En söndag i stilla frid

I morse och fram till tio-tiden var det ett helt fantastisk skönt väder med bara lite stilla fläktar, sol och god värme. Jag satt ute och åt frukost, tog på mig shorts och linne och gick och pysslade med blommorna, vattnade och tog bort de sista tulpanbladen.

Sen började det blåsa igen, men inte lika mycket som igår. Jag gick in och skrev dagens första blogginlägg och när jag bestämt mig för vad det skulle handla om, tänkte jag först gå ut på en promenad och fotografera lite vilda blommor, för inlägget handlar ju om Vild blåmmars dag, men iddes inte, utan letade fram några foton från arkivet där det finns mycket av den varan.

När jag ätit lunch smorde jag in ansiktet med solkräm och la mig i solstolen och vilade en stund. Jag vilar ju aldrig middag annat än på sommaren, men visst är det skönt. Efter vilan ville jag röra på mig lite, så jag bestämde mig för att gå ut en liten sväng.

IMAG2719
Den här häcken på Åbrogatan är helt fantastisk och vilken doft de gula rosorna sprider

När jag kom fram till Konsum fick jag se att det bara var fem bilar på parkeringsplatsen, så jag smög in och köpte mig en glass. Det kändes helt ofarligt, det fanns inga andra kunder i närheten och jag var ensam i kassan, förutom kassörskan försås.

IMAG2720Sedan satte jag mig på en bänk vid busshållplatsen och åt min glass och blev kvar där en stund och satt och tittade på folk och bilar som kom och gick. Man får nöja sig med enkla nöjen nu för tiden. Nu är det dags för en kopp eftermiddagskaffe.

Söndagsfriden gäller även corona som håller sig lugn i dag också.

Trevlig fortsättning på söndagen!

20 reaktioner till “En söndag i stilla frid

 1. Det låter som en riktigt skön dag! Tänk att man nu har vant sig vid, att nästan känna sig lite obstinat, om man går in i en affär! Ibland undrar jag om man kan vänja sig vid ”vanligt” umgänge igen?
  Vi har en glasskiosk en bit ifrån där vi bor, men där var massor av folk när vi körde förbi där idag, så dit vågar jag inte gå!
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

  1. Vi har ju fått en så stor butik nu, så det känns nästan ödsligt, men jag misstänker att när turisterna kommer är det nog bäst att hålla sig därifrån.
   Ha en fin kväll du också! Kram

 2. Jo, man får passa på när det är tomt i affären, här var det rätt så tomt idag så det gick bra.
  Och glass måste man ju ha när det är sommar, är ju lag på det, borde vara iallafall.

  sv: Är usel på matte idag liksom i småskolan, men jag har en suverän miniräknare som kompensation 😉

  Ha det jättefint.

  1. Miniräknare är bra. Jag började ju plugga igen när jag var 44 år och var jättenervös för matten, men det gick hur bra som helst. Dels hade jag väl mognat och så upptäckte jag att det ju bara var att lära sig använda miniräknaren på rätt sätt. Tänk om man haft en sån när man gick på läroverket!
   Ha det gott!

 3. Vi äter stadig lunch vid ettiden på dagen och efter det vilar vi en stund, året om. Jag hade aldrig lagt mig att sova mitt på dagen förrän jag träffade Kent. Men jag har vant mig. Nu är det ju extra skönt när det är så varmt mitt på dagen. Ha det fortsatt gott och kram från Ingrid.

  1. Förr var det skönt med en stunds middagsvila, men då började våra dagar halvfem och så jobbade vi till sex-halvsju på kvällarna. Så då behövdes det verkligen.
   Kram

 4. Glass är perfekt när det är varmt. Har alltid några askar i frysen. Du har också haft en solig dag och kunnat njuta.
  Kramar

 5. Mm, gott med glass!
  Jag har inte varit utanför dörren idag 😐 bakade lite vetelängder, som vi smakade av nu till speedwayen på tv, gott var det 😊
  Kram Inger 💕

 6. En fin söndag hos dig – och nog är det fortfarande besynnerligt att man ‘egentligen’ inte ska gå in i affärer. Du har nog rätt i att det blir annorlunda längre fram…

 7. Den låter helt underbar, din söndag. Det gäller att kunna ta till vara på de små gosakerna i vår tillvaro och njuta.
  Sitta ute och äta eller fina, det är härligt och promenader är också härliga.
  Så fint att det inte var folk i affären, då känns det genast mycket mera riskfritt.
  Ha det fint och kram till dig.

 8. Det är fantastiskt så mycket vackra rosor som finns på Gotland.
  Vilken mångfald av blommor längs vägarna, Men vilket oskick att meja ner dom innan de fått chansen att gå i frö.
  Kram/Kicki

Kommentarsfältet är stängt.