Glad måndag 25 maj

Måndag morgon och en morgon som är ganska grå än så länge. Det ska till och med kunna komma någon regnskur påstår SMHI, men när jag kollar på mobilen ser det ut som att det bara ska komma 0.3 mm under förmiddagen och det kan man ju både ha och mista.

Jag har satt ut julstjärnorna på avhärdning. De envisas  med att leva och växer och frodas, så i sommar tänkte jag försöka ha dem ute. Har de inte dött förut så gör de det väl då! Är det någon som har erfarenhet av det? Jag tänkte sätta ner alla fyra i en vid kruka.

IMAG2589Jag tror att jag ska ta och plantera om pelargoniorna också och så har jag en begonia som jag lyckats övervintra och fått att ta sig. Den ska nog få en större kruka och lite stödpinnar.

Måndag innebär ju också att det är dags att muntra upp sig med en bild. Det är Carita som tycker att vi ska förgylla den här dagen lite och jag har letat i arkivet igen:

manogram
I rättvisans namn
Från Ann-charlott måndagen 22 oktober 2007

Dagens ordspråk:
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Glad måndag!

21 reaktioner till “Glad måndag 25 maj

 1. Julstjärnor brukar jag ta död på innan julafton är här så jag har verkligen ingenting att komma med när det gäller dem. Lycka till i alla fall för det låter som ett spännande projekt!

  Kram och glad måndag!

 2. Klart julstjärnorna kan vara ute under sommaren. Naturligt är det ju stora träd. Minns en så fin allé av julstjärnor. Borde varit på Gran Canaria, men jag vill alltid tro att det var på Teneriffa, men det stämmer varken med tiden eller resesällskapet.

  Hemma hålls jag inte med julstjärnor av äkta vara, de är ju giftiga för katter. Men mina konstgjorda kan vara både ute och inne vid behov.

  Kram

  1. Julstjärnor finns ute även på Siclien, men jag misstänker att de vi köper till jul är en annan sort. Vi får väl se!
   Kram

 3. Kul att du tog upp ämnet julstjärnor! Jag har faktiskt en kvar sedan i julas, men den har inga röda blad, bara gröna. Den får vara kvar så länge den är frisk! Har inte tänkt på att sätta ut den, men det vore kanske en idé?
  I natt fick vi ytterligare 9 mm regn och idag är det väldigt molnigt, så vi vi får se om det kan bli någon promenad.
  Det låter som du har mycket att göra idag med alla omplanteringar!
  Ha en bra dag i alla fall, kram, Monica

  1. Hade jag varit gammal god form hade sånt gått i ett nafs, nu tar det en halv dag, men tid har jag ju gott om. 😉
   Kram

 4. Kul att experimentera lite med blommor. Har sett julstjärnor utomlands också, helt fantastiska.
  En rolig historia förgyller alltid 😀
  Kram

 5. Spännande med julstjärnor som lever fortfarande. Har en som också växer och det har jag aldrig lyckats med. Vet inte hur man sköter den men skall kolla.
  Kramar från oss

  1. Jag har haft såna som överlevt julen, men då har de i regel tappat sina röda blad och bara blivit gröna. Det har fått hänga med ett tag, men sen har jag kastat dem.
   Kramar till er!

 6. Att du har lyckats hålla liv i dina julstjärnor så länge! Har inte hört att de framodlade kommer att blomma om, men nog kan de pryda sin plats i din trädgård. Personligen tycker jag att det är desto trevligare med pelargonior nu! 🙂
  Just nu har vi en skön kväll med lite sol! Ska nog ta mig en promenad.
  Kram Gunilla

  1. Jo man kan få dem att blomma om eller rättare sagt få röda blad, för det röda är ju inte en blomma, men då måste de stå viss tid i mörker. Jag tänkte bara att det skulle var kul att testa om de tål vår svenska utesommar.
   Kram

 7. Vill minnas att de är lite känsliga, testade för länge sen. Men inne brukar jag ha kvar de jag köper till första advent till nästa första advent. Det brukar bli kraftiga gröna blad och jag tycker det blir lite insynsskydd också. För länge sen hade jag en i vårt matsalsfönster och utan att jag ställde undan den alls, så återkom den flera år med röda blad runt blommorna.

 8. Mina julstjärnor lever i fönstret på jobbet. De sägs inte gilla vind och kyla så det kanske blir knepigt utomhus. Men mina verkar överleva det mesta.

  1. Vi får väl se hur det går. I natt står de inne i alla fall. Jag antar att de måste acklimatisera sig lite.

 9. Lycka till med julstjärnorna, blir spännande att se hur de trivs utomhus.
  Ha en fin kväll!
  Kram

 10. Katarina lyckades hålla liv i en julstjärna i drygt 2 år. På sommaren stod den på hennes balkong. Hoppas du med har tur med din. Kram.

  1. Godmorgon! Jag satt och skrev en kommentar i din blogg när jag fick mail om att du kommenterat hos mig!
   Vi får väl se hur det blir med mina. Om de överlever min behandling eller inte?
   Kram

Kommentarer är stängda.