Inför midsommarhelgen

Det är en varm och skön torsdag med lite över tjugo grader. Så skönt! Igår skickade jag en shoppinglista till Bosse, så i morse kom han hit med en kasse och nu har jag laddat upp med allt man behöver ha till den här helgen, som någon benämnde ”årets mest överskattade helg”. Jag vet inte om jag håller med, för jag tycker att det är en fin helg.

IMAG2741
Det viktigaste och så färskpotatisen förstås.

Men det är mycket annat som ska fixas till och när Bosse åkt tog jag bilen och körde till Suderviljan och köpte plantor till graven i Fröjel och en fuchsia och en petunia till mig själv. På vägen till kyrkogården svängde jag in till Stenstugu för en pratstund med Eva och så lånade jag häcksaxen. Jag har hållit på och klippa mina buskar med sekatör varje år och det är så träligt, så i år tänkte jag göra det lite enklare för mig.

IMAG2743
Nu är det vallmotider både i trädgårdarna och på åkrarna

Innan jag åkte hem körde jag till Klinte kyrkogård också för att kolla läget på familjegraven och där behövdes det också snyggas till, så det blev en vända till till Sudervilja och så tillbaka och plantera. Sen höll jag lunch.

Efter lunchen planterade jag fuchsian jag skulle ha på framsidan och petunian och sedan ansade jag spireabuskarna, så nu tycker jag att jag har ganska midsommarfint.

IMAG2745
Bordet på framsidan fick en fuchsia i stället för penséerna som tjänat ut.

Coronaläget: Från och med i dag slutar jag att lägga in några rapporter från region Gotland i den här bloggen, eftersom de slutar nu med den dagliga redovisningen. Jag använder i stället den gamla bloggen Livet efter 70 till det också, för där har jag sedan en längre tid tillbaka länkat Gotlandsnyheter från helagotland.se.

Dagens ordspråk:
Goda råd är kanske dyra, men härav följer inte att dyra råd är goda.

Ha en glad midsommar!

26 reaktioner till “Inför midsommarhelgen

 1. Så fint du har gjort, både på gravarna och hemma! Du har ju hunnit massor idag! Här har vi också fått hem sill och gräddfil; gräslök har vi själva och potatis köper vi direkt av en bonde, som man kan swisha pengarna till! Där får vi potatis, som är upptagna samma dag, det är ju SÅ gott!
  Så får vi se vad det blir för väder, om det kan bli kaffe hos sommargrannarna eller inte…
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. Det är roligt att göra lite fint till helgen och blir det bra väder kan man ju sitta ute och njuta annars får man väl söka sig inomhus.
   Ha en riktigt fin helg!

 2. Så fint det blev på bordet. Även här sjunger penséerna på sista versen så det får nog bli något nytt i veckan som kommer.

  Kram och god kväll!

 3. Så vacker fuchsia! Jag har funderat på att byta ut mina penséer mot en fuchsia också, kanske vågar jag mig till blomaffären nästa vecka.

 4. Du verkar ha ordnat det riktigt fint för dig till midsommarhelgen. Önskar dig en bra helg. Kram, ❤
  Gigi 🙂

 5. Allt blommar inte för evigt, så man får förnya. I år känns det extra roligt, då jag är hemma jämt 😀 och kan passa växterna.
  Man får ta allt med jämnmod.
  Trevlig midsommar, kram!

 6. Så fint du gjort! Man mår så bra av att ha det lite pyntat med blommor runt omkring sej.
  Sill och färsk potatis, mums, det blir det här också imorgon.
  Kram Inger

  1. Jag ser verkligen fram mot färsk potatis, för jag har inte ätit det förut i år. Ha en glad midsommar!

 7. Så fint med en kruka i samma färg som fuchsian.
  Sill och färskpotatis får det väl bli, men annars inget som påminner om midsommar.
  Kram

  1. Matjesill, färskpotatis och jordgubbar, någon annat gräver jag inte för att det ska kännas som midsommar.
   Kram

 8. Midsommar är väl vår vackraste och mest uppskattade helg! Men nog tycker jag att det inför en helger som påsk, midsommar och jul lätt blir aningen för mycket! Köerna i våra mataffärer igår var inte nådiga och det i dessa tider! Men alla vill så klart ha sin midsommarmat! Så även vi.
  Så fin din dag blev och fotot över vallmofältet är helt underbar! Älskar vallmofält och fält med prästkragar och blåklint! Det är midsommar det!
  Önskar dig en fin midsommar Ingrid!
  Kramar, Gunilla

  1. Jag brukar gräma mig lite över att jag inte ”får” handla själv, men just för tillfället längtar jag efter det.
   Det är en härlig tid nu och väldigt vackert överallt. Ha en Glad midsommar!
   Kram

 9. Åh – vilken fin fuschia i den passande krukan, jättesnyggt! Här är det väl inte så uppåt precis, men man får ta en dag i taget och inte ta ut sorgen i förskott. Sen är det ju också så att redan innan bekedet igår så visste man ju hur trist midsommarafton skulle bli….. Inga lunchgäster i år, så efter lunch ska jag fortsätta att rensa ogräs vid ingången!
  TREVLIG HELG/Susie

 10. Vallmofältet, så otroligt vackert.
  Förstår att det känns skönt och trevligt att ha gjort midsommar fint. Blommor piggar upp och skänker en viss glädje också.
  Fuchsian ser så fin ut och pryder verkligen bordet.
  Vill önska dig en Glad och Trevlig Midsommarhelg.
  Kram!

Kommentarer är stängda.