar, väldigt nära till tårar när jag blir rörd.
  Så starkt att fatta beslutet att åka till Schweiz och avsluta sitt liv. Otroligt modigt.
  Kram, Monica

  1. Han är fd munk och har haft ett sommarprogram tidigare, efter att ha kommit hem efter 17 år i Thailand.
   Kram

 2. Har läst om honom tidigare. Det är verkligen en så förfärlig sjukdom, obeskrivligt hemsk. Vi hade en äldre vän som drabbades.

 3. Lyssnat på alla sommarvärdar hittills men orkade inte idag 😢 lider av denna värme
  Är så enormt rädd för döden
  Måste kolla på den på play🙏
  Kanske kan få lite tröst
  Kramar

  1. Jag tycker att du ska ta mod till dig och lyssna på vad han har att säga, för jag tror att hans tankar kan hjälpa dig.
   Kram

 4. Har hört talas o honom. Det är säkerligen ett program som jag vill lyssna till även om jag tror att det är sorgligt. Även av sorg finns det lärdom.
  Kram Gunilla

  1. Visst är det sorgligt, det han talar om, men på något sätt väldigt vackert och tänkvärt. Jag kommer nog att drömma konstigt i natt!
   Kram

 5. Ett väldigt fint program – och absolut värt att lyssna på – han var verkligen bra!
  Önskar dig en trevlig lördag!
  Kram

 6. Det förstår jag var ett känsloladdat program. Tror inte att jag hade kunnat hålla tårarna tillbaka.
  Grattis till ditt första TV-framträdande. Nu har du fått blodad tand, kan jag förstå och det kanske blir fler besök i rutan.
  Roligt.
  Trevlig helg.
  Kram!

 7. Det lät som ett mycket tänkvärt och fint program. Inga enkla ämnen men ämnen som är viktiga att tala om.

  Kram och god lördag!

 8. Hörde hans program i efterhand. Har sett intervju med honom på TV och tänkte nog att han skulle vara intressant. Hans sommarprat berörde mig djupt. Jag har inte följt sommarpratarna i år, men det går ju bra att lyssna i efterhand. Är det någon av dem som pratat som du tycker var speciellt bra? kam

  1. De andra har haft sina för- och nackdelar. Det beror ju lite på vad man själv har för intressen. Jag har just lyssnat på vår Micael Bydén hans sommar var sympatiskt och med bra musik. Kram

 9. Honom ska jag lyssna på. Nu är det dags för dusch och sedan åka hem.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram

Kommentarer är stängda.