Kalkugnskajen och Anderssons strand

Det har varit ett härligt väder i dag och jag som hade ambitionen att städa sovrummet ordentligt struntade i det och i stället  planterade jag först om min fikus och sedan satt jag ute och läste. Efter lunch la jag mig i solstolen en stund och vilade mig, men sen gick jag ut på en promenad. Jag skulle leta reda på Piren 19 och Vindkraftverk 20. Jag visste ju var de fanns någonstans och hade först funderingar på att ta bilen, för det är en bit att gå, men gav mig iväg till fots i alla fall.


När jag kom ut till Kalkugnskajen för att leta reda på Piren 19 mötte jag en bekant som jag stod och pratade med en stund. Rätt vad det var började hon klä av sig. ”Va, ska du bada?” undrade jag. ”Visst, det är perfekt i dag med 13º i luften och 13º i vattnet. Jag badar från påsk och fram till november ungefär”, sa hon och klev ner för badstegen och det var minsann inte något litet dopp bara, för när jag gick därifrån efter att ha pratat med måsen ett tag låg hon fortfarande i vattnet.
Sen fortsatte jag längs Anderssons strand fram till Vindkraftverk 20 och när jag precis läst av koden kom det två herrar på cykel, som var ute i samma ärende som jag och en liten stund senare två bilar. Det är tydligt att hittaut är populärt. Nu har jag bara tre checkpoints kvar och de ligger på Warfsholmen.

Dagens ordspråk:
Missar du en timme på morgonen måste du jaga den hela dagen.

avdelare42Coronanytt:
TG-Laeger-28Källa: Region Gotland
Publicerad 2020-05-26 14:46
Ytterligare en person har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 70 personer är konstaterat smittade på Gotland.Ingen person med sjukdomen covid-19 vårdas i skrivande stund på Visby lasarett. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

helagotland.se kan man läsa att: Riktlinjerna för att skydda äldre mot coronaviruset ligger fast. ”Det finns inte skäl i dag att ändra 70-årsgränsen”, säger FHM:s chef Johan Carlson.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

18 reaktioner till “Kalkugnskajen och Anderssons strand

 1. Det var spänstigt av dig att ge dig ut på långpromenad! Säkert mycket nyttigare än att städa sovrummet och framför allt roligare! Vilka vackra bilder du tagit idag! Tänk att den där damen badar i 13 ° – det gör inte jag!
  Det där Hittaut verkar väldigt populärt! Jag tror inte vi har något sådant här…
  Soligt och varmt här idag och jag har varit ute och börjat rensa rabatter, nu värker ryggen.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

  1. Visst måste det vara nyttigare! Dammråttorna i sovrummet får vänta till en annan dag.
   Jag förstår att det känns i ryggen. Rabattrensning frestar på!
   Kram

 2. Jag är förvisso ingen badkruka men lite varmare temperaturer än så vill jag gärna ha. Jag tror dock att det blir en vanesak. När det är så fint väder så ska man i alla fall inte stanna inomhus för att städa!

  Kram och god kväll!

 3. Du är förståndig som går på promenad istället för att städa. Badar inte när det är så kallt brrr.
  Gillar din nya header .
  Kram

 4. Så vacker header! Jag vet att somliga tycker det är behagligt att bada i princip året runt, jag tillhör inte dem. Och visst är man trött på att skyddas nu. Tio veckor i sk självvald isolering.

 5. Du kan verkligen konsten att ta dagarna utifrån vad som är lämpligast för dan, rejäla promenader blandat med solande, läsning och skön lättja.
  Kram/Kicki

  1. Inte är det roligt att leva ensam, men en av fördelarna är ju att man gör precis som man vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Praktiskt, men trist!

 6. Inte visste jag att en strand på Gotland ståtar med ett så fint namn. Jag hette Andersson som ogift. Kram

  1. Ja, det har varit så kallt och väldigt blåsigt, så nu känns det verkligen som att man ska ta vara på de fina stunderna. Kram

 7. Sovrummet kan vara till en annan dag, då det kanske är regn eller sämre väder.
  Bada nu, i endast 13 plusgrader, det låter tufft i mina öron.
  Bra ordspråk, stämmer känns det som.
  Var rädd om dig.
  Kram!

Kommentarer är stängda.