Fem en fredag v23 – Solsken

Screenshot_20200605-100029Fredag förmiddag och jag har varit ute en vända för att se om det är något som behöver vattnas, men SMHI:s prognos för dagen ser lovande ut. Förhoppningsvis får vi några mm och det är verkligen behövligt.

Jag får väl passa på och ta fram dammtrasan och dammsugaren och göra som man ska på fredagarna. Städa!

Till elisamatildas fredagsfrågor:

1. Vilket är ditt första tecken på sommar?
När man kan gå ut utan att fundera på hur mycket man ska behöva ta på sig.

2. Vad har gjort dig glad idag?
Att det mulnar till och ser ut att kunna bli lite regn, för det behövs storligen.

3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem?
Det beror på tiden på dagen. Jag har fönster som vetter åt öster och väster, så på morgonen är det i vardagsrummet och på eftermiddag och kväll köket.

4. När senast kom sol efter regn?
Det var de 16 maj, då vi fick en skur av både regn och hagel på morgonen. Skuren blev inte så långvarig och solen var snabbt på plats igen.

5. Vad gör du helst en solig dag?
Sitter i skuggan under ett parasoll och läser.avdelare42Och DG:s sajt kollapsade igår när nyheten om lättnaden gällande reserestriktionerna släpptes. Helagotland. se rapporterar:  att från beskedet kom och fram till midnatt lyckades ungefär 1 200 få igenom sina bokningar och därefter fram till klockan sju ytterligare 700 enligt Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Det blir nog sommar på Gotland i år precis som vanligt, för alla utom för 70plussarna som får hålla sig hemma.

Dagens ordspråk:
En pessimist ser en svårighet i varje uppgift. Optimisten ser en uppgift i varje svårighet.

30 reaktioner till “Fem en fredag v23 – Solsken

 1. Jag förstår att turistnäringen vill att folk reser. Men som sjukvårdsarbetare ser jag en mardröm framför mig. Jag blev, som jag skrivit förut, chockad över hur folk beter sig med kranar, kindpussar och social närkontakt. Smittan är inte över och ska vi resa är det fortsatt distansering som gäller. Annars har vi snart fördubblade siffror båda av smittade och döda.

  Håll ut Ingrid! Umgås bara med de närmaste. Det är kul med resor och festivaler, men inte så kul att det är värt att dö för.

  Var rädd om dig!
  Kram

  1. Du om någon vet vad du talar om och jag har dessutom anhöriga som kämpar med sviterna efter covid-19. Det gäller att vara rädd om sig. Skulle man drabbas och överleva, vet ingen vad det är för livskvalité som väntar.
   Kram

 2. Vilken koll du har på datum och väder! Hoppas restriktionerna inte släpps för tidigt, det är ju lite jobbigt om vi skulle få till en andra våg!

 3. Anledningen till att restriktionerna ändrades var förmodligen att om turister kan resa fritt i vårt land så måste svenskar kunna göra det samma. Själv tänker jag fortsätta att vara försiktig men räknar kallt med att vi får en turistinvasion precis som vanligt…

  Här är det växlande molnighet men det kom en hel del regn i natt i alla fall.

  Kram och god fredag!

 4. Idag blickar jag ut över ett grått och stundom regnigt Lidköping. Regn behövs just nu. Förstår att du längtar efter det.
  Jag har inga planer på att resa inom Sverige. Men 70plus verkar få resa om man är symptomfri, eller? Distans gäller. Bäst vara försiktig, ingen idé att ha bråttom.
  Trevlig fredag, kram!

  1. Nej, nej vi ska hålla oss i karantän, där har man inte ändrat rekommendationerna. Sen blir man väl inte nekad om man försöker boka en biljett, antar jag.
   Kram

 5. Det känns inte bra att folk reser och kanske har med sej smittan. En del bryr sej inte utan gör som vanligt. Jag försöker vara försiktig.
  Hoppas du får regn för vi har fått 7 mm idag och jag hoppas på mer.
  Kramar

 6. Se där, då var dina vallmo bara 5 dagar efter mina. Fantastiskt att du har ett eukalyptusträd! Trodde inte att de kunde växa i Sverige.
  Ja, det var med blandade känslor man tog emot beskedet att folk nu får resa fritt i landet. De framhöll ju att det fortfarande var viktigt att hålla avstånd, men jag undrar…Ja, vi fortsätter att vara försiktiga i alla fall!
  Vi fick 16 mm regn i natt och det ska komma mer kommande natt också, härligt!
  Ha en riktigt skön nationaldag i morgon, kram, Monica

 7. Fina bilder. Här började det regna samtidigt som jag svarade på fråga fyra. Tror det ska fortsätta regna även imorgon men sen kommer förhoppningsvis solen. Svarade ungefär som du på första frågan. Hemester är planen i sommar. Är inte i riskgrupp men försiktig av mig, tror det är bra.

 8. Att sitta under ett parasoll låter jättemysigt, jag får istället välja den skuggiga sidan av huset, har uteplatser både på norr- och sydsidan. Sydsidans utnyttjar jag i mars-maj…
  Ja nu blir det då rull rulle på Öjn i sommar också, hoppas bara alla behåller byxorn och förstånd på sig! Trevlig helg

 9. mycket tveksam till att man lättat på reserestriktionerna. det gick lite väl hastigt. blir inte överraskad om de ganska snart dras in igen. visst behövs det regn. skönt att sitta ute och läsa under ett träd elleren parasoll

 10. Jag struntade i städningen igår, trots att det var fredag … rensade ogräs istället 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 11. Hoppas ni fick lite behövligt regn.
  Roligt med dessa frågor och svar.
  Känns lite skrämmande med detta besked att man kan resa lite hur som helst. Hoppas man gjort rätt. Säkert bra för turistnäringen, men är ändå, känns osäkert.

  1. Ja besöksnäringen jublar givetvis, men vi får väl hoppas att följderna av beslutet inte blir alltför illa. Kram

 12. Ja, alltså, man blir så himla glad för en liten regnskvätt. Här kom äntligen igår, visserligen bara 14 mm, hade behövts mer. Men lite är bättre än inget. 😉

Kommentarer är stängda.