👍 för Ulf Lundell

Det började regna hÀr strax efter lunch, men det blir ingen riktig fart pÄ det, men Ànnu ska det vÀl kunna bli nÄgon skur.

IMAG2761
3 mm kan man ju inte vara nöjd med

Det var alltsĂ„ inte aktuellt att ligga i nĂ„gon solstol och lyssna pĂ„ Ulf Lundell, sĂ„ jag satte mig vid köksbordet med GA-krysset medan jag lyssnade. Han skulle ju ha varit ute pĂ„ turné  i sommar, men den blev instĂ€lld, som sĂ„ mycket annat i coronatider. ”Det Ă€r tomt, trĂ„kigt och sorgligt”, sa han.  Förresten, men tanke pĂ„ corona berĂ€ttade han, att hans farfar dog i spanska sjukan, pandemin som tog 50-100 milj mĂ€nniskoliv 1918-1919, 2 mĂ„nader innan han pappa föddes. Det hördes verkligen pĂ„ honom att det hĂ€r vi dras med nu pĂ„verkar honom.

Jag tycker att han var bra! Mycket av det han talade om var tĂ€nkvĂ€rt, han var personlig och framför allt spelade han vĂ€ldigt bra musik. Varenda lĂ„t var rena örongodiset, sĂ„ det Ă€r klart att han ocksĂ„ fĂ„r 👍
Fast det kanske var tur att jag inte lĂ„g i solstolen, för han har lite sövande röst… dĂ„ kunde betyget ha blivit ett helt annat 😉

Trevlig fortsÀttning pÄ mÄndagen!

24 reaktioner till “👍 för Ulf Lundell

 1. Ulf Lundell brukar vara bra tycker jag. Spanska sjukan ja, ingen rolig tid det heller och vĂ€ldigt mĂ„nga som dog. SjukvĂ„rden var ju inte alls den samma dĂ„ heller…

  Kram och god kvÀll!

  1. Jag börjar alltid dagen med sudokut i tidningen och nÀr det Àr klart Àr det dags för korsordet. Kram

 2. Kan tÀnka mig att Ulf Lundell Var intressant att lyssna pÄ! Han Àr ju lte Àldre och dÀrför blir ju ocksÄ musiken mer i vÄr smak! Men visst har han en lite hes, sövande röst!
  Nja, 3 mm regn Àr ju bÀttre Àn ingenting, men mer vill vi ha!
  HĂ€r har det varit en varm, solig dag.
  Kram, Monica

  1. Ulf Lundell var bra, mÄngordig Àr han och kan konsten att uttrycka sig, men som sagt, lite sövande röst.
   Det Àr riktigt tjockt mulet Ànnu, men det gÄr dÄligt med regnandet. Kram

 3. Inget regn alls hÀr i dag, och ingen Lundell heller, jag har helt kommit ifrÄn det hÀr med att lyssna. Och vi har inte haft det sÄ varmt att man kunde klaga pÄ det i alla fall, det kanske Àndrar sig under veckan.

  1. Du har ju maken att ta hand om och prata med, sĂ„ det Ă€r vĂ€l kanske inte helt enkelt att sĂ€tta sig till 1Âœ timme och lyssna pĂ„ radion.

 4. Jag gillar Ulf Lundell … missade dagens program – ocksĂ„! Lyssnade i efterskott pĂ„ Greta och tyckte det var intressant och musiken var helt OK ocksĂ„.
  FĂ„r vĂ€l lyssna pĂ„ Lundell i morgon bitti till morgonfikat 🙂
  Lite regn hĂ€r pĂ„ e.m. – knappt mĂ€tbart Ă€n, men det ska visst komma mer i natt.
  Kram

  1. Man Àr ju uppvuxen med Lundell och han har betytt en hel del pÄ med sitt författarskap och musik.
   HÀr ville det sig inte med regnet i dag heller och nu ser det vÀl inte ut att komma nÄgot mera. Kram

 5. NĂ€, nu fĂ„r jag vĂ€l börja lyssna pĂ„ sommarpratarna, annars hinner vĂ€l alla program ha gĂ„tt innan jag ”vaknar” upp.
  Kram/Kicki

  1. Det blir vÀl nÄgra regnvÀdersdagar sÄ smÄningom dÄ att du kan ge dig tid att lyssna pÄ dem. Kram

 6. FÄr skicka lite regn till dej. Idag har vi fÄtt 20 mm till kl 16 och har det börjat igen.
  Kramar frÄn oss

  1. Och jag pratade med en vÀninna i Osby, de hade fÄtt 33 mm. Olika Àr ödets lotter..
   Kramar till er!

 7. Uffe har jag vĂ€xt upp med. Vet inte hur mĂ„nga av hans konserter jag varit pĂ„. Böckerna Ă€r tegelstenar men oftast lĂ€sbara. SĂ„ du kan tĂ€nka dig att ge olika betyg efter vilket fysiskt rum/plats du befinner dig i. 🙂 MĂ„ste berĂ€tta att jag gĂ„tt igenom dina betyg tidigare och utgĂ„tt lite frĂ„n dem nĂ€r jag lyssnat pĂ„ hösten. Sedan har jag alltid mina helt givna ”pratare”. Det som Ă€r bra dĂ„ Ă€r att man kan skippa musiken om man inte gillar deras smak. SĂ„ har jag gjort ibland.
  Kram, Bosse

  1. Ja, visst Àr man uppvuxen med hans musik och nÄgra av böckerna har jag lÀst ocksÄ. Jack givetvis, för att inte tala om filmen.
   Kram

 8. Ulf Lundell var riktigt bra och gav mersmak sÄ nu har jag börjat lyssna pÄ hans bok Vardagar. FÄr se om jag hinner tröttna innan jag lyssnat pÄ alla tre.

  Kram

Kommentarer Àr stÀngda.